WAWA NOWOLIPKI 24- TRZYMAJCIE KCIUKI!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 04, 2009 16:53 WAWA NOWOLIPKI 24- TRZYMAJCIE KCIUKI!

Zdaję sobie sprawę, że część z Was może uznać ten wątek za przykład spychologii - biję się w piersi, ale że trzeba działać SZYBKO- a ja nie mogę wziąć żadnego zwierzaka na tymczas, znanej z opowieści koleżanki wolę nie prosić bo znów odłoży na święte nigdy, liczę na zrozumienie...

wczoraj wracając autobusem do domu zobaczyłam jakby koci pyszczek wychylający się z okienka, dzisiaj postanowiłam przyjrzeć się okienku bliżej, sprawdzić adres... i okazało się, że wzrok mnie wczoraj niestety nie mylił :( zobaczyłam 4 kociaki, na oko 2-2,5-miesięczne, i (chyba) matkę schowaną we wnętrzu okienka... przeraził mnie fakt, że kociaki wczoraj siedziały grzecznie w okienku i najodważniejszy wystawił tylko nosek na zewnątrz, dzisiaj już dziarsko bawiły się na środku trawnika, ruchliwa ulica coraz bliżej, w dodatku ludzie wychodzą z psami...

... dlatego wiem, że to, co mogę zaoferować (czyli kastracja matki) to znacznie za mało, na tę kastrację oczywiście postaram się wziąć od koleżanki talon żeby odciążyć Dobrą Duszę, która będzie w stanie pomóc, poogłaszam też kociaki, w imieniu kociej rodzinki bardzo proszę o pomoc albo informację, do kogo się w tej sprawie zwrócić. DZIĘKUJĘ!

okienko jest prawie dokładnie na przeciwko przystanku 107 NOWOLIPIE na Smoczej, dom jest położony między Nowolipkami a Dzielną, ma numer Nowolipki 24.

edit: adres
Ostatnio edytowano Wto cze 09, 2009 21:07 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 3 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw cze 04, 2009 17:12

Podnoszę... :(
Pomocy...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw cze 04, 2009 17:13

Nowolipki czy Nowolipie??
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw cze 04, 2009 17:39

xandra pisze:Nowolipki czy Nowolipie??

NowolipKI oczywiście... zasugerowałam się tym przystankiem, dzięki za zwrócenie uwagi :) ale przystanek jak najbardziej NowolipIE ;)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw cze 04, 2009 18:13

:!: :!: :!:
2 kotki

monia_k

Od: Nie wrz 28, 2008 21:52

Post » Czw cze 04, 2009 18:22

Podniosę!

Antypatyczna

Od: Czw wrz 07, 2006 9:45

Post » Czw cze 04, 2009 19:24

teraz ich nie widziałam, mam teraz potworny zakręt, tymczasa wziac nie moge bo zaraz sie przeprowadzamy
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Czw cze 04, 2009 20:54

Chyba wiem o ktory dom chodzi, codziennie go mijam wracajac z pracy :/ Kociaki widzialam tylko raz, zdaje sie, ze czarnuszki lub pingwinki.

Yzalbe

Od: Wto lis 18, 2003 16:12

Post » Czw cze 04, 2009 22:04

:!:

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Czw cze 04, 2009 22:09

Prążek

Post » Czw cze 04, 2009 22:27

Prążek

Post » Czw cze 04, 2009 22:34

Yzalbe pisze:Chyba wiem o ktory dom chodzi, codziennie go mijam wracajac z pracy :/ Kociaki widzialam tylko raz, zdaje sie, ze czarnuszki lub pingwinki.

zgadza się- albo pingwinek i 3 czarnuszki, albo pół na pół... dom choć ma adres Nowolipki, stoi szerszą częścią do Smoczej - nie do pomylenia ;)

swoją drogą one mi wyglądały na zbyt zdrowe jak na rodowite piwniczniaki, miały ładną sierść i wyglądały na zdrowe... dlatego zastanawiam się, czy ktoś nie pozbył się problemu w ostatnich dniach :?

jeśli okaże się, że jest tam poza matką kociąt więcej kotów potrzebujących kastracji, pomogę w tym w miarę swoich możliwości.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw cze 04, 2009 22:47

aaa, koło plastyki te koty?
bo ja patrzyłam blok od frontu i od prawej, od Nowolipek
jutro pójdę
gdyby były małe to co? tranasportery mam, pozyczone ale mam nadzieje ze pozyczyć bede mogła ;) nie mam samochodu, kasy i miejsca na potrzymanie
generalnie nie mam nic :roll:

x.

przemo.

Od: Pt lis 02, 2007 22:11

Post » Czw cze 04, 2009 23:34

przemo. pisze:aaa, koło plastyki te koty?
bo ja patrzyłam blok od frontu i od prawej, od Nowolipek
jutro pójdę

okienko jest prawie na przeciwko przystanku 107, blok taki chyba szaro-bury ;) pomiędzy Nowolipkami a Dzielną, okienko jest przy Smoczej, maluchy widać z daleka

gdyby były małe to co? tranasportery mam, pozyczone ale mam nadzieje ze pozyczyć bede mogła ;) nie mam samochodu, kasy i miejsca na potrzymanie
generalnie nie mam nic :roll:

x.

ja niestety nie mogę przetrzymać bo mama ma astmę a mieszkamy razem, nauczona doświadczeniami z wątku Przemysłowej zastanawiam się, czy im nie załatwić miejsca w jakimś azylu- kociaki szybko się wyadoptują (pomogę w tym), a kotka zostanie ciachnięta, jeżeli jednak nie jest podrzucona- wypuści się ją w to samo miejsce.

lepszego pomysłu nie mam :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw cze 04, 2009 23:38

to zle patrzyłam, od strony drugiego przystanku 107 :?

przemo.

Od: Pt lis 02, 2007 22:11

[następna]