Ella pisze:Bardzo czekam na dobre zdjęcia Gacka,
bo to świetny Kocur jest
Rzeczywiscie swietny kocur, ale dobre jego zdjecie zrobic... zeby kolor i futra i oczu wyszedl odpowiedni - to musi byc sloneczne popoludnie, dobrze naswietlony pokoj, Gacek w dobrej pozie i w odpowiednim kierunku obrocony. Ten kot ma tak ciekawe oczy ze niezaleznie jak lampe ustawie to i tak sie blyszcza, blyszcza sie rowniez same z siebie od zwyklego swiatla - ciezko jest je zobaczyc nie blyszczace sie, a sa szmaragdowe. Kolor futra jego wlasciwy to srebrzystoniebieski - prawie mi sie udalo, ale i tak pewnie wyszloby normalnie tylko w naturalnym oswietleniu i to niezbyt silnym. Gacek to kolorystycznie zdecydowanie najciekawszy, ale najtrudniejszy do sfotografowania.
Basia: rzeczywiscie sa krzywe, sproboje obrocic, a powod to taki ze przerozne pozy przybieralem pstrykajac - zdarza sie.
Co do kadru Misia Majora to raczej nie - kocur calkiem fajnie wypelnia soba aktualny kadr, nie trzeba z tego robic ciasnego portretu. Mam jego ciasny portret samego pyszczka (podczolgalem sie blizej po prostu) ale to fajniej wyszlo.
magda gabrys: nie musisz sie od razu zakochiwac

, ale ja oddaje kotom pierwszenstwo