APEL DO TROJMIASTA!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 11, 2009 12:33

to moze jakies przypomnienie??zeby ludzie wchodzacy tu nie musieli przegladac watku tylko mogli odrazu przeczytac o co chodzi :)

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Śro sty 14, 2009 11:46

Moim zdaniem wystarczy przerzucic zdjecia ze str 6 tego profilu do tematu o dokarmianiu,bo to jest teraz najwazniejszy cel.Kotki maja budki,zyja maja sie dobrze,wczoraj zastalam prawie cala gromadke-8 kotow.Ktos niepotrzebnie dawal im mleko,przez co maja biegunke.W tym przypadku chodzi narazie o ludzki gest by przechodzili tamtedy nie obojetnie,by wrzucili cos do ich misek,nakarmic takie stadko to nie lada sztuka,jedna dwie osoby nie wystarcza :wink:
to jak Kochajaca,moge na Ciebie liczyc ...przerzucisz foty :wink:
barman sie odzywal :?:

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Sob sty 17, 2009 1:01

Kotki czekaja na jedzonko....
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob sty 17, 2009 11:26

putrajaya odzywal sie,ale zapomnialam mu przypomniec :( jakos ostatnio nie mam kompletnie glowy do niczego. nawet na miau teraz jestem rzadko :( zaraz przezuce fotki ze strony 6.

kochajaca_kociska

Od: Śro paź 29, 2008 16:31

Post » Sob sty 17, 2009 14:56

Ja tez coraz rzadziej,ale prosze piszemy teraz na watek dokarmiamy Pingwinowate na Emilli Plater,bo ten watek chce wyrzucic z forum by nie zasmiecal reszty.
Jak znjadziesz czas to przerzuc stad nr 6 na watek o dokarmianiu,bede wdzieczna :wink:

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Wto maja 26, 2009 9:51

Ja ostatnio ze 2-3 razy w tyg. jadę do pracy rowerem, jadę wtedy koło "Sopociaków" przy Emilii Plater, oczywiście zawsze jak wiem że bedę tamtędy jechać to zabieram kociakom jedzonko, dziś rano spędziłam tam trochę więcej czasu aby obadać sytuację, wyglada to tak:
domku który został tam postawiony nie ma, obeszłam dookoła budynek nigdzie nie ma, koty mają otwartą piwnicę, jest inny domek taki ze styropianowego pudła postawiony w krzakach przy śmietniku od str. deptaku, zamaskowany czarną folią.
Koty tam to głównie kocury (dzięki bogu), jeden starszy czarno biały, i trzy młode czarno białe, jeden młody czarny.
Są też dwie koteczki:
- jedna młodziutka biała w łatki, bardzo drobna i szczuplutka - do sterylki by się ją przydało dać
- druga czarna tez młoda, najwidoczniej ma młode, bo brzuszek luźny i cycki powiększone (chyba nie dawno sie okociła), prawdopodobnie ma te maluchy w piwnicy.

Ogólnie koty wyglądają nieźle, są trochę chude, ale raczej zdrowe, ten bez oczka też jest, zagojone ma po oczku miejsce wygląda ok.
Te młode można bez trudu złapać, może sie w ręce nie garną ale jak da sie im jeść to można przy michach złapać bez problemu - myślę o tym żeby tą młodą białą w łatki do strylki złapać.

Nie wiem czy te koty mają tam jakąś regularną opiekę, jak dziś rano przyjechałam to nic nie miały do jedzenia ani wody ale potem przyszły jakies 2 panie z jedzeniem też i z wodą ale mówią że one też okazyjnie tu bywają bo ogólnie inne koty dokarmiają.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt maja 29, 2009 10:22

Zdjęcia z dziś:

Obrazek
To jest coś co złapałam dziś chyba kotka ale nie jestem pewna na 100%

Obrazek
To jest koteczka na 100% próbowałam ją złapać ale mi sie nie udało

Obrazek
To jeden z kilku kocurków

Obrazek
To jest koteczka czarna z białymi wąsami która ma duży luźny brzuch i powiekszone cycuszki chyba jest karmiąca.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt maja 29, 2009 14:45

To co dziś złapałam rano okazało sie koteczką w ciąży, już po sterylizacji, uff, teraz jeszcze białą kicię w przyszłym tyg. złapię a potem za kilka tyg. jeszcze tą czarną jak małe odchowa i sytuacja jeśli chodzi o to stadko powinna być opanowana żeby już sie nie powiększało.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob maja 30, 2009 9:13

Dziś rano wypuściłam koteczkę która wczoraj miała sterylizację.

