Schron Wro - zamknięty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 30, 2008 10:23

Hooopsa!!

Sheakspire

Od: Pt paź 10, 2008 6:45

Post » Czw paź 30, 2008 13:29

ej maluszki do góry
ObrazekObrazek

maxiking

Od: Nie sie 24, 2008 16:42

Post » Pt paź 31, 2008 10:38

maluszki , maluszki do góry :ok:
ObrazekObrazek

maxiking

Post » Sob lis 01, 2008 15:28

maxiking pisze:maluszki , maluszki do góry :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Od: Czw paź 09, 2008 17:38

Post » Nie lis 02, 2008 18:58

Stan kotów na 2.11.2008:
BARAK:

757 lub 758 lub 759/08 Jedno z trójki kociąt, które zostało, nie wykreślono tamtych, więc nie wiem nawet, czy to kocurek czy kotka. Maluch nie chce jeść od dwóch dni, ma nieładne kupy, pomoc pilnie potrzebna!
Obrazek
734/08 5 miesięczne biało-bura kotka, złamana lewa, tylna łapka, już po zabiegu, przydałby się DT do rekonwalescencji i oswajania.
Obrazek
629/08 Demon, 6 letni kocur, wciąż w schronisku. Jego sytuacja jest tragiczna! Kot ma alergię, musi jeść specjalistyczną karmę. Ta, którą otrzymał w wyprawce już się skończyła, byli właściciele się nim nie interesują, więc musi jeść zwykłą karmę, po której ma koszmarną biegunkę. TYMCZAS PILNIE POTRZEBNY!
Obrazek
718 lub 719 lub 720/08 2 miesięczny kocurek już za długo w schronisku, DT na cito!
Obrazek
766 i 767/08 7 tygodniowe maluchy, koteczki
ObrazekObrazek
713, 714 i 717/08 dwumiesięczne kocurki, dwa bure, jeden popielaty. Kotki już są chore, DT PILNIE POTRZEBNY!
ObrazekObrazek
688/08 4 letni biało-bury kocur
Obrazek
750/08 szaro-biały, znaleziony, po wypadku
Obrazek
752 i 753/08 5 miesięczne kocurki
Obrazek
Obrazek
743/08 Biały z burym ogonkiem i odrobiną burego na łebku, kocurek, w domu znęcał się nad nim alkoholik
Obrazek
Małe, słodkie, bez opisu, adoptowane zanim zdążyłam wyjść ze schronu
Obrazek
733/08 3,5 roczna koteczka, świeżo wysterylizowana
Obrazek
760/08 1 roczna bura koteczka, baaardzo gadatliwa
Obrazek
751/08 8 miesięczna koteczka, bolesne lewe śródręcze
Obrazek
763/08 szaro-biały 3,5 miesięczny kocurek
Obrazek
Słodki rozrabiak bez opisu
Obrazek
638/08 4 letni czarny, łagodny olbrzym, dla poszukiwaczy mistrza mruczanek. Czarne koty trudno się fotografuje, dlatego na zdjęciu nie widać jaki jest piękny, ale to mój barakowy faworyt, rzadko spotyka się tak piękne koty.
Obrazek
765/08 Długowłosa księżniczka po wypadku, złamana miednica, baaardzo biedniutka
ObrazekObrazek
737/08 Bura koteczka, psychika w strzępach, strasznie się boi, pilnie DT
Obrazek
736/08 1 roczny dymny kocur, piękny i milutki
Obrazek
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Nie lis 02, 2008 19:30

IZOLATKA:

Rezydentka, śliczna buro-kremowa szylkrecia, czeka na badania krwi
Obrazek
728/08 4 letni biało-bury kocurek, który wpadł we wnyki, wciąż żyje...
Obrazek
Były cztery maluchy, zostały dwa, na jak długo...? Pozostałe dwa ['][']
Obrazek
Obrazek
Było czterech muszkieterów, zostało trzech, na jak długo...? Jeden z nich ['] Ten, który był w takim ciężkim stanie w zeszłym tygodniu już je z apetytem, choć oczy ma jeszcze nieładne. Teraz inny jest znowu osowiały. DT PILNIE!
ObrazekObrazek
Obrazek
Ślicznotka z dużego wybiegu. Pisałam już, że jest przeziębiona i trafi do izolatki, no i trafiła. Ma straszny katar, ale poza tym chyba nic strasznego.
Obrazek
Kolejna piękność z dużego wybiegu na leczeniu, wygląda już bardzo ładnie
Obrazek
Jeden ze schroniskowych rezydentów ze skrzywioną główką. Drgi krzywy łepek miała Kasia, ale nie widzę jej od trzech tygodni, więc pewnie [']
Obrazek
744,745 i 746/08 Dwa biało-bure kocurki, i jedna szylkrecia (jak byłam była podobno u lekarza, dlatego nie ma zdjęcia), niestety wszystkie chore
Obrazek
Obrazek
Bez opisu, pewnie rezydent, wygląda na staruszka
Obrazek
Kolejna rezydentka, śliczny pysio
Obrazek
Schroniskowy król rezydentów, Tygrysek
Obrazek

Kicia_

Post » Nie lis 02, 2008 19:45

DUŻY WYBIEG:

Dzikuski
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
bardzo spokojny, daje się głaskać, oswojony, duży, miły kot. Pewnie nie jest młody, ale może ktoś mu da szansę...?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

LUZAKI:
Obrazek
Obrazek
ObrazekTrzyłapek znowu luzem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

KWARANTANNA:
Przesympatyczne kocię, zawsze nas witało na podwórku, teraz jest na leczeniu pozaizolatkowym, ale oczka już ma bardzo ładne.
Obrazek
692/08 5 letni kocur, hipnotyzujące oczy
Obrazek
Schroniskowy rezydent
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kicia_

Post » Nie lis 02, 2008 19:49

zdjęcia są świetne, mam nadzieję, że uda się wszystkim kociakom, niestety mogę tylko podnosić :( :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Nie lis 02, 2008 20:01

czycha3 pisze:zdjęcia są świetne, mam nadzieję, że uda się wszystkim kociakom, niestety mogę tylko podnosić :( :ok: :ok: :ok:

Nieprawda, każdy może pomóc, nawet nie ruszając się z domu.
Możesz pomóc robiąc im ogłoszenia. Możesz też wspomóc finansowo DT, które mają u siebie schroniskowce. Na forum jest to marcjannakape i Mruczeńka1981, a ja wspieram działanie DT spoza forum. Możesz zrobić zbiórkę fantów na bazarek i wysłać do nas paczkę, lub wystawić bazarek samodzielnie dla naszych schroniskowców. Podnoszenie wątku też jest bardzo ważne.
Każda pomoc, nawet najdrobniejsza, jest dla nas bardzo ważna.
W tej chwili najpilniesze jest znalezienie nowych DT!

Kicia_

Post » Nie lis 02, 2008 21:12

Hej dziewczyny.

Mam chętną osobę na zadoptowanie małej 2-3 miesięcznej kotki.
Niestety jest pewien problem. Niedawno dziewczyna przygarnęła malutkiego kociaka z ogródków działkowych. Maluch niestety nie przeżył Istnieje podejrzenie choroby wirusowej. W takich warunkach trudno chyba ryzykować adoptowaniem kociaka nieszczepionego? :? Dziewczyna jest w stanie ponieść koszty szczepienia ale po szczepieniu też chyba musi minąć jakiś czas zanim kotkę można bezpiecznie wyadoptować? Byłabym za adoptowaniem kociaka ze schroniska ale w tych okolicznościach to chyba nie najlepszy pomysł?

Może ktoś z Was ma koteczkę do adopcji na DT, po szczepieniu?
Jeśli nie jutro założę nowy wątek z poszukiwaniem koteczki. Może znajdzie się kicia która przypadnie dziewczynie do gustu i zaszczepi się ją w międzyczasie.

W dalszym ciągu szukamy pilnie DT dla kotki od Martki...
nikt nie chce jej pomóc... jakieś fatum :cry:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82 ... sc&start=0

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie lis 02, 2008 21:56

Agness78 pisze:Mam chętną osobę na zadoptowanie małej 2-3 miesięcznej kotki.
Niestety jest pewien problem. Niedawno dziewczyna przygarnęła malutkiego kociaka z ogródków działkowych. Maluch niestety nie przeżył Istnieje podejrzenie choroby wirusowej. W takich warunkach trudno chyba ryzykować adoptowaniem kociaka nieszczepionego? :? Dziewczyna jest w stanie ponieść koszty szczepienia ale po szczepieniu też chyba musi minąć jakiś czas zanim kotkę można bezpiecznie wyadoptować? Byłabym za adoptowaniem kociaka ze schroniska ale w tych okolicznościach to chyba nie najlepszy pomysł?

Może ktoś z Was ma koteczkę do adopcji na DT, po szczepieniu?

Dwumiesięczna kicia może być już zaszczepiona. W schronisku jest sporo w tym wieku. Są dwie czarne, 7 tygodniowe kicie, mogę je przetrzymać na czas kwarantanny poszczepiennej, wyglądają na zdrowe, więc pewnie można je zaszczepić w schronisku od ręki. Jeśli się zdecyduje, to te dwa tygodnie mogą posiedzieć w DT.
Obrazek
Jest gotowa, ośmiomiesięczna, zaszczepiona czarna kicia, ta z bolącą stópką. Nic poważnego jej nie dolega, mogłaby pójść do domu od ręki.
Obrazek
Nie wiem co to jest to czarno-białe, bo świeżo przyniesione, ale rozrabiało jak chłopak.
Obrazek
Jeden z muszkieterów jest dziewczynką, ale one jeszcze nie są zdrowe :(

Kicia_

Post » Pon lis 03, 2008 9:57

i znów kolejne biedaki :roll: :roll:
ObrazekObrazek

maxiking

Post » Pon lis 03, 2008 16:06

maxiking pisze:i znów kolejne biedaki :roll: :roll:
:roll: :roll: :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

czycha3

Post » Pon lis 03, 2008 17:43

Pilnie potrzebujemy kolejnych DT.Jeśli ktoś z Was ma znajomości w gazetach,na portalach internetowych-proszę o pomoc.Musimy nasze poszukiwania nagłośnić.

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

[poprzednia][następna]