Niebieski pers, szary syjamowaty pers do wzięcia!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 25, 2006 18:18 Niebieski pers, szary syjamowaty pers do wzięcia!!!

Kochani!
Byłam dziś w schronisku na Paluchu i natychmiast Wam donoszę, że są tam dwa persy: jeden starego typu w kolorze jasnym szarym i jakimiś problemami z oczkami, ale to chyba jest do wyleczenia; drugi pers jest w kolorze niebieskim i nie ma spłaszczonego pyszczka - narazie jest na kwarantannie, ale wygląda przecudnie i narazie nie trafił na kociarnię.
Do tego jest piękny rudzielec ok. 2 letni i 6 małych rudzików, które sa przesłodkie!!!No i widziałam jeszcze pięknego whiskasa, ale nie wiem w jakim wieku, przypuszczam, że ok 5 lat.
Jeżlei ktowkolwiek z Was jest zainteresowany, to pędem ruszajcie na Paluch!!!!
Ostatnio edytowano Pon lip 24, 2006 9:12 przez Hanuś, łącznie edytowano 2 razy
Hania
Obrazek

Hanuś

Od: Sob lut 19, 2005 10:51

Post » Nie cze 25, 2006 18:39

Potwierdzam... Też dziś tam byłam :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon cze 26, 2006 4:51

podnoszę.. tylko tyle mogę.. :cry:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon cze 26, 2006 8:19

Kochani no naprawdę nie wierzę, że nikt nie jest zainteresowany!!!
Decydujecie się, bo naprawdę warto, kotki są w doskonałym stanie jak na schroniskowych bywalców...
Hania
Obrazek

Hanuś

Post » Pon cze 26, 2006 11:47

Hanuś pisze:Kochani no naprawdę nie wierzę, że nikt nie jest zainteresowany!!!
Decydujecie się, bo naprawdę warto, kotki są w doskonałym stanie jak na schroniskowych bywalców...

tylko brać i kochać.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon cze 26, 2006 12:01

Kibicuję

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Pon cze 26, 2006 12:25

Niebieski persik jest bardzo kontaktowy zresztą tak samo jak szary, w ogóle kotki tamtejsze są bardzo proludzkie. Ale nie to jest najdziwniejsze, lecz to, że śa ludzie którzy oddają koty na pzechowanie do schroniska 8O
Są tam koty, które nie są do adopcji, lecz stanowią żywy depozyt...Nie wiem, jak to działa, ale mnie się jeży włos na głowie na myśl, że mogłabym oddać swoje kociambry na przechowanie do schroniska!!!
Hania
Obrazek

Hanuś

Post » Pon cze 26, 2006 13:02

jak ja brałam wczoraj stamtąd pewną kocią nędzę, widziałam jeszcze jednego persa: rudo-białego ze spłaszczonym pyszczkiem, podobno dośc młody... siedział z resztą kotów po lewej stronie w pawilonie dla zdrowych.
Piękny niebieski z pysiem niepłaskim jest sam w klatce na kwarantannie - i ten jest po prostu przeuroczy!!! Niebardzo lubię rasowe kocielce, ale ten mi się podobał... Jeśli ktoś szuka rasowego kota i przy okazji ma ochotę uratować czyjeś życie - BŁAGAM, JEDŹCIE PO NIEGO... jest tam chyba krótko i na razie super wygląda...
a może ktoś wie, jak tu na miau umieścić jakąś informację dla persolubnych :wink: ???
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pon cze 26, 2006 13:42

8O :(

To te persiki są do adopcji, czy oddane na przechowanie 8O
Irys, Lotka, Lenka, Mopsia, Gaja[*], Baskil, Dziadunio, Bingo, Sarenka, Ali, Nukus Dakar, Hrabia, Lady Ronja.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Od: Czw paź 13, 2005 14:57

Post » Pon cze 26, 2006 13:47

AnetaW pisze:8O :(

To te persiki są do adopcji, czy oddane na przechowanie 8O

z tego co zrozumiałam, to do adopcji - Anetko jedź, nie myśl, zobacz i pogłaskaj...
Żegnaj Kocio
Żegnaj Puniu
ŻEGNAJ PIMPELUSIU

bbd2

Od: Śro lut 01, 2006 14:31

Post » Pon cze 26, 2006 14:15

Oba persy są do adopcji!!! Trzeba działać szybko, bo wiadomo, że z każdym dniem jest coraz gorzej. Jeden z nich jest na kwarantannie w pomieszczeniu socjalnym, drugi w szpitalu a kolejny chyba juz na kociarni :cry:
Ale są tam też piękne rude kociaki - chyba z sześć maluszków i jedna ruda koteczka-dziczka.
Hania
Obrazek

Hanuś

Post » Pon cze 26, 2006 14:27

bbd2 pisze: nie myśl

za często mi się to zdarza :roll:
gdybym pojechała to bym je zabrała ale nie mogę! gdyby Shirin była już zdrowa... to może, poza tym nie mam finansów na kolejne leczenia, badania. niestety.
może póki co jakiegoś tymczasowego domu szukać?
Irys, Lotka, Lenka, Mopsia, Gaja[*], Baskil, Dziadunio, Bingo, Sarenka, Ali, Nukus Dakar, Hrabia, Lady Ronja.
Obrazek Obrazek

AnetaW

Post » Pon cze 26, 2006 14:46

Hanuś a nie masz możliwości zrobienia im zdjęć?
Wiadomo, że tak zawsze łatwiej szukać domów :roll:.
A jak jest na Paluchu z adopcjami kotów? Byłam tam tylko raz w życiu i mam nadzieję, że więcej nie będę musiała...
Obrazek Obrazek

AnetaW

Post » Wto cze 27, 2006 9:17

Zdjęcia może jakoś zrobię, ale nie wiem jak będzie ze zgodą, bo ponoć oni są niechętni naszemu forum (nie przyznałam się, że jestem forumowiczką i stąd wiem), ale na pewno się postaram. W ogóle zaproponuję im może zrobienie strony ze zdjęciami kotów i zrobi się zrzutę na utrzymanie strony? Narazie musze wykombinować kolejny transport gazet, których góra u mnie w firmie zalega...
Wydaje mi się, że paluchowa kociarnia nei jest jeszcze najgorsza, byłam nastawiona na coś o wiele gorszego, patrząc na te wszystkie psy otaczające zewsząd szpital i budynek kociarni. Wierzę, że przebudowa schroniska przyniesie kolejne efekty.
Zastanawiam się czy w Wawie jest jeszcze jakieś schronisko, które jest mniej znane i potzrebuje wsparcia. Może znacie tak owe?
Hania
Obrazek

Hanuś

Post » Wto cze 27, 2006 9:21

A kiedy będziesz tam jechała?
zaraz PW Ci napiszę.
Obrazek Obrazek

AnetaW

[następna]