Koty Z Sosnowieckiego Schroniska.Białe,czarne,srebrne,tri...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 30, 2007 12:38 Koty Z Sosnowieckiego Schroniska.Białe,czarne,srebrne,tri...

Będzie to zbiorowy wątek o kotach, które wyciagnełyśmy z sosowieckiego schronu lub zebrałyśmy z sosnowieckich ulic i które czekają na adopcje. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Zapraszamy do wątku sosnowieckiego schroniska
-------------------------------------------------------------------------------------
Dziurkacz. Ma ok. 9 miesięcy. Od marca błąkał sie po osiedlu mar_tiki. Jest teraz u niej na tymczasie. Najprawdopodobniej został wyrzucony. Jest niezykle przyjacielski, kontaktowy, zdrowy, kuwetowy wszystkojedzący.

Obrazek Obrazek Obrazek

-------------------------------------------------------------------------------------
Prześliczna, ok. 1,5 roczna trikolorka. Mieszka wraz Mamą Dziczków Z Kartonu u karmicielki. Bardzo potrzebuje swojego człowieka!

Obrazek Obrazek Obrazek
Śniezka to około 1,5 roczna kotka. Jest zdrowa, kuwetkowa, bardzo przyjacielska. Świetnie dogaduje się z innymi kotami.

Obrazek Obrazek
Kluska ma około 2 lata. Z ciepłego domu trafila na ulicę. Niestety tam nie umiała się znaleźć :( Dzikie koty biły ją i przeganiały. Ona bardzo potrzebuje swojego człowieka. Kotka jest wysterylizowana, ufna wobec ludzi i świetnie dogaduje się z innymi kotami.

Obrazek Obrazek Obrazek
Lola to 1,5 roczna kotka, która wie, co to cierpienie :( Nie znamy jej wcześniejszych losów, ale jej rany pozwalaja stwierdzić, że wiele w życiu przeszła... Mimo to potrafi przyjść na kolana i pięknie mruczeć. Lola jest w trakcie leczenia.

Obrazek Obrazek Obrazek
Miś. Ogromny, czarny, puchaty Miś. Miś, który się znudził. W pełni domowy kot. Wykastrowany. Niczego nie rozumiejąc trafił z kolan prosto do schroniskowego boksu. Przestał jeść, nic go nie interesowało. Obecnie odżywa w domu tymczasowym. Ma ok. 2 lata. Zdrowy, kuwetkowy.

ObrazekObrazek
Plamka to młodziutka, ok. roczna kotka. Żyła na ulicy. Gdy miała rodzić znalazła jakiś otwarty garaż i tam się zaszyła. Po dwóch tygodniach znalazł ją przy okazji porządków właścicel garażu. Zabraliśmy kotkę razem z małymi do siebie. Gdy trafiły do nas maleństwa w wieku jej kociąt, przyjeła je do siebie i odkarmiła. Jej dzieci mają już nowe domki a ona czeka na zabieg sterylizacji. Kotka bardzo lgnąca do ludzi, czysta, zdrowa.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kinia trafiła do nas z ulicy ze swoimi maluchami. Jest bardzo kontaktową koteczką i bardzo dobrą mamusią. Bardzo lubi się miziać, uwielbia być głaskana. Trochę boi się mężczyzn. Ładnie korzysta z kuwetki. Do adopcji będzie po odchowaniu maluchów i sterylizacji (początek czerwca).

Obrazek ObrazekObrazek
Dzieci Kini. Trzech czarnych chłopców - Bob Marley, Jimi Hendrix, James Hetfield; dwóch rudo - białych chłopców - Kurt Cobain, John Lennon; pręgowana dziewczynka Amy Lee; Pręgowano - biała dzieczynka Yoko Ono i trikolorka Tori Amos. Kociaki do adopcji będą na poczatku czerwca.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Klakierka - 11 letnia kotka, która trafiła do nas po śmierci swojego właściciela. Kotka bardzo źle zniosła tak wielkie zmiany w swoim życiu. Na początku nie chciała jeść, schudła, siedziała tylko wciśnięta w kąt. Teraz jest w domu tymczasowym, gdzie pomału dochodzi do siebie. Kotka zdecydowanie do domu bez innych kotów.

Garfield - piękny, rudy, kastrowany kocur błąkał się po sosnowieckich ogródkach. Rozwieszone ogłoszenia o znajdzie nie doprowadziły do odnalezienia dawnego właścicela kotka, więc szukamy mu nowego domu. Kotek obecnie czeka na zabieg usuwania kamienia nazębnego (ma taki stan zapalny, że nie jesteśmy w stanie określić jego wieku po zębach).

Obrazek
Zuza trafiła do schroniska razem z Czesławem. Została oddana na kilka dni przed porodem z powodu wyjazdu włascicielki :roll: Kotka została wysterylizowana i jest już gotowa do adopcji. Bardzo kontaktowa, nadaje się do domu z kotami. Kuwetkuje.

Obrazek Obrazek
Sonia była wolnożyjącą kotką, która przychodziła do schroniska na jedzenie. Niestety nie zadbano o to, by nie miała małych. Zabraliśmy ją do siebie razem z piątka maluszków. Kotka będzie do adopcji po odchowaniu małych i sterylizacji (początek lipca).

Obrazek Obrazek
Chochlik to jedyny z czwórki kociąt, który przeżył walkę z wirusem. Kociak jest już zdrowy, ale wymaga delikatnej diety. Małe, żywe sreberko.

Fruzia to kotka, która mimo młodego wieku wiele przeszła - jej tylna łapka została połamana w dwóch miejscach. W jednym sama się zrosła - krzywo, ale nie będzie jej to przeszkadzać w normalnym funkcjonowaniu, kość udową niestety trzeba będzie złożyć chirurgicznie. Musimy jednak zaczekać, aż choć trochę odchowa swoje trzy malutkie córeczki.

Obrazek
Ostatnio edytowano Wto maja 20, 2008 23:21 przez Emiś, łącznie edytowano 60 razy
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto paź 30, 2007 13:25

Dostałąm umowę adopcyjną błękitnego kociaka syberczykopodobnego.
Mam problem z jej wydrukowaniem, jak tylko się z nim uporam, odeślę, ale na jaki adres?
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto paź 30, 2007 13:56

Myślę, że umowa może do Ciebie spokojnie przyjechać z kotkiem i zostać podpisana przy adopcji :) z tego co wiem na razie poszukujemy transportu dla kociaka i jak nikt zmotoryzowany się nie trafi, to ja busem do Ciebie z maluchem przyjadę :) Kiedy by Ci pasowało, żeby kotek przyjechał?
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Wto paź 30, 2007 17:13

i hoooooop do góry

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Wto paź 30, 2007 18:34

Emiś pisze:Myślę, że umowa może do Ciebie spokojnie przyjechać z kotkiem i zostać podpisana przy adopcji :) z tego co wiem na razie poszukujemy transportu dla kociaka i jak nikt zmotoryzowany się nie trafi, to ja busem do Ciebie z maluchem przyjadę :) Kiedy by Ci pasowało, żeby kotek przyjechał?

Mam wolne piątek, sobotę, niedzielę... godziny obojętne... byle po 12.00... :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto paź 30, 2007 20:01

Dzieki Emi w koncu ktos zrobił porzadek w naszych Sosnowieckich kotach:)
Zaraz na pw wysyłam fotki Dziurkacza na nich jest dużżżżo przystojniejszy :)

Super Dziurkacz szuka domu:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto paź 30, 2007 20:41

Emilko Marta ma rację super watek bo zaczął nam się robić mały bałagan :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 31, 2007 9:28

na pierwszą stronę , tyle biedek :)

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro paź 31, 2007 11:09

Wrzuciłam przystojniejsze foty Dziurkacza :) teraz to na pewno ktoś się w nim zakocha :twisted:

No i dodalam 6 miesięcznego Rudaska wyrzuconego z auta pod sklepem zoologicznym :evil:

Emiś

Post » Śro paź 31, 2007 13:06

Cudne kotulki :1luvu:!
A Browar niesamowity :love:!
Kciuki za szybkie znalezienie domków :ok: :ok: :ok:!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Śro paź 31, 2007 16:21

Foty Rudaska już są

Tika, co do Browara - to przyznam Ci rację :) od początku to był mój ulubiony tymczasowicz ;)

I najprawdopodobniej w piątek będzie już w nowym domku, ale na razie cii

Emiś

Post » Śro paź 31, 2007 16:23

Emiś pisze:Foty Rudaska już są

Tika, co do Browara - to przyznam Ci rację :) od początku to był mój ulubiony tymczasowicz ;)

I najprawdopodobniej w piątek będzie już w nowym domku, ale na razie cii

eeee tam Edzia była de best!!!!A co do browara to bedzie w nowym domku :wink: Cos tam nowy domek dziś pobąkiwał o kociaku :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro paź 31, 2007 16:38

no, Edzia z tą swoją wiecznie wkurzoną mordką była rozbrajająca

Obrazek Obrazek

Emiś

Post » Śro paź 31, 2007 21:03

Rudasek jest u mnie na tymczasie, jest śliczny, kochany, przytulasny, spokojny, zabawowy, wszystko i dużo jedzący. Nie boi się psów.

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Śro paź 31, 2007 22:52

chła chła, cześć dziewczyny

a browara to ja zamawiam dla babci mojego męża! kobieta w sile wieku (Emilia się przekona :P ), wszyscy zakoceni i ona też chce być! Marzyła o trikolorce albo rudym kocurku, w związku z czym mam nadzieję, że Emilia wyadoptuje jej Browara;)
kociak będzie miał wszystko zapewnione, będzie pod naszym nadzorem oczywiście, czeka na niego już kuweta, żwirek i jedzonko! W razie śmierci (tfu, tfu) kociak przyjedzie do mnie i męża (zawsze biorę pod uwagę śmierć właściciela).

pozdrawiam wszystkie kociary i psiary!

lena_zet

Od: Sob paź 28, 2006 13:56

[następna]