Akcja sterylizacji do konca marca,niektore lecznice.str 24.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 10, 2005 12:08 Akcja sterylizacji do konca marca,niektore lecznice.str 24.

Malymi krokami zbliza sie dzien sterylizacji zwierzat i prosze o pomoc w zorganizowaniu.

W trosce o czworonoznego przyjaciela.

Odrzuc mity-poznaj fakty

Mit - każda suka czy kotka musi choć raz urodzić młode Fakt - młode wcale nie są im potrzebne do szczęścia.
Mit - kastracja jest niebezpieczna i powoduje choroby. Fakt - kastracja jest zabiegiem prostymi chroni przed wieloma smiertelnymi chorobami.

Mit - szczenięta czy kocieta łatwo znajdują domy. Fakt - tysiace niechcianych zwierzat, corocznie jest porzucanych, usmiercanych.

Wybierz humanitarne rozwiazanie-kastracje swojego czworonoznego przyjaciela.

Pelne info o akcji i samych zabiegach kastracji jest tu:
www.arka.strefa.pl

Mapka, z podzialem na wojewodztwa a w nich szczegolowe spisy klinik, uczestniczacych w akcji, wraz z ewentualnymi dodatkowymi informacjami dotyczacymi poszczegolnych lecznic, znajduje sie tu:

http://www.arka.strefa.pl/Akcja-2005/Mapka/1.html

Do osob pomagajacych w rozpropagowaniu akcji, poza Warszawą!!!

Bardzo prosze o kontakt na gg-wazne. Moj nr.158 39 23 czy tez kontakt e-mail sozarka@wp.pl
Ostatnio edytowano Sob mar 19, 2005 22:22 przez ARKA, łącznie edytowano 20 razy
Marzec; Ogólnopolski Miesiąc Sterylizacji Zwierząt,niższe ceny zabiegów

ARKA

Od: Sob lut 16, 2002 21:27

Post » Pon sty 10, 2005 12:11

Arko, czy planowany jest druk jakiejś ulotki zachęcającej do sterylizacji w zwiazku z dniem sterylizacji i np. listą lecznic robiących zabiegi?
Bo ja sobie pomyślałam, ze można by rozdawać takie ulotki np. na wystawie warszawskiej w lutym.
A jesli nie jest planowany druk takiej ulotki, to czy dostępna jest gdzieś taka lista lecznic? Bo może klub AGNAR by się tym zainteresował i ulotki we własnym zakresie zmajstrował i rozdawał...

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Pon sty 10, 2005 12:18 Re: Odrzuc mity-poznaj fakty

ARKA pisze:malmi krokami zbliza sie dzien sterylizacji zwierzat i prosze o pomoc przy plakacie.

Krotko i tresciwie,prosze o pomoc, co na plakacie umiescic aby zachecic do sterylizacji, np:

W trosce o czworonoznego przyjaciela.

Odrzuc mity-poznaj fakty

Nie prawda jest ze kotka/suka raz powinna miec potomstwo
ale prawda jest ze sterylizacja uchroni przed wieloma smiertelnym schorzeniami twojego czworonoznego przyjaciela.

Prawda jest tez, ze tysiace niechcianych zwierzat, corocznie jest usmiercanych.
Wybierz humanitarne rozwiazanie-sterylizacje.

Albo piszesz Nieprawdą jest, że kotka.... albo Nie jest prawdą, że kotka...
albo: To nieprawda, że kotka...
A może jakoś tak:
Mit: kotka/suka powinna........
kastraty tyją, chorują i traca chęć do zycia.....( cos o tym micie)
Fakt: sterylizacja uchroni....
tysiące niechcianych zwierzat.....
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sty 10, 2005 12:19

Oberhexe, akcja jest planowana na 19 marca(sobot) a lek wet beda mieli termin zglaszania klinik do 15 lutego.

Spis z 200 klinikami conajmniej-ciezko bedzie:(

Ulotka jest przygotowana,bez spisu-tylko date trzeba zmienic. Jakby mogli pomoc w druku, to duzy buziak :D

ARKA

Post » Pon sty 10, 2005 12:26

Arka, a to beda kliniki z całej Polski :?:
"Nie chcę iść do raju, jeśli tam moje koty mnie nie przywitają"
"Stajesz sie odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś"
Obrazek
Inek i Kropek czyli Chłopaki

Corn

Od: Wto sie 31, 2004 13:45

Post » Pon sty 10, 2005 12:32

Anda, dzieki-zobacz zmienilam.

Corn, tak to bedzie w calej Polsce, tu masz opis ubieglorocznej akcji:
http://www.arka.strefa.pl/akcja_sterylizacji_2004.html

ARKA

Post » Pon sty 10, 2005 12:54 kot

Arko ja podobnie jak w zesżłym roku biore na siebie ksero i rozwiezienie ulotek na Sląsku :D

pini1

Od: Nie cze 30, 2002 19:56

Post » Pon sty 10, 2005 12:54

wspaniała sprawa,taki dzien sterylizacji, cierpliwie czekam na ciekawe info. dotyczące ciekawych i godnych zaufania klinik , w ktorych mozna bezpiecznie zatroszczyc sie o zdrowie i bezpieczenstwo swoich pociech, nas czeka sterylka w ciagu najblizszych 2 mc, i nadal nie znalazlam odpowiedniej kliniki, czy na liscie klinik na plakacie pojawia sie również kliniki w olsztynie??
nigdy nie jest zle..jezeli moze byc gorzej ;-)
Obrazek

Samefusy

Od: Śro gru 08, 2004 12:06

Post » Pon sty 10, 2005 13:32

Witam :) . Dziewczyny, mam pytanie odnośnie dnia sterylizacji. Mieszkam w małym mieście, do momentu odkrycia tego forum miałam małe wyobrażenie o tym, co sie dzieje w kraju jeśli chodzi o koty, więc i o dniu sterylizacji nie słyszałam 8O . W związku z tym, że mam świadomość konieczności sterylizacji zwierząt (moja kocica jest wykastrowana), chciałabym wiedzieć jakie są zasady tej akcji. Czy weterynarz z tytułu przystąpienia do akcji ma w jakiś sposób refundowane koszty? (Sorry, ale jestem zielona w tym temacie :oops: )Mam znajomego weterynarza (kolega z podstawówki), który uchodzi za najlepszego w naszym mieście, może by mi sie udało namówić go do przystapienia do akcji, tylko muszę mieć jakieś, choćby podstawowe informacje. Z góry dziękuję za podpowiedzi ew. skierowanie mnie na wątek, w którym jest coś na ten temat szerzej. :) Pozdrawiam.
Obrazek

ku_ma

Od: Czw paź 14, 2004 12:59

Post » Pon sty 10, 2005 14:14

ARKA pisze:Anda, dzieki-zobacz zmienilam.

Mnie się podoba tak jak jest teraz :D
To super akcja w tamtym roku wykastrowałam swojgo Jasia za 40 zł a za drugie 40, jednego kocurka, który u mnie porzesiadywał na tarasie. Potem okazało się, że to kocurek sąsiedzki,a le się nie przyznałam :oops:

Anda

Post » Pon sty 10, 2005 14:18

Anda pisze:
ARKA pisze:Anda, dzieki-zobacz zmienilam.

Mnie się podoba tak jak jest teraz :D
To super akcja w tamtym roku wykastrowałam swojgo Jasia za 40 zł a za drugie 40, jednego kocurka, który u mnie porzesiadywał na tarasie. Potem okazało się, że to kocurek sąsiedzki,a le się nie przyznałam :oops:

Czyli pomyślałaś o kotku za sąsiadkę?!!!
Ja bym się nie przejmowała - dobrze zrobiłaś!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon sty 10, 2005 14:39

Nie wiem do tej pory, czy oni zauwazyli. :roll:

Anda

Post » Pon sty 10, 2005 14:49

ku_ma pisze:Witam :) . Dziewczyny, mam pytanie odnośnie dnia sterylizacji. Mieszkam w małym mieście, do momentu odkrycia tego forum miałam małe wyobrażenie o tym, co sie dzieje w kraju jeśli chodzi o koty, więc i o dniu sterylizacji nie słyszałam 8O . W związku z tym, że mam świadomość konieczności sterylizacji zwierząt (moja kocica jest wykastrowana), chciałabym wiedzieć jakie są zasady tej akcji. Czy weterynarz z tytułu przystąpienia do akcji ma w jakiś sposób refundowane koszty? (Sorry, ale jestem zielona w tym temacie :oops: )Mam znajomego weterynarza (kolega z podstawówki), który uchodzi za najlepszego w naszym mieście, może by mi sie udało namówić go do przystapienia do akcji, tylko muszę mieć jakieś, choćby podstawowe informacje. Z góry dziękuję za podpowiedzi ew. skierowanie mnie na wątek, w którym jest coś na ten temat szerzej. :) Pozdrawiam.

Nie ma zadnych refundacji-to dobrowolne przystapienie lekarzy weterynarii do akcji. No taki ich czyn spoleczny-jeden dzien-widoczny czyn :wink:

Jesli bedziesz chciala za dzien lub dwa-list do wetow bedzie gotowy-moge Ci go przestac abys wreczyla koledze i nie tylko-innym wetom mozesz tez, u Ciebie :)
A tu masz list do mediow,ubiegloroczy-abys mogla sie zorientowac,' o co w tym chodzi'.
ttp://www.arka.strefa.pl/Akcja%20steryl ... -media.pdf

Podaj mi swoj adres e-mial, na pw abym jako zalacznik mogla przeslac list.

ARKA

Post » Pon sty 10, 2005 14:55

ARKA pisze:
ku_ma pisze:Witam :) . Dziewczyny, mam pytanie odnośnie dnia sterylizacji. Mieszkam w małym mieście, do momentu odkrycia tego forum miałam małe wyobrażenie o tym, co sie dzieje w kraju jeśli chodzi o koty, więc i o dniu sterylizacji nie słyszałam 8O . W związku z tym, że mam świadomość konieczności sterylizacji zwierząt (moja kocica jest wykastrowana), chciałabym wiedzieć jakie są zasady tej akcji. Czy weterynarz z tytułu przystąpienia do akcji ma w jakiś sposób refundowane koszty? (Sorry, ale jestem zielona w tym temacie :oops: )Mam znajomego weterynarza (kolega z podstawówki), który uchodzi za najlepszego w naszym mieście, może by mi sie udało namówić go do przystapienia do akcji, tylko muszę mieć jakieś, choćby podstawowe informacje. Z góry dziękuję za podpowiedzi ew. skierowanie mnie na wątek, w którym jest coś na ten temat szerzej. :) Pozdrawiam.

Nie ma zadnych refundacji-to dobrowolne przystapienie lekarzy weterynarii do akcji. No taki ich czyn spoleczny-jeden dzien-widoczny czyn :wink:

Jesli bedziesz chciala za dzien lub dwa-list do wetow bedzie gotowy-moge Ci go przestac abys wreczyla koledze i nie tylko-innym wetom mozesz tez, u Ciebie :)
A tu masz list do mediow,ubiegloroczy-abys mogla sie zorientowac,' o co w tym chodzi'.
ttp://www.arka.strefa.pl/Akcja%20steryl ... -media.pdf

Podaj mi swoj adres e-mial, na pw abym jako zalacznik mogla przeslac list.

Arko zauważyłam, że u nas w Wielkopolsce jakoś mało było takich wetów :( . Czy oni o tym wiedzą?

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon sty 10, 2005 14:55

Samefusy pisze:wspaniała sprawa,taki dzien sterylizacji, cierpliwie czekam na ciekawe info. dotyczące ciekawych i godnych zaufania klinik , w ktorych mozna bezpiecznie zatroszczyc sie o zdrowie i bezpieczenstwo swoich pociech, nas czeka sterylka w ciagu najblizszych 2 mc, i nadal nie znalazlam odpowiedniej kliniki, czy na liscie klinik na plakacie pojawia sie również kliniki w olsztynie??

Na plakacie nie bedzie listy-zbyt dluga :( A plakaty nie beda robione dla kazdego mista osobno :(
Kazda klinika, bioraca udzial, wywiesi plakat i wpisze swoje dane.
Spis klinik bedzie na naszej stronie i pod podanym nr. telefonu rowniez mozna bedzie sie dowiedziec, ktora. Zobacz ubiegloroczny spis-zazwyczaj te kliniki co roku biora udzial :D
Jak jakas Ci odpowiada to juz dzwon i pytaj czy beda brac udzial w akcji :D to ich mobilizuje do zglaszania sie :D

ARKA

[następna]