Urwis, Kacper, Benio i Gizmo/parę fotek z działki str 95:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2007 18:10 Urwis, Kacper, Benio i Gizmo/parę fotek z działki str 95:)

No to wreszcie nasze futra doczekały się swojego wątku. 2 z nich już miały - Gizmo, wcześniej Duduś tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=59 ... ht=dudu%B6
a Kacper, czekający na nowe imię :) tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=63 ... b%B3%EAdne

Urwis się wątku dopiero doczekał, a ma już swoje lata, więc jego przedstawię najpierw.
Urwisa wzięłam z piwnicy, kiedy ktoś otruł jego matkę. Miał 3 tygodnie, więc wymagał jeszcze szczególnej opieki. Szybko stał się pupilkiem rodziny, choć charakter to on ma.. czarny, jak zresztą jego futerko.
Urwis jest wielkim ekscentrykiem, w mig okazującym niezadowolenie i nie bojącym się wyrażać swoich emocji w sposób dość bolesny.. na szczęście na starość nieco złagodniał i jakby nabrał cierpliwości dla nas.. :roll:
w tej chwili ma 13 lat. Mimo, że jest to MÓJ kot, z racji wieku został z rodzicami w rodzinnym domu, gdy ja się wyprowadziłam z Bydgoszczy.

Następny był Gizmo, niegdyś ciapkowski Duduś. Długo nie pobył w schronisku, bo zgarnęłam go dla rodzinki mojego brata. Gizmo wyrósł na puchacza nad puchacze, obecnie ma ok. 9 miesięcy :) piszę o nim, jako, że to kot forumowy i zapewne są osoby ciekawe jego życia, a brat nie kwapi się, by je opisywać :roll: Mieszka w Bydgoszczy.

No i mój nowy nabytek... póki co, forumowy Kacper, czeka na swoje nowe imię :) Kacperka przywiozłam niecały tydzień temu z Warszawy od Jany i już śpi u boku mojego TŻa w łóżku, gdy ja odwiedzam Bydgoszcz :twisted: dobrze, że to tylko on.. on może :) ma 5 miesięcy.
Kacperek mieszka ze mną i moim Tżtem pod Poznaniem we wsi Kicin. Taka fajna kocia nazwa, nieprawdaż? :D

Spróbuję przedstawić futra wizualnie:

Obrazek Obrazek Obrazek

Urwis, Gizmo i Kacperek zapraszają do odwiedzania i aktywnego uczestniczenia w wątku :D
Ostatnio edytowano Wto kwi 08, 2008 10:20 przez catawba, łącznie edytowano 19 razy
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw wrz 13, 2007 19:16

Pierwsza !! 8)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Czw wrz 13, 2007 19:19

Haniu.. Kacperek jest wprost przecudowny :love:
Ale skoro jeszcze nie ma imienia.. to wydaje mi sie, że chyba przy tym zostanie.. chyba, że się mylę :D
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Czw wrz 13, 2007 19:26

Gratulacje Cassidy! :D

te zdjęcia i tak nie oddają jego uroku :D
światło nie to.. a i lepsze mam na moim kompie, który aktualnie jest w naprawie.

Kacperek już ma na koncie wazonik z bambusem. chyba gonił za muchą :roll:
Pewnie jeśli w najbliższym czasie nie wymyślimy innego imienia, to zostanie Kacperek.. ale sama nie wiem :roll:
Obrazek

catawba

Post » Czw wrz 13, 2007 19:29

To niezły urwis z niego :smiech3:
Będę czekała na nowe zdjęcia :D
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Czw wrz 13, 2007 19:53

Druga! :lol:

Fajnie, że macie juz swój wątek :)

Pozdrawiam Was serdecznie :D

Kociareczka

Od: Pon mar 13, 2006 12:44

Post » Czw wrz 13, 2007 19:59

Kociareczka pisze:Druga! :lol:

Fajnie, że macie juz swój wątek :)

Pozdrawiam Was serdecznie :D

Gratuluję Drugiej!!! :D Pozdrawiamy również!!!
Mam nadzieję, że wątek będzie się rozwijał, a internet na wsi pozwoli mi pisać na bieżąco.
Najwięcej tu będzie o Kacperku, z racji, że mam go najbliżej.
Potem o Urwisku, z racji, że jest ze mną najdłużej i jest w moim rodzinnym domu, z którym mam stały i częsty kontakt.
Gizmo może być trochę poszkodowany, bo dostać od nich fotki to los na loterii, a fotki robią faaaajne.. więc warto czekać. kot też nieprzeciętny :wink:

a o Kacperku jeszcze powiem tyle, że jest zupełnym przeciwieństwem Urwisa.
Do tej pory pokazuje tylko swoją milutką i pozytywną naturę, zero negatywnych emocji... może to tylko pozory :twisted:
ale Urwis od wczoraj wieczora zdążył 2 razy się na mnie rzucić, tylko dlatego, że go głaskałam, gdy siedział u mnie na kolanach :roll: trudny charakter :twisted:
Obrazek

catawba

Post » Czw wrz 13, 2007 20:02

Ale ruch tu się robi.. niedługo, to się nie będę mogła dopchać :D 8)
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Czw wrz 13, 2007 20:09

cassidy pisze:Ale ruch tu się robi.. niedługo, to się nie będę mogła dopchać :D 8)

spoooko.. o to się nie martw. dla Ciebie miejsce się zawsze znajdzie 8)
ja się tylko martwię czy w ogóle będę miała jak pisać w Kicinie... tam internet jakoś nie chce działać :(

no to oficjalne DOBRANOC wszystkim :D (tata mnie wygania :( )
Obrazek

catawba

Post » Czw wrz 13, 2007 20:11

Dobranoc :( Zajrzyj do mnie na chwilę, jak możesz :(
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Czw wrz 13, 2007 20:13

No to się jednak załapałam w pierwszej trójce, brązowy medal to też coś :D
Koty przecudowne. Wszystkie trzy.
A Urwis to podobny do mojego Murzyna, też potrafi mi przywalić że o sekundę za długo pogłaszczę go gdy siedzi u mnie na kolanach. I też czarny, no, z białą muszką i w białych slipkach :)

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Czw wrz 13, 2007 20:17

Anka pisze:No to się jednak załapałam w pierwszej trójce, brązowy medal to też coś :D
A Urwis to podobny do mojego Murzyna, też potrafi mi przywalić że o sekundę za długo pogłaszczę go gdy siedzi u mnie na kolanach. I też czarny, no, z białą muszką i w białych slipkach :)

catawba musi jakieś nagrody wymyślić :)

A Twoj Murzynek.. to przynajmniej majtki nosi :smiech3:
Obrazek
Obrazek

cassidy

Post » Czw wrz 13, 2007 20:20

cassidy pisze:
Anka pisze:No to się jednak załapałam w pierwszej trójce, brązowy medal to też coś :D

:ryk:

Anka

Post » Czw wrz 13, 2007 20:28

Anka pisze:
cassidy pisze:

:ryk:

dobre dobre !!! :smiech3: Urwis tylko świeci białymi wąsami :oops:
Obrazek

catawba

Post » Czw wrz 13, 2007 20:30

Murzyn wąsy ma czarniutkie. Duszyczkę chyba częściowo też :wink: . Ale i tak go kocham :D

Anka

[następna]