10 kotów-Ofelka [']....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 04, 2006 15:50 10 kotów-Ofelka [']....

Obrazek

te koty właśnie straciły opiekunkę... nie mają nikogo więcej ... zostały sierotami...

dzieki pomocy wielu osób udało się juz tak dużo :D :D :D
8 krówek już ma własne kochane domki :D
Filemon, Willi, Simon, Berenika, Gepetto, Kropeczka, Kacper i Kaczanek.

Domu szukają jesczze Ofelka i Sami
Sami- najstarsza koteczka juz była w nowym domku, ale musiała wrócić. Nieodgadała się z rezydentką.

Ofelka też juz była zarezerwowana, jednak ludzie przemyśleli sprawę i zrezygnowali ze względu na córeczkę, której alergia ostatnio bardzo się nasiliła.

Dzięki ogromnemu wsparciu finansowemu udało się nam wysterylizować wszytskie kotki i jeszcze wiele innych rzeczy :)
Bardzo Wam dziękujemy, to jeszcze nie happy end, który nastapi gdy cała 10 pomruczy w nowych domkach, ale dzięki niegdy za wiele... za wsparcie, za domki tymczasowe u Mariolas :D , za kasę, za kciuki, za ciepłe myśli....

jest ich 10 - wszystkie już w statecznym średnim wieku, niektóre nawet już starsze, około 10 letnie, czarno-białe stadko sierotek...
Wszystkie podobne do siebie- bo są wynikiem niekontrolowanego rozmnożenia :( teraz kocurki sa juz wykastrowane, 4 kotki czeka sterylka.

Zdjecia troszke nieudane :oops: byłysmy w sumie krótka a w dodatku pierwsze pól godziny to nauka rozpoznawania kotów :wink: :D Co do charakterów po tak krótkim czasie trudno coś szczególowego powiedziec, tylko tyle ze te koty są cudowne, przyjacielskie, łagodne i bardzo kochaja człowieka. Koteczki generalnie bardziej nieśmiałe ale uwielbiaja głaskanie.

oto one:
ObrazekBerenika, razem z Gepetto w domku tymczasowym u Gosi w Krakowie.

http://upload.miau.pl/1/47817.jpg
Przekochana koteczka, przyjacielska, wesoła. Nie przepada za noszeniem na rękach, ale za glasakniem po brzuszku jak najbardziej. Juz wysterylizowana.

Obrazek Gepetto
miał już domek :( niestety wrócił z adopcji bo był za spokojny :? obecnie z Bereniką w domku tymczasowym u Gosi w Krakowie.

Obrazek Filemon JUŻ W NOWYM DOMKU U GUSIEK :)
http://upload.miau.pl/1/47834.jpg
Jeden z najstarszych kotów w mieszkaniu. Na poczatku chciał pozostać niewidoczny i uciekł do drugiego pokoju gdzie go dopadłam i zaczełam głaskac a on zaczął sie popisywać jaki jest fajny. Uwielbia głaskanie tylko nie jest nachalny, trzeba delikatnie siąść koło niego i zacząć gładzić futerko wtedy odpływa z radości :D :1luvu: . (wstawialabym zdjecia ale cos mi upload strajkuje)

Obrazek Kacper JUŻ W NOWYM DOMKU U WELLINGTON:)
http://upload.miau.pl/1/47835.jpg
Kochany, przymilny, łagodny olbrzymi kotek:). Najchętniej siedziałby na rękach i nic tylko żeby go głaskać, głaskac, głaskać. Sam nadstawia głowę i czuje dopomina się o jeszcze jedno muśniecie po futerku. Cudo :love:

Obrazek Kaczanek JUŻ W NOWYM DOMKU U WELLINGHTON WSPÓLNIE Z KACPERKIEM
http://upload.miau.pl/1/47824.jpg
Ogromny (nie tylko rozmiarowo :wink: ) pieszczoch. Patrzy na człeka tymi wielkimi oczyskami że aż się serce topi jak masło. Bardzo mu brakuje codziennej porcji głasków, a on jest głaskomanem. Żyć bez tego nie umie, chłonął każda porcje jakby magazynował na zapas. Podobnie jak Kacperek i reszta kotów bardzo łagodny i przyjacielski.