Obok tej posesji facet pilnuje parkingu, mówił że właściciel posesji usunął domek koci i zabronił dokarmiać koty, ten facet z parkingu lubi te koty ale kasy nie ma żeby im regularne wyżywienie zapewnić.

Wszystkie sopociaki mają wszoły, zainwestowałabym w advocat albo stronghold ale obawiam się ze jestem w stanie góra 2-3 go zaaplikować reszta nie da sie tak podejść, to nie wiem czy jest sens.

Na dziś wydaje mi sie ze kotów jest tam 9 szt. :
Kocice:
- z krótszym ogonkiem (wysterylizowana)
- biała w czarne łaty
- czarna (teraz karmiąca)

Kocury:
- starszy kocur ze "stulonymi" uszami
- cały czarny młody kocurek
- i 4 młode czarno-białe kocurki z czego jeden jest dosyć miziasty sam przychodzi i się łasi.

Wszystkie koty w kolorystyce black&white, oprócz tego starszego kocura to wszystko młode są takie niespełna roczne.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob maja 30, 2009 9:28

Super,że się nimi zajęłaś
Jesteś kochana :D
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Sob maja 30, 2009 9:32

Ty też że mi pomagasz, sama żebym na sterylke zawiozła to musiałabym wziać dzień wolny z pracy a tak wszystko szybko i sprawnie, oby równie sprawnie udało sie tą białą w przyszłym tyg. na sterylkę zawieźć.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto cze 02, 2009 7:34

Jak ostatnio byłam u sopociaków to zostawiłam list do innych osób karmiących zeby się zorientować jaka jest sytuacja, wczoraj zadzwoniła do mnie jedna pani, sa dwie panie karmicielki z sopotu górnego, które karmią w niedziele, środy i piątki.

Bardzo się cieszyły że pomagamy, że sterylizujemy, niestety te panie w zeszłym roku złapały 2 kotki z tamtąd, w tym matkę wiekszości tych młodziaków tam i zaniosły do sopockiego schroniska, teraz same żałują ze tak zrobiły "bo to dzikie koty i pewnie są tam nieszczęśliwe i koty w schronisku chorują" same teraz tak mówią, ale cóż tak zrobiły, szkoda mi tych kotek, a swoją drogą nie rozumiem dlaczego sopockie schronisko przyjmuje dzikie koty? a moze tamte nie były takie dzikie? w sumie nie wiem.

W niedzielę ta po sterylizacji była na karmieniu, podobno ładnie jadła i w dobrej kondycji.

Dziś byłam u sopociaków białej nie złapałam bo w ogóle jej tam nie było, z powodu deszczu wszystkie koty gdzieś pochowane były, tylko 2 kocurki były to jeść dostały.
Może uda się jutro albo pojutrze.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt cze 05, 2009 9:33

Biała kicia dziś złapana na sterylkę, jak byłam tam dziś to ta wysterylizowana w zeszłym tyg. też była ładnie jadła więc raczej wszystko z nią w porządku.

Biała kicia strasznie nieufna po półgodzinnych podchodach już myślałam że nic z tego dziś nie będzie ale zasmakowała w tuńczyku i to ją zgubiło, nawet nie jestem podrapana (rękawice dobre wzięłam) :wink:

Koteczka karmiąca też przyszła chyba z piwnicy wychodziła, chyba jednak tam ma te młode ale nic nie słychać tam jeszcze a wejść tam nie bardzo można jest tylko małe piwniczne okienko i w ogóle straszna graciarnia w tej piwnicy, oby sie udało te kociaki zgarnąć żeby nie zdziczały.

A kocurki to mi dziś dwa dobrowolnie do transportera właziły :wink:
Jeden jest naprawdę miziak, czarno biały kocurek ze szmaragdowymi oczami jak ktoś chce takiego to proszę bardzo, nawet złapie i dowiozę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt cze 05, 2009 11:25

Zdjęcia sopockiego stadka:
Obrazek Obrazek Obrazek

na pierwszym jest koteczka dziś złapana na sterylkę
na drugim większość stadka
na trzecim ta koteczka wysterylizowana tydzień temu
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob cze 06, 2009 10:46

Biała koteczka już wypuszczona.
Mnie teraz tydzień nie będzie, ale panie karmicielki tam chodza co drugi dzień to zadbają o wszystko.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]