Sch.Sosnowiec-nowe kociaki pomoc potrzebna!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 09, 2008 9:37

Mój Rudy -Rudolf pojechał wczoraj do nowego domu do Zabrza.
Zawiozłam gościa i bo musiałam poznać na żywo ludzi którzy decydują się wziąść takiego agresora.
Dom doświadczony ,byly już w nim zwierzaki po przejściach.Mieszkał tam 13 lat kotek z ulicy i pies którego ktoś wyrzuciła z okna.
Wczoraj już nowi duzi Rudego dzwonili jest wszystko oki.
Od wczorej Rudolf jest Zabrzaniniem.Oby dożył w tym domu statrości jako szczęśliwy kot.NALEZY MU SIĘ ZA DUZO TO KOCIĄTKO PRZESZŁO!!

Po drodze z Zabrza zabrałam z Hiltona Grandziarę.Opróz tego że drze morde cały czas to jest jak na mój gust chora.Dziś jedzemy do weta.Oczka nie fajne,a na dodatek kuleje jak Wafel na łapke.
Zobaczymy co powie wet:(

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie mar 09, 2008 10:49

też same choróbska u Was :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Nie mar 09, 2008 21:31

Emiś pisze:To dobrze, bo Guzik pilnie potrzebuje normalnego Dt. Nie zareagował na antybiotyk, rozwinęło się u niego zapalenie płuc :(

O której będziesz? ja przed 13 jadę d pracy, wracam późno, ale w domu ktoś będzie to dadzą Ci klucze.

Guzik już u mnie w domu, chłopak dzielnie zniósł przeprowadzkę :D zabrałam razem z nim ten kocyk w którym spała. Oczy zakropiłam Atekortinem dałam mu jeść nawet ze smakiem wtrząchnął miseczkę jedzonka :lol: i teraz siedzi i się rozgląda po nowym loku. Filemona i Balbinę nakarmiłam, a Balbina wyszła z boksu zaczęła się miziać, łasic, wywalać brzuszek do głaskania - coś się dziewczynie poprawiło :D Rano rozmawiałam z Asią u której jest Wafel, była z nim dzisiaj u weta dostał antybiotyk. witaminy i jakieś inne leki , spał z Asią i jej mężem w łóżku :lol: jutro Asia idzie z nim na kontrolę - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Wafel trafił na odpowiedzialnych ludzi.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon mar 10, 2008 22:02

Dzisiaj byłam u weta z Guzikiem dostał zestaw zastrzyków, nawet zniósł to dzielnie. Guziczek zrobił się całkiem miziasty już tak się nie boi śliczny z niego kocurek :lol: U Małpki niestety niedobrze Małpka ma padaczkę, Pani u której Małpka jest na tymczasie była z nią u weta dostała dawkę relanium co podobnież jest stosowane ale było jeszcze gorzej :cry: dostaje jakieś inne lekarstwo , które działa ale niestety krócej nie wiemy za bardzo co robić :cry:

terenia1

Post » Pon mar 10, 2008 22:20

terenia1 pisze:Dzisiaj byłam u weta z Guzikiem dostał zestaw zastrzyków, nawet zniósł to dzielnie. Guziczek zrobił się całkiem miziasty już tak się nie boi śliczny z niego kocurek :lol: U Małpki niestety niedobrze Małpka ma padaczkę, Pani u której Małpka jest na tymczasie była z nią u weta dostała dawkę relanium co podobnież jest stosowane ale było jeszcze gorzej :cry: dostaje jakieś inne lekarstwo , które działa ale niestety krócej nie wiemy za bardzo co robić :cry:

Nie dość że kicia nie widzi to jeszcze to :( , ech ...............

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon mar 10, 2008 23:15

Przypomnijcie sobie Fione.... Padaczke u niej wywolywal tasiemiec ,po leczeniu homeopatycznym tasiemiec wylazl i skonczyly sie ataki padaczki.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pon mar 10, 2008 23:51

Małpka była odrobaczana, nie wyszły z niej żadne robale...
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto mar 11, 2008 6:54

Może u niej ta utrata wzroku jest związana z padaczką?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto mar 11, 2008 19:45

Wczoraj w nocy odeszła od nas Małpka.Wygrałyśmy ze strasznym kocim katarem.
Wydawałoby się ze to juz koniec tułaczki Małpki, że znalazła juz swojego człowieka.
Bo Państwo u których była zakochali się w niej i chcieli zostawić na stałe .
A tu masz ironia losu :( :cry:

mar_tika

Post » Wto mar 11, 2008 20:04

Dlaczego???
:cry: :cry: :cry:

(')
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto mar 11, 2008 20:14

8O Przeczytalam tytul watku i ......
Dlaczego :cry:
[*]

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto mar 11, 2008 20:52

aassiiaa pisze:8O Przeczytalam tytul watku i ......
[*]

Dlaczego? ja też zadaje sobie to pytanie;(mam dzień do dupy niepodobny

Pierwszy raz zobaczyłyśmy Małpke w schronie jak pojechałyśmy po mamuśke z dwoma małymi kociakami.Tak mówiła kierownik schronu.
Na miejscu okazało się że dziewczyny to dwie 5 mies kotki i mamuśka.
Nie miałyśmy miejsca żeby Małpkę zabrać ze sobą:(

Na drugi dzień pojechala po nia Emi.I juz kochana kocia była u nas.
KOcia wygrała ze strasznym kocim katarem,z zaropiałymi oczkami z zaklejonym ropą noskiem:((
Udało nam sie wygrać z KK.
Wydawłaoby się że wszystko idzie ku lepszemu.Wetki znalazły dt Małpce ,ludzi kochanych i dośwadczonych kociarzy.
A tu masz .Nagle zaczęły metnieć Malpce oczka ,wdał sie wylew w oczku.Kilka dni temu zaczęły pojawić się objawy neurologiczne.Padaczki ,utrata władzy w nogach,niby chwilowa ,ale jednak, jakies niepokojace objawy.
Przed wczoraj Małpka w nocy trafila do kliniki w D.G z utratą władzy w tylnich łapkach i bólami.
Niby sytuacja zostala opanowana na krótko:(
DzIś w nocy pomimo wysiłku naszych wetów i ludzi u kTórych Małpka była w DT .ODESZŁA!!

DZIEKUJEMY WSZYSTKIM ZA POMOC I ZAANGAŻOWANIE W RATOWANIE NASZYCH KOCIAKÓW!!!!!

mar_tika

Post » Wto mar 11, 2008 21:35

mar_tika pisze:
aassiiaa pisze:8O Przeczytalam tytul watku i ......
[*]

Dlaczego? ja też zadaje sobie to pytanie;(mam dzień do dupy niepodobny

Pierwszy raz zobaczyłyśmy Małpke w schronie jak pojechałyśmy po mamuśke z dwoma małymi kociakami.Tak mówiła kierownik schronu.
Na miejscu okazało się że dziewczyny to dwie 5 mies kotki i mamuśka.
Nie miałyśmy miejsca żeby Małpkę zabrać ze sobą:(

Na drugi dzień pojechala po nia Emi.I juz kochana kocia była u nas.
KOcia wygrała ze strasznym kocim katarem,z zaropiałymi oczkami z zaklejonym ropą noskiem:((
Udało nam sie wygrać z KK.
Wydawłaoby się że wszystko idzie ku lepszemu.Wetki znalazły dt Małpce ,ludzi kochanych i dośwadczonych kociarzy.
A tu masz .Nagle zaczęły metnieć Malpce oczka ,wdał sie wylew w oczku.Kilka dni temu zaczęły pojawić się objawy neurologiczne.Padaczki ,utrata władzy w nogach,niby chwilowa ,ale jednak, jakies niepokojace objawy.
Przed wczoraj Małpka w nocy trafila do kliniki w D.G z utratą władzy w tylnich łapkach i bólami.
Niby sytuacja zostala opanowana na krótko:(
DzIś w nocy pomimo wysiłku naszych wetów i ludzi u kTórych Małpka była w DT .ODESZŁA!!

DZIEKUJEMY WSZYSTKIM ZA POMOC I ZAANGAŻOWANIE W RATOWANIE NASZYCH KOCIAKÓW!!!!!

Biedna Małpka :cry: dlaczego i teraz kiedy już miała swój własny domek :cry: Kurcze nieraz człowiekowi wszystko się odechciewa i sama sobie zadaję pytanie o sens tego wszystkiego :(

terenia1

Post » Śro mar 12, 2008 19:45

Rozliczenie uzupełnione jak zwykle na 1 stronie, a my zapraszamy na KOCI BAZAREK na rzecz naszych sosnowieckich podpopiecznych :lol:
Dzisiaj byłam z Guziczkiem u weta dostał następną porcję zastrzyków i tak jeszcze do piątku, ale na szczęście z chłopakiem coraz lepiej :lol: zapalenie płuc już zażegnane, katarek coraz mniejszy, oczka już prawie nie łzawią , a apetyt chłopakowi dopisuje :lol:

terenia1

Post » Czw mar 13, 2008 22:42

Czytałam i jest mi bardzo przykro. Małpko, spokoju tam po drugiej stronie ['].
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]