Bigos i Gulasz - maleńki nowy domownik, Piotruś :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 19, 2007 7:37

piękne zdziwko :wink:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw lip 19, 2007 22:46

Słuchajcie, pochwalę się Wam - jedziemy jutro na wieś, do domu teściów :D . Teście jadą na wczasy nad morze i zostawiają nam dom wraz ze swoją kotką pod opieką! :dance: Oczywiście przenosimy się tam razem z chłopakami, na początek będziemy ich izolować od Pusi (rezydentka), ale mam nadzieję, że się zaprzyjaźnią. A jak nie, to nic nie szkodzi - dom jest duży, można koty spokojnie od siebie izolować.
To będą nasze tegoroczne wczasy, i to w luksusowych warunkach :D . Okolica jest przepiękna, wieś leży w Stobrawskim Parku Krajobrazowym, a dom stoi pod samym lasem. Zaraz za płotem rozpościera się ogromna łąka, na której pasą się konie z pobliskiej stadniny :love: . Zresztą sami zerknijcie, załączam zdjęcia z zeszłego roku:
Obrazek - Dom z garażem na kosiarkę (tzw. "domek ogrodnika" :lol: )
Obrazek - Fragment ogrodu (ogród ma hektar powierzchni!)
Obrazek - Konie...
Obrazek - Kominek
Obrazek - Pusia, rezydentka
Normalnie żyć nie umierać! :D Jedynym mankamentem jest brak dostępu do sieci... zniknę z forum na 10 dni :( . Ale obiecuję, że jak wrócę zamieszczę maaaasę zdjęć chłopaków w nowych sceneriach :D . Mam nawet zamiar kupić im szeleczki i wypuszczać na długim sznurku na trawkę... :D
Obrazek

Domino76

Od: Śro paź 05, 2005 8:41

Post » Pt lip 20, 2007 7:30

Zapowiada się bardzo ciekawie, taka agroturystyka z naciskiem na turystyka...życzę upojnych nocy i słonecznych poranków, kciuki za szybką integrację kociszy i wracaj do nas szybciutko, bo życie bez sieci, to nie życie...(a nie ma tam w pobliżu sąsiada z netem? :twisted: )

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pt lip 20, 2007 8:52

Udanego wypoczynku! :) No i, rzecz jasna, wielu ciekawych ujęć :wink:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt lip 20, 2007 10:26

Właśnie się okazało, że nie będzie tak źle - TZ musi być koniecznie w Opolu w poniedziałek, więc ja też się wybiorę i dopadnę internet :lol: .
Może nawet do tego czasu uda mi się pstryknąć kilka ciekawych fotek i je zamieścić :D .
Obrazek

Domino76

Post » Pt lip 20, 2007 10:58

Bawcie się dobrze :), oczekuję pełnej dokumentacji zdjęciowej :lol:
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt lip 20, 2007 12:37

miłego wypoczynku i dobrych ujęć :D

czarna.wdowa

Post » Pt lip 20, 2007 14:03

Piekne full wypas wczasy się wam zapowiadają :D
Ale tam ładnie :D
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pt lip 20, 2007 14:14

Miłych wakacji - pozdrowienia od Plaskatych :D
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon lip 23, 2007 18:03