Obrazek Kropeczka JUZ WE WŁASNYM DOMKU :)

http://upload.miau.pl/1/47825.jpg
Urocza koteczka, z pewną dozą nieśmiałości. Obserwowała nas z zaciekawieniem ale sama nie podeszła. Podobnie jak Filemon czeka raczej na gest ze strony człowieka, jakby bała sie że swoja nachalnością odstraszy, dlatego czeka cierpliwie aż człek sam ją pogłaska... a wtedy wygina grzbiecik, wdzięcznie nadstawia głowę do miziania.

Obrazek Ofelia
przebywa u mnie...
Ofelia skryła się za tapczanem i stwierdziła że skoro całe to stado prosi sie o głaski to ona zniknie. Jednak ciekawość zwyciężyła (szczególnie na szelest otwieranej paczki z chrupkami) i pokazała jaka jest kochana. Ociera sie o nogi, trąca głową rekę. Zaczyna chorować, jest chuda aż za bardzo i ma przerzedzone futro na bokach :(

Obrazek Samanta

http://upload.miau.pl/1/47828.jpg
Samanta już jest po sterylizacji i wycięciu wszytskich trzech guzków. Na szczęście wyniki badań histopatologicznych nie potwierdziły złośliwości tych guzków :D . Sami przebywa u mnie, ale co najważniejsze czeka na nią domek we Wrocławiu u Pani Krystyny
Najstarsza koteczka i najmniejsza. Mama większości tych krówek. Ma około 10 lat. Jest cudowną, słodką kotką, gdyby mogła przyczepiłaby się do czlwoieka na stałe, dla niej człwoiek to jak narkotyk, tlen niezbędny do życia. W nocy wtula się jak dziecko, obejmuje łapkami i mruczy, mruczy. To najlepszy przykład zadający kłam powszechnemu stwierdzeniu że "stary" kot się nie przywyczai.

Obrazek Simon JUZ W NOWYM DOMKU RAZEM Z WILLIM :)

Obrazek Willi
http://upload.miau.pl/1/47837.jpg JUZ W NOWYM DOMKU WSPÓLNYM Z SIMONEM :)

Pani bardzo o nie dbała, były radością jej życia i całym jej światem, mimo że była nierozsądna i kochała je "nieodpowiedzialną" miłością... jej już nie ma, zostały one...

Narazie koty mieszkają nadal w mieszkaniu zmarłej opiekunki. Niestety sąsiedzi już zaczynaja się burzyć, że śmierdzi, że miauczą, że hałasują... Administracja powiedziała że coś trzeba z tym zrobić :? . Kotami opiekuje się córka zmarłej opiekunki która ze względu na system pracy (12 na 12) czasami może być raz na dwa dni u kotów.

Koty mieszkają w Tychach, może ktos jest stamtąd i mógły od czasu do czasu podjechać nakarmić, wysprzatać kuwetki i pogłaskać...

Najbardziej potrzebne są domki, zarówno stałe jak i tymczasowe
bardzo potrzebna jest również karma jak i kasa na sterylki tych 3 kotek.
Ogólnie koty zdrowiutkie, nie zakatarzone, oczy czyste, fizycznie nic im nie dolega...
tylko te złamane kocie serduszka...

Kotami zajęła się już fundacja "Zwierze nie jest rzeczą" :arrow: http://www.konie.sos.pl/ oni niestety nie moga ich zabrac, nie dysponują pomieszczeniem gdzie mogliby ulokowac te koty. Ich fundacyjne koty chodzą sobie po stajniach a te sierotki nigdy nie wychodziły z domu!!!!

Pieniądze proszę wpłacać na konto fundacji z dopiskiem" Tyskie koty".

Los usmiechnął się już do jednego z nich- Gepetto od wczoraj jest już w nowym domku.
Do kogo teraz uśmiechnie się los?[/color]
Ostatnio edytowano Pt lut 26, 2010 19:35 przez berni, łącznie edytowano 62 razy
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Sob lut 04, 2006 15:58

Zmniejsz moze troche zdjecia, zeby sie nie rozjezdzalo.
jesli uda mi sie w poniedzialaek pojsc do pracy (wredne przeziebienie) to popytam ludzi z Tych. Moze akurat.

Co one maja w kuwetach?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lut 04, 2006 16:08

już zmniejszone :D

mowa była o żwirku więc chyba zwirek, w poniedziałek już będzie 30 kg Benka.

Koty podobno są bardzo zestersowane, nie rozumieją co się stało, gdzie ich opiekunka. Wszystkie są łagodne, niepłochliwe, kochane. Chłopaki od razu pakują się na ręce, koteczki z wiekszym dystansem...

berni

Post » Sob lut 04, 2006 17:26

:ok:
Moje koty za TM: Gaja - 4 lata; 21.09.2009 Bobik - 8 lat; 16.08.2018 Myszka - 14,5 lat; 17.01.2020 Szymek - 19 lat; 07.05.2021 Kuba - 17 lat; 28.03.2022

Koty z Opola pod moją wirtualną opieką: Skarbinka - 16.02.2010 Maskotka - 22.10.2010 Fatimka - 01.11.2010 Irenka - 29.06.2012
Roki - 16.08.2012
Henio ze Szczecina - lipiec 2022
Bibi - 17.08.2022

Szymkowa

Od: Pon lis 21, 2005 17:06

Post » Sob lut 04, 2006 17:53

ojej , biedaki, szkoda ze miaszkam tak daleko, a Willi mnie urzekł tym brzusiem, chociaż kciuki potrzymam :ok:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob lut 04, 2006 18:05

moś pisze:ojej , biedaki, szkoda ze miaszkam tak daleko, a Willi mnie urzekł tym brzusiem, chociaż kciuki potrzymam :ok:

kciuki też sie przydadzą :D a nawet cała ich masa , tego nigdy za wiele :D :D :D

berni

Post » Sob lut 04, 2006 18:17

Zrobilo mi sie smutno, bo sama mam 7 kotów i wyobrażam sobie, jak by sie czuły, gdybym odeszła.
I myślę, że te 7 kotów to już naprawdę duzo, jak na jedna kobietę, więc z bólem serca stwierdzam, że nie mogę wziąść jednego z tych kotków.

Polusia

Od: Śro lut 01, 2006 20:55

Post » Sob lut 04, 2006 20:44

sa strasznie smutne, cierpią, to musi być okropne starcic kogoś u kogo mieszkało sie 10 lat, kto głaskał, dawał jedzonko, czule mówił :(
nawet nie mogę sobie wyobrazić jak one się czują

do góry sierotki

berni

Post » Sob lut 04, 2006 20:53

Biedaczki, trzymam mocno :ok: żeby znalazły się domki. Na pewno im smutno kotuchom :(
Ach te kochane koty i kotusie i kiciusie ........

aska125

Od: Wto lis 29, 2005 14:12

Post » Sob lut 04, 2006 22:01

podrzuce i popytam

podswiadomosc

Od: Pt lis 18, 2005 9:33

Post » Nie lut 05, 2006 3:15

tez mysle co by sie stalo z moimi kotami gdyby mnie zabraklo... to straszna tragedia... moze chociaz domki tymczasowe?
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Nie lut 05, 2006 8:54

Catrina pisze:tez mysle co by sie stalo z moimi kotami gdyby mnie zabraklo... to straszna tragedia... moze chociaz domki tymczasowe?

najgorsze że nie wiemy jak długo koty mogą tak zostać, teoretycznie długo ale sąsiedzi skutecznie chcą ten czas skrócić. Administarcja tez nalega że problem "rozwiązać". Mam nadzieje że żadne głupie pomysły im do głowy nie wpadną. Najlepiej jakby koty znikneły stamtad szybko :(

nie marzę nawet on tym że któryś odrazu trafi do stałego domku, ich nadzieją są tymczasowe lokale :(

berni

Post » Nie lut 05, 2006 9:55

podnoszę do góