P U R I N A

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 02, 2007 22:36 P U R I N A

Purina : co sądzicie o tych karmach ??? Pytam bo zastanawiam się nad plusami i minusami ... Jak ja sklasyfikować ?

i....

Czy to dobry wybór ??
Obrazek

k-a

Od: Nie mar 04, 2007 10:37

Post » Sob cze 02, 2007 23:06

do najlepszych nie nalezą, ale są to karmy z wyzszej polki sprzedawanej w supermarkecie

Kasia_1991

Uwaga

Od: Nie mar 18, 2007 12:58

Post » Sob cze 02, 2007 23:08

Purina Pro Plan jest całkiem dobra. Ale Cat Chow i One są do niczego, pokroju W i KK.
Obrazek

Karolka

Od: Nie kwi 03, 2005 22:23

Post » Sob cze 02, 2007 23:19

Purina One jest chyba tańsza aniżeli KK w marketach - to chyba nowa polityka firmy. Generalnie, Purina to Nestle- a to już światowy zdobywca marketów wszelkiej maści. Jeśli miałabyś zastanawiać się nad tą firmą - to najlepiej wybierz serię Pro Plan, jak radzono wyżej - to ma jeszcze "jakąś" wartość.
Okej, pewno, że chodzi o tę Purinę w marketach, nie Pro Plan - tak, osobiście jakbym miał wybierać pomiędzy wszelkiej maści Whiskasami, KK i tym podobne, wziąłbym Purinę, przez delikatnie większy szacunek do marki. Jednak nie włączyłbym jej do diety na stałe.

Edit: Apropo klasyfikacji. Zacznij od sklasyfikowania samej siebie, jak bardzo Ci zależy na "czasie" , pieniądzach i jakości. W marketach nie dostaniesz wiele wartościowego (owszem .. dostaniesz w sklepach typu ZOO Cośtamsobiewymyśla, sytułowanych we większych marketach ale to 20-50% drożej). Zwyczajne zoologiczne też nie należą do konkurencyjnych - zwykle mają tam właśnie to co w marketach tylko, że można sobie dokupić morską świnkę.
Proponowałbym zajrzeć na któryś ze sklepów internetowych typu animalia.pl czy krakvet.pl, zamówić raz na miesiąc a porządnie :)

Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano Sob cze 02, 2007 23:28 przez orson, łącznie edytowano 1 raz

orson

Od: Sob paź 28, 2006 9:21

Post » Sob cze 02, 2007 23:27

I apropo zarcia dla kotów. Marian nie chwyta się suchego żarcia, a ma 9 tygodni :/ ŻADNEGO !
Jak go zachęcić ? Zaczynam tracić nadzieję :/...
Kupowałam wszystko co mogł być... A to ciutkę CR a to W ( na to nawet nie spojrzał) Puriny, KK...
Ja pojdę w końcu z torbami przez tego arystokrate :lol:
Obrazek

k-a

Od: Nie mar 04, 2007 10:37

Post » Sob cze 02, 2007 23:30

Na dwa sposoby, z czego drugi nie wyklucza pierwszego.
Nawilżyj aff, no pomocz trochę ten suchy pokarm.
Nie podawaj nic innego prócz ów pokarmu. Głodny - zje.
:P

orson

Od: Sob paź 28, 2006 9:21

Post » Sob cze 02, 2007 23:45

k-a pisze:I apropo zarcia dla kotów. Marian nie chwyta się suchego żarcia, a ma 9 tygodni :/ ŻADNEGO !

może jest jeszcze za mały? ;)

więszkość kociaków z tym wieku jeszcze nie chce jeść suchego ;)
wolą puszki i mięsko 8)

z czasem zacznie jeść i suche :)

można też mieszać suche razem z puszką - być może zje ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie cze 03, 2007 9:00

ja dawalam kociakom namoczone suche jako jeden z posilkow
i zdarzalo mi sie mieszac namoczone suche z puszka :wink:
suche suche zawsze stalo, w koncu kiedys zaczynaly jesc - przeciez mokrych posilkow nie podaje sie non stop tylko kilka w ciagu dnia :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Nie cze 03, 2007 9:59

u mnie tez suche zawsze stoi i jak kotka jest glodna to je suchego :)
suche jest dobre z tych wzgledow ze jedzac suchy pokarm kot dba o zeby i usuwa sie prochnica (czu jakos tak :) )
a co sadzicie o produkcie :
Purina Darling i Purina Friskies :?:
a to co sie zamawia przez internet te lepsze karmy to w jakich one cenach sa :?:

laaseczka

Od: Nie mar 11, 2007 20:46

Post » Nie cze 03, 2007 10:20

Purina Darling i Purina Friskies? 8O

Nie ma czegosc takiego. Jest Friskies i Darling. Z malutkim, mylacym jak widac, logo puriny :twisted: Syf taki sam, jak whiskacze i inne biedronki.

Sklad trzeba czytac, nie metki z logo :twisted:

IMHO - whiskacza produkuje ta sama firma, co karmy z gornej polki. Co ni znaczy, ze maja ta sama jakosc 8)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Nie cze 03, 2007 10:25

laaseczka pisze:a to co sie zamawia przez internet te lepsze karmy to w jakich one cenach sa :?:

W niektórych sklepach internetowych takie karmy są tansze niż w zwykłym zoologicznym, czasami są promocje i mozna kupic taniej
Jedyna wadą są koszty przesylki, chociaz niektore sklepy internetowe mają opcję bezplatny dojazd, np od zakupów powyzej 100 zł

Ja mieszkam na Oposzczyznie i zamawiam w Poznanskim sklepie zoozakupy i koszt przesylki kosztuje 10-15 zl.

Kasia_1991

Uwaga

Post » Nie cze 03, 2007 10:26

no bo jest darling i do gory Purina
i jest friskes(czy jakos tak sie pisze) i duza nazwa purina
wiec jak to jest to znaczy ze to nie sa produkty Puriny :?:

laaseczka

Post » Nie cze 03, 2007 10:28

Myszka.xww pisze:Purina Darling i Purina Friskies? 8O

Nie ma czegosc takiego. Jest Friskies i Darling. Z malutkim, mylacym jak widac, logo puriny :twisted: Syf taki sam, jak whiskacze i inne biedronki.

Sklad trzeba czytac, nie metki z logo :twisted:

IMHO - whiskacza produkuje ta sama firma, co karmy z gornej polki. Co ni znaczy, ze maja ta sama jakosc 8)

Jak już chcemy kupic dobrą karmę to najlepiej RC, Hillsa, Eukanubę, I'amsa, lub Sanabelle firmy Bosh
Ja moją kicie karmię tymi karmami i jej to smakuje

Kasia_1991

Uwaga

Post » Nie cze 03, 2007 10:28

ja wlasnie mieszkam w Poznaniu.
a jakie ceny sa tych suchych dobrych karm :?:
moze znacie jakies stronki internetowe z tymi karmami i darmowym dojazde jak tak to napiszcie

laaseczka

Post » Nie cze 03, 2007 10:30

laaseczka pisze:no bo jest darling i do gory Purina
i jest friskes(czy jakos tak sie pisze) i duza nazwa purina
wiec jak to jest to znaczy ze to nie sa produkty Puriny :?:

może i nawet są, przyznam, że nie wiem
niemniej są parszywej jakości, serio
naprawdę warto zainwestować w lepszy pokarm dla kotów, tym bardziej, że ekonomicznie nie wychodzi aż tak strasznie jak na pierwszy rzut oka wygląda
dobrej karmy koty jedzą ilościowo znacznie mniej, bo mniej w niej przelatujących przez kota wypełniaczy, a więcej konkretów
opłaca się zamawiać duże worki w internecie
Obrazek

dakota

Od: Wto lis 16, 2004 15:06

[następna]