Kota&Bakcyl :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 14, 2005 21:49

Kaska pisze:wi - a nie wiesz czym go w klinice odrobaczyli ?
moze strongholdem

co do swierzbu w takiej sytuacji - raz odbierajac kociaka od osoby prywatnej widzialam sliczne rozowe uszka - na nastepny dzien wylazl sliczny swierzbik

rozkoszna pani uszka przed wydaniem wyczyscila - tak by poszedl bezproblemowo

te koty byly przez kogos do kliniki przyniesione przeciez :roll:

i czytam 8)

Kasiula,
mu do tej pory syfy niesamowite wypływają z uszek. Lekarz czyścił mu uszy kilkanaście minut :( Od piątku się drapał, mi jako laikowi wydawało się to normalne - swędzi to drapie. Nie pomyślałam o przyczynach :(

Mówili, że kociaka odrobaczyli, nasz wet dał mu jeszcze raz jakąś substancje płynną od razu do pyska:)

Mały ma czyte qpale i chyba ogólnie jest zdrów! Oby jak najdłużej !:)
Obrazek

wincencja

Od: Pt kwi 01, 2005 15:49

Post » Wto cze 14, 2005 22:01

Jestem Bakcyl, sexi Bakcyl :P

Jestem nieziemski przystojniak :P
http://upload.miau.pl/1/18074.jpg

Pięknie skaczę – prosimy nie zwracać na burdelus dookoła :)
http://upload.miau.pl/1/18075.jpg

Bakcyl i tunel :)
http://upload.miau.pl/1/18076.jpg

Pręguski :)
http://upload.miau.pl/1/18078.jpg

Sobie wąchamy!
http://upload.miau.pl/1/18080.jpg

To ja Cię szturchnę :)
http://upload.miau.pl/1/18081.jpg

Prosimy skupić się na kotach :)
Obrazek

wincencja

Post » Wto cze 14, 2005 22:05

Sliczny kropkowany brzunio :D
Oba koty piekne :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto cze 14, 2005 22:06

zuza pisze:Sliczny kropkowany brzunio :D
Oba koty piekne :lol:

ładnie się razem komponują :p
fajowe są!
Obrazek

wincencja

Post » Wto cze 14, 2005 22:40

wincencja pisze:
Kaska pisze:wi - a nie wiesz czym go w klinice odrobaczyli ?
moze strongholdem

co do swierzbu w takiej sytuacji - raz odbierajac kociaka od osoby prywatnej widzialam sliczne rozowe uszka - na nastepny dzien wylazl sliczny swierzbik

rozkoszna pani uszka przed wydaniem wyczyscila - tak by poszedl bezproblemowo

te koty byly przez kogos do kliniki przyniesione przeciez :roll:

i czytam 8)

Kasiula,
mu do tej pory syfy niesamowite wypływają z uszek. Lekarz czyścił mu uszy kilkanaście minut :( Od piątku się drapał, mi jako laikowi wydawało się to normalne - swędzi to drapie. Nie pomyślałam o przyczynach :(

Mówili, że kociaka odrobaczyli, nasz wet dał mu jeszcze raz jakąś substancje płynną od razu do pyska:)

Mały ma czyte qpale i chyba ogólnie jest zdrów! Oby jak najdłużej !:)

wi zapytaj weta czu nie potraktowac strogholdem Koty Konstancji ( no sorki - ona jest dla mnie Konstancja i juz ) by ja przed swierzbem zabezpieczyc

dla pocieszenia - na ludzi nie przejdzie - a u kotow konsekwentna kuracja daje rewelacyjne efekty
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Śro cze 15, 2005 1:00 Bakcyl - rewelka :D

Bakcyl jest po prostu rewelacyjny! :D
Dziękujemy - my, wszyscy zainteresowani i czytajacy (!) ;) - za cudne fotki malucha :)

Swoja droga, to on chyba spory jak na swoj wiek jest ... przynajmniej w porownaniu z Kota. Pewnie od niej wiekszy wyrosnie ;)

A z tym swierzbem kicha, ale zdarza sie (moim kotom tez sie zdarzalo, a po kuracji dosc szybko i elegancko przechodzilo).
Zgadzam sie z Kaska, ze warto by i Kocie cos dac, profilaktycznie. Zapytaj weta, co najlepiej zrobic.

