Mija szuka domu już rok - ktoś pokochał naszą Miśkę :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 28, 2008 23:38 Mija szuka domu już rok - ktoś pokochał naszą Miśkę :)

Banerek da Miśki
ruru pisze:Nie mogłam się powstrzymać i takie dwa banerki z tym pięknym zdjęciem Mii się mi zrobiły
:)
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/vt32][IMG]http://images41.fotosik.pl/50/f887ca1d206064d4.jpg[/IMG][/URL]

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/vt32][IMG]http://images28.fotosik.pl/314/7c109da7b07d370f.jpg[/IMG][/URL]

jest:
Miśka - kotka zwyczajna - niezwyczajna - kto pokocha?

Hrabina Miśka. Przepiękna, pełna miłości kotka, która ponad wszystko kocha ludzi. Serce odda Panu Domu, uwielbia mężczyzn. Prawdziwa Pani Kota. Mrucząca i kochająca pieszczoty, ale mająca własne zdanie. Kot w stanie czystym. Toleruje koty, ale woli być jedynaczką, wtedy rozkwita. Psów się boi. Uwielbia leżeć z ludźmi na kanapie i oglądać telewizję, przytulać się i marzyć. Uwielbia szaleńcze gonitwy za myszkami i wspinaczkę drapakową. I jeść uwielbia.
Zainteresowania owej damy są bardzo wszechstronne.
Uwielbia przytulanie się do ludzi i wywalanie brzucha do miziania, ciućkanie namiętne ludzkich podkoszulków wspominając lata kocięctwa, mruczenie samowolne i długotrwałe (do póki księżniczce burej się nie znudzi i nie odejdzie w swoją stronę).
Z chęcią oddaje się także zabawie piórkami na patyku (celem rozruszania burej damy), bieganiu za myszkami i futrzastymi piłkami a także nagłym zrywom i akrobacjom drapakowym.
Rozkoszuje się spaniem, oglądaniem TV, lenistwem nalodówkowym:)

Miśka szuka domu już ponad rok, wszyscy się dziwią czemu? Bo taka zwykła bura, choć my wiemy, że niezwykła.
"Trafiłam do schroniska na początku stycznia; wprost z domowego zacisza. Boks, koty, których nie lubię i wszechobecny zapach pustki. Zaszyłam się w kociej budce i chciałam zniknąć. Wypatrzyła mnie taka jedna Duża i zabrała do domu tymczasowego. Przeszłam poważną operację ucha, w którym miałam wielki polip sprawiający ciągły ból. Zdiagnozowano mi kryształy w moczu i dzięki leczniczej karmie udało się je wyleczyć. Myślę, że to przez te kryształy trafiłam wtedy do schroniska. Teraz jestem zupełnie zdrowy kot, więc pozostało tylko mnie kochać"

"Szukam domu, który mnie pokocha na dobre i złe. I nie porzuci, nigdy. Szukam ludzi, dla których będą jedyną, najukochańszą Miśką, którzy będą mnie miziać, kochać i rozpieszczać. Bo ja bardzo lubię być rozpieszczana. Domu, gdzie będę bezpieczna.
Jeśli chcesz dać mi dom, napisz lub zadzwoń do mojej Dużej Tymczasowej, która jako moja osobista sekretarka odpowie na wszystkie pytania."

Misia ma około dwóch lat, jest zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana z książeczką zdrowia i wszystkimi badaniami.

Przy adopcji wymagane jest podpisanie umowy adopcyjnej, można ją przeczytać na stronie internetowej www.kotylion.pl

kontakt w sprawie adopcji:
Magda

0-792-944-515
mac_magija@o2.pl

Obrazek
Obrazek

było:
Mia trafiła do schroniska i od razu zaszyła się w kociej budce. Przerażona sytuacją, chciała po prostu zniknąć. Niewidzialna dla zwiedzających. Zobaczyłam ją zupełnie przez przypadek. Wyciągnęłam do niej rękę a ona tylko na to czekała. Przytuliła sie do mnie całą sobą i poprosiła, by jej nie zostawiać. Tak bardzo się bała. Zostawiona sama sobie, opuszczona, przerażona...
Mia nie mogła zostać w schroniskowym boksie trafiła do Domu Tymczasowego.
Mia, kotka o elektryzującym spojrzeniu zielonych oczu. Oaza spokoju. Spragniona pieszczot, miłości i... rozmowy z człowiekiem. Z uwagą i spokojem przygląda się wszystkiemu co robisz. Wesoło pomrukuje gdy widzi człowieka i prosi o chwilę tylko dla niej. Oddaje całe swoje kocie serduszko i ufa bezgranicznie, choć ktoś ją kiedyś skrzywdził.Nie chce jednak o tym pamiętać, z nadzieją patrzy w przyszłość szukając swojego człowieka.
Po jej przeszłości została tylko źle zrośnięta łapka i krzywy ogonek. I czasami, kiedy patrzy w dal, ten smutek w oczach. Ty możesz sprawić, że nigdy więcej się nie pojawi.
Mia jest zdrowa, została zaszczepiona, ma około roku. Czeka w Domu Tymczasowym na kogoś, kto pokocha ją całym sercem i nigdy jej nie zawiedzie.
w schronisku
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

w domku tymczasowym

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

rozliczenie finansów Mia i sterylizacje
Ostatnio edytowano Pon lut 23, 2009 21:54 przez Magija, łącznie edytowano 11 razy
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon sty 28, 2008 23:44

Ale mam szczęscie, wchodzę do netu i co? piękna Mia w odsłonie domowej :love:

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pon sty 28, 2008 23:45

Piękna :1luvu:
Raja i Hawanek -> Fotki / Filmy

Optimistic

Od: Śro sty 16, 2008 9:32

Post » Pon sty 28, 2008 23:47

Popieram przedmówcę :love: :love: :love: :love: :love:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Pon sty 28, 2008 23:47

przekażę pięknej Mii :D
Obrazek

Magija

Post » Pon sty 28, 2008 23:50

No i cudnie komponuje się z kolankami :lol: :lol: :lol:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto sty 29, 2008 8:07

Piękna Pannica. Magija, w jakim ona jest wieku?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto sty 29, 2008 8:55 Re: Mia z łódzkiego schroniska

Magija pisze:.ma około roku.

:) :ok:

Optimistic

Post » Wto sty 29, 2008 9:07 Re: Mia z łódzkiego schroniska

Optimistic pisze:
Magija pisze:.ma około roku.

:) :ok:

No tak, widzę czytanie ze zrozumieniem też mi nie wychodzi :oops: :lol:
Dzięki :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Wto sty 29, 2008 12:55

Mokkuniu, a może zechcesz ją jutro zobaczyć osobiście? O 18 jesteśmy umówione na rtg u pana doktora :wink:
Mia jak zwykle wyleguje sie w kocim koszu - i mimo, ze kosz zazwyczaj jest podwójnym legowiskiem, to jeśli ktoś śpi w nim na plecach z rozłożonymi nogami to nijak nikt drugi się do niego nie zmieści :wink:
Obrazek

Magija

Post » Wto sty 29, 2008 13:00

:ok: Niech się powiedzie kociej panience. :D Razem z Panek Kotem mogliby założyć klub miziaków. :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro sty 30, 2008 18:18

Madziu,koteczka przepiekna i wiem,ze nie tylko za sprawa slicznych zdjec!
Bylam i widzialam na wlasne oczy :1luvu:
Taka Kicia...tylko mnie kochaj :P
Czekamy z niecirpliwoscia na wyniki wszystkich badan!!!
:ok: za to,zeby wszystko bylo dobrze!

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Śro sty 30, 2008 18:30

Magija, jesteś wielka jak słoń :1luvu:

Mia prześliczna. Kciuki za Dom.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro sty 30, 2008 19:52

jak prześwietlenie?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw sty 31, 2008 14:07

i co u małej??

Optimistic