Kochane ciotki, zgodnie z obietnicą wyrwałam się na chwilę z błogiego odpoczynku na wsi, żeby pochwalić się Wam zdjęciami moich chłopaków i opowiedzieć jak to było z aklimatyzacją kociastych w nowym miejscu... :D
Otóż Bigos, jak to Bigos, podczas krótkiej (30km) podróży puścił pawia... :roll: Gulasz za to był grzeczniutki nad podziw, zero miauków czy drapania, siedział sobie cichutko w transporterku, ignorując histeryzującego Bigosa. Niestety, po przyjechaniu na miejsce okazało się, że ten spokój był pozorny - Gulasz był po prostu skrajnie przerażony, dlatego taki cichutki i grzeczny :( . Jak tylko otworzyłam kontenerek w przygotowanym pod kątem kotów pomieszczeniu (garderoba przy pokoju gościnnym), Gulasz wyprysnął z niego i wbił się w najbardziej niedostępne miejsce jakie można było znaleźć, czyli najpierw wlazł ZA zastawioną butami szafkę, a następnie wpełz POD nią :roll: . W tym uroczym miejscu spędził 2 doby, wychodząć tylko na momencik w nocy, aby skubnąć suchego i zrobić sioo do kuwetki :roll: . Dopiero wczoraj późnym wieczorem udało mi się go wywabić z kryjówki, ale tylko na chwilkę - po pospiesznych miziankach i krótkim obchodzie pokoju zaraz do niej wrócił :roll: . Dopiero dzisiaj nabrał na tyle odwagi, żeby spędzić kilka chwil poza kryjówką. Ale nadal przy najmniejszym chrobocie zmyka :roll: . Nie muszę chyba dodawać, że Gulasz w związku z tym nie wychylił jeszcze nosa poza pokój z garderobą :roll: .
Za to Bigos... ach, Bigos! :lol: Zaraz po wyjściu z kontenerka zorientował się, że ten dom na pokoju z garderobą się nie kończy :twisted: . Zaczął się bardzo dobitnie domagać wypuszczenia "na saloony", co zmuszeni byliśmy zrobić (niszczył drzwi drapiąc w nie jak opętany :twisted: ). Bigos był zachwycony ogromną przestrzenią domu, biegał po nim podniecony, wszędzie wsadzał nos, wszystko musiał spenetrować i oczywiście miał spięcie z rezydentką Pusią :twisted: . Na szczęście po tej jednej awanturze nabrał do tej drobnej kociczki dużego szacunku i teraz omija ją szerokim łukiem :lol: . Bigos oczywiście MUSIAŁ spać z nami, on w ogóle wszędzie nam towarzyszy - czy to w łazience, kuchni, salonie czy sypalni :lol: .
Tak oto wygląda garderoba, w której większość czasu spędza Gulasz:
Obrazek
Po lewej stronie garderoby, na zdjęciu zasłonięta wiszącymi ubraniami, mieści się dwudrzwiowa szafka. Jest ona zastawiona ażurową, drewnianą konstrukcją, na której stoją buty. I to właśnie za tą zastawioną szafką chował się przez dwa dni Gulasz:
Obrazek
Chciałam dodać, że powyższym zdjęciu Gulasz jest już niezwykle odważny, bowiem go WIDAĆ :twisted: .
A tak oto wyglądał Bigos, który w godzinę po przyjeździe objął cały dom w swoje posiadanie:
Obrazek Obrazek
A to zdjęcia dzisiejsze - najpierw wyluzowany Bigos:
Obrazek Obrazek
A następnie zestresowany Gulasz:
Obrazek Obrazek
Zdjęcie "hit dnia" - Gulasz dostrzegł przez okno mojego TZ'ta, czyli człowieka, którego zna przez niemal całe swoje życie, i ten widok tak go przeraził :roll: , że sekundę po zrobieniu tego zdjęcia znikł na kilka godzin za szafką :evil: :
Obrazek

Uff, to na tyle jeśli chodzi o szybką relację z ostatnich wydarzeń :P . Postaram się jeszcze dopaść na chwilkę sieć pod koniec tygodnia i zamieścić więcej zdjęć - tym bardziej, że kupiliśmy dziś porządne, grube szeleczki i zamierzamy jutro wypuścić Bigosa na dwór na długiej lince :D . Oj, będzie co focić! :lol:
Pozdrawiam urlopowo i wakacyjnie! :D
Obrazek

Domino76

Post » Pon lip 23, 2007 18:14

Nooo, od razu widać że musicie Bigosowi sprawić taki "domek" :lol: , to przecież lew salonowy :lol:.
Biedny Gulaszek :(, tyle stresu na jedną dymną główkę....
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon lip 23, 2007 21:15

Dzięki za super fotorelację 8) ale Gulasz mnie zaskoczył niepozytywnie...nawet Sonia tak się nie boi 8O

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Pon lip 23, 2007 22:27

Gulasz mały tchórz... ale z Kitką pewnie byłoby podobnie :roll:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto lip 24, 2007 8:17

Biedny Gulaszek :( Za to Bigos już wie jaki dom powinnieście dla niego wybudować :wink: :twisted:

czarna.wdowa

Post » Wto lip 24, 2007 21:40

Piękne okolice ,lubię takie miejsca i oczywiscie agroturystykę :D
A koteczki szkoda ,że obu nie przypasowało to miejsce. Tyle stresu ma kochany dymniaczek :( Moja Majeczka na działce bała sie tylko chwilę ,a później podążała za Stichem jak cień.
Czekamy na nowe relacje i życzę udanego wypoczynku :)

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

[poprzednia][następna]