Super, ze kotki juz sie tak dogadaly! :D
Obrazek
kulka z kota :)

hordia

Od: Pt kwi 08, 2005 9:55

Post » Śro cze 15, 2005 7:22

ale przystojniak! :1luvu:

wkomponował się w Wasz dom jak nic! :lol:
Obrazek

Szelmaa

Od: Pon maja 24, 2004 10:59

Post » Śro cze 15, 2005 9:21

Kaska pisze:[
wi zapytaj weta czu nie potraktowac strogholdem Koty Konstancji ( no sorki - ona jest dla mnie Konstancja i juz ) by ja przed swierzbem zabezpieczyc

dla pocieszenia - na ludzi nie przejdzie - a u kotow konsekwentna kuracja daje rewelacyjne efekty

Będziemy traktować pewnie, w piątek z Kotą na badanie uszów idziemy. Małego gnębie regularnie, pierwszą rzecz jaką robie po obudzeniu i po powrocie do domku to aplikowanie lekarstwa małemu i masaż uszek :)

dzielny jest, biega później jak oszalały :P
Obrazek

wincencja

Post » Śro cze 15, 2005 9:27

Szelmaa pisze:ale przystojniak! :1luvu:

wkomponował się w Wasz dom jak nic! :lol:

Wiem, wiem .. wszyscy mu to mówią :twisted:

Kota go dziś z rana nieźle "lała" znaczy się ganiała a później na niego skakała i gryzła go w brzuchala, mały się trochę wkurzał. Nie wiem czy Kota trochę nie przegina :( Oby mu krzywdy nie zrobiła!
Obrazek

wincencja

Post » Śro cze 15, 2005 9:32 Re: Bakcyl - rewelka :D

hordia pisze:Bakcyl jest po prostu rewelacyjny! :D
Dziękujemy - my, wszyscy zainteresowani i czytajacy (!) ;) - za cudne fotki malucha :)

Swoja droga, to on chyba spory jak na swoj wiek jest ... przynajmniej w porownaniu z Kota. Pewnie od niej wiekszy wyrosnie ;)

A z tym swierzbem kicha, ale zdarza sie (moim kotom tez sie zdarzalo, a po kuracji dosc szybko i elegancko przechodzilo).
Zgadzam sie z Kaska, ze warto by i Kocie cos dac, profilaktycznie. Zapytaj weta, co najlepiej zrobic.

Super, ze kotki juz sie tak dogadaly! :D

Taaa :D Genialny jest. Luby się super wkurza jak mu się mały pazurami w gołe stopy wbija :P wtedy słychać ryk!

Mały w poniedziałek ważył 1,6kg, Kota waży już pewnie ponad 2kg - przytyła trochę - może dlatego, że oprócz swojego jedzenia wciąga i Bakcyla :D
Musze ja pilnować, żeby się nie spasła!
A co do kotów razem- to wczoraj wieczorem grzecznie się bawiły i spały razem ale dzisiaj rano Kota skakała za mocno na Bakcyla i on się stresował :(
rozkładała go na plecach i podgryzała w brzuchala :( Mały syczał i uciekał! A Kota patrzyła tylko na niego i wyczekiwała na moment kiedy może go znowu przyatakować!
Mam dwa diabły w domu, nie ma co!
Obrazek

wincencja

Post » Śro cze 15, 2005 10:07

Ja b. chętnie czytam Twój wątek od samego początku, jak się zakochałaś w swojej kocie, choć nie wiedziałaś jeszcze wtedy "czym się to je" :)

Bakcylek jest słodki :1luvu: - uwielbiam buraski z brzuszkiem w kropki :)

A pisząc o "burdelusie" nie miałaś chyba na myśli tego błysku podłogi na jednym ze zdjęć :wink:

Pzdr!

