Ptachu, los jest okrutny... To już rok :((, Mała Mi fiv +

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 14, 2008 7:46

Ja też bym chętnie te wiewiórki pooglądał. Przydałaby mi się choć jedna taka w domu. Nie mam sie z kim bawić. Czasem Kajtka pogonię, ale on jest taki nieruchawy. Tylko je i śpi.
Za ogon Dżordża też trzymam kciuki.
Myszkin zaciekawiony
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lut 17, 2008 21:30

Ptachuuuu,

dzis Swiatowy Dzien Kota!
Wszystkiego najlepszego!

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lut 19, 2008 22:38

Dziękuje Mru za życzenia, ale my nie obchodziliśmy w tym roku dnia kota, u nas to był bardzo smutny dzień.
Duża dziś przyprowadziła coś, podobno to mały pies, jest hmm.. Duża na niego mówi Bzydal :roll: , miał trafić do schroniska.
A jak się podlizuje Dużej, ale się nie gniewamy, bo Duża dziś po raz pierwszy od soboty się uśmiechnęła.
Tylko jedno mnie denerwuje, myśli że jestem do zabawy :x , chyba musze mu pokazać kto rządzi w tym domu, zaraz po George, oczywiście.

Ptachu lekko zdenerwowany
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie lut 24, 2008 8:39

Widzialem, ze juz wstales, Ptachu! :D

Masz jeszcze tego hm... psa?
Ustaliles hierarchie?

A co z tymi wiewiorkami?

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Nie lut 24, 2008 9:09

Cześć Mru

Zanosi się na to, że ten pies trochę z nami pomieszka, kto weźmie takiego brzydala i do tego takiego głupola. Do tego psa nic nie dociera, przyłożyłem mu łapką zapiszczał i uciekł, ale zaraz przyszedł z powrotem, cały czas skacze i się cieszy :roll: .

Duża nie ma czasu zająć się zdjęciami z wyjazdu, :? ale obiecała, że w tym tygodniu poszuka zdjęć wiewiórek i wklei.

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Nie lut 24, 2008 9:13

Ptachu,

a nie da sie tego psa po prostu polubic?
I bawic sie razem, dopoki u Was jest?

Mru

Dorota

Post » Pon lut 25, 2008 22:27

Ptachu.. Te psy to ganiać trzeba.. Ja Ci to mówię, jakem Rysiu-Parysiu! chcesz w spokoju odbyć popołudniową sjestę, a tu to rozszczekane wpada do pokoju, ogonem macha jak szalone. i do tego taranuje wszystko na swojej drodze pędząc na widok Dużych.. taranować to możesz Ty (i George). najlepiej o 3 rano po porządnym posiłku (cichaczem zwiniętym Dużym z kuchni). Sam wiesz, że tak jest najlepiej :catmilk: wtłucz Bzydalowi raz a porządnie, to będzie wiedział kto tu rządzi. Może trafi do domu, w którym będzie inny, jakże szlachetny przedstawiciel naszego gatunku. Nie pozwól, aby również On był narażony na utratę honoru i trwały uraz psychiczny przez namolne lizanie go po mordce przez Bzydala i (o zgrozo!) próby podjadania Bzydala z miski Kota... Przemyśl moje rady nad kolacją, a na pewno stwierdzisz, że bratanie się z psami stanowi zagrożenie dla naszego honoru! Tymi słowy kończę ów manifest. Mam wszakże obowiązki do wypełnienia! Nikt jeszcze nie pogonił dziś Lilki i nie zrzucił telefonu Dużych z łoskotem na podłogę. a przecież dzień bez tego to dzień stracony!

Ryszard Lwie Serce (choć Duzi zwą mnie przekornie Rysiem Parysiem vel Kluchą Niedobrą) :kitty:

Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Wto lut 26, 2008 21:29

Parys witam w moim wątku :)

Mru,
Parys ma rację, ja to nawet lubię tego Bzydala, tylko jak każdy porządny koteczek po śniadanku to musze sobie odpocząć, aby mieć siły czekać na obiad, a Bzydal po śniadaniu to zaczyna szaleć, do tego wyjada pozostałości z misek innych kotów zanim zdążę tam podejść :evil: .

Ja ma teraz zdane od Dużej, mam socjalizować jedna taka fajna laskę, bo ona trochę nieśmiała i wystraszona, to jej zdjęcie
Obrazek
Muszę się postarać, bo Duża powiedziała, że liczy na mnie :oops:

Ptachu pracujący

iwcia

Post » Wto lut 26, 2008 21:40

iwcia pisze:Parys witam w moim wątku :)

Mru,
Parys ma rację, ja to nawet lubię tego Bzydala, tylko jak każdy porządny koteczek po śniadanku to musze sobie odpocząć, aby mieć siły czekać na obiad, a Bzydal po śniadaniu to zaczyna szaleć, do tego wyjada pozostałości z misek innych kotów zanim zdążę tam podejść :evil: .

Ja ma teraz zdane od Dużej, mam socjalizować jedna taka fajna laskę, bo ona trochę nieśmiała i wystraszona, to jej zdjęcie
Obrazek
Muszę się postarać, bo Duża powiedziała, że liczy na mnie :oops:

Ptachu pracujący

Ptachuuuu,

taka laske to i ja bylbym socjalizowal...

Z dziewuch to ja mam tylko Nornice...
No i w Geriatrii dwie... Ale one sie nie nadaja...

Mru lekko zazdroszczacy

Dorota

Post » Sob mar 01, 2008 8:42

Ptachuuuuu,

co z ta Dynia?

Mru

Dorota

Post » Sob mar 01, 2008 9:46

Bry Mry,
Ja tej Dyni jeszcze nie widziałem, Duża o niej pisze w wątku działkowym, coś się stało strasznego i dlatego Dynia przyjedzie do nas i Duża będzie jej szukać domu.
Duży trochę protestował, bo u nas teraz strasznie tłoczno do tego jest taka jedna zupełnie dzika w klatce, ale Duża powiedziała, że nie ma czasu na dyskusje, bo jeśli Dynia trafi znów na Działki to zginie tak jak brat Kokosika (Białaska zagryzł pies :( )

Mru Puszi jest super, razem się bawimy w napadanie na siebie i ganiamy piłeczkę futrzana, bardzo fajna z niej dziewczyna :D

Ptachu zafascynowany Puszi

iwcia

Post » Sob mar 01, 2008 9:56

Ptachu,

bardzo sie ciesze, ze z Puszi tak ok sie ulozylo :D
Zaraz poszukam info o Dyni.

Mru

Dorota

Post » Sob mar 01, 2008 17:50

Ptachu, jaka ta Dynia jest? bo Duża od kiedy przyszła do domu to się nią zaczwyca i mówi, że taka Lilkowa jest, czyli albo uparta i łakoma, albo kawał z niej kotki :D albo jedno i drugie... poza tym, ja nie wiem co ona sobie myśli! że innymi kotami się będzie zachwycać! :evil: jak się kąpała, to zakradłem się do łaziekni, wskoczyłem na półkę i zrzuciłem jej 200 patyczków do uszu do wody :mrgreen:
coś też mówiła, że Puszi Ci zabrali!! no jak by mnie Lilę zabrali, to chyba bym szalał całą noc i hałasował myszkami i wędkami z groszkiem :twisted:

Parys
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Sob mar 01, 2008 22:17

Karoluch pisze:... zakradłem się do łaziekni, wskoczyłem na półkę i zrzuciłem jej 200 patyczków do uszu do wody

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Sob mar 01, 2008 22:32

Duża zabrała gdzieś Puszi, chodzę i szukam jej, nawołuje a Puszi nie ma :crying: , zdenerwowałem się i pogniewałem się na Dużą, nie przyszedłem na kolacje, niech się martwi :evil: .

W naszej łazience siedzi wielka kocica, jest ogromna, dużo większa ode mnie 8O , to jest Dynia tak powiedziała Duża. Ta Dynia jest przerażona i warczy na nas jak przez drzwi próbujemy do niej zajrzeć.

Ptachu zdenerwowany

iwcia

[poprzednia][następna]