Hania

Od: Śro gru 01, 2004 13:57

Post » Śro cze 15, 2005 14:38

Hania pisze:Ja b. chętnie czytam Twój wątek od samego początku, jak się zakochałaś w swojej kocie, choć nie wiedziałaś jeszcze wtedy "czym się to je" :)

Bakcylek jest słodki :1luvu: - uwielbiam buraski z brzuszkiem w kropki :)

A pisząc o "burdelusie" nie miałaś chyba na myśli tego błysku podłogi na jednym ze zdjęć :wink:

Pzdr!

Haniu :)

Bakcylek ma genialny brzuszek, ja się nadziwić nie mogę jego urodzie. Z mordki zwykły burasek ale za to jakie serducho ma :) i jaki transformator w środku!
Wczoraj obydwa koty włączyły transformatory na raz - piękna muzyka :)

W ogóle nie napisałam ale Kota czuje się już pewniej, nie ugniata mnie w nocy jak to zawsze robiła - mam nadzieje, ze hasa za to z Bakcylem, ale jest bardziej przytulasta, już nie jest na nas taka zła, nie stroi takich fochów a dla mnie to cholernie ważne :)
Kota jest najcudowniejszą istotą jaką spotkałam - nawet luby się w niej od pierwszego wejrzenia zakochał :)
Chcemy aby była szczęśliwa!

A co do błyszczacej podłogi - to akurat musiałam pozmiatać, mały rozwalił karmę i wywalił trochę śmieci :D
Obrazek

wincencja

Post » Śro cze 15, 2005 19:03

Wi, jakie slodkie kropki ma ten Twoj Bakcylek...jakbym go dopadla to nie dalabys rady oderwac mnie od tego slodkiego brzuszka...hehe ale pisalas cos o golej klacie swojego lubego...a takie zdjecia tez mnie interesuja (pewnie wiekszosc pan z tego forum rowniez jest zainteresowana), wiec nie badz taka i pochwal sie tym swoim kochaniem... :wink:

aha...moja Nadia tez przytyla, mam nadzieje ze razem z Twoja kota wyrosna na sliczne, dorodne kocice...
Obrazek

maugos

Od: Sob kwi 16, 2005 21:50

Post » Śro cze 15, 2005 21:30

maugos pisze:Wi, jakie slodkie kropki ma ten Twoj Bakcylek...jakbym go dopadla to nie dalabys rady oderwac mnie od tego slodkiego brzuszka...hehe ale pisalas cos o golej klacie swojego lubego...a takie zdjecia tez mnie interesuja (pewnie wiekszosc pan z tego forum rowniez jest zainteresowana), wiec nie badz taka i pochwal sie tym swoim kochaniem... :wink:

aha...moja Nadia tez przytyla, mam nadzieje ze razem z Twoja kota wyrosna na sliczne, dorodne kocice...

Ja się od niego nie mogę w ogóle oderwać! śliczniutki jest ale Kota jeszcze piękniejsza:) Kota wciąga bez większego wysiłku posiłki Bakcyla, a on odwdzięcza jej się tym samym :)
Tyje jej się! ale teraz uprawia o wiele więcej sportów!:D

Co do lubego i jego boskiej klaty, to niestety się opiera z umieszczeniem jej tutaj :P

Kurcze, fajnie, że Nadia wraca do zdrowia, dobry apetyt to tego oznaka :D
Obrazek

wincencja

Post » Śro cze 15, 2005 22:16

Własnie nadrobiłam zaległości i wszystko przeczytałam :).

Wspaniale Wi, ze masz Bakcyla :D niesamowity jest ten jego brzuszek - naprawdę. A co do poduszek, to moja Kiecka ma na wszystkich czterech łapkach rózne kolory :), a Klakierek ma na każdej łapce taką kępkę ciemnobrązowych włosów przed poduszkami (nie wiem, jak to dokładnie opisać - koty są tak niesamowite, ze czasem nieopisywalne ;) )

A czy Bakcyl nie mógłby juz u Was zostać? Skoro Kota się juz do niego przywiązała? pewnie i jej byłoby smutno i nudno, jakby musiał sobie pójść.

Ola21

Od: Pon mar 21, 2005 14:09

[poprzednia][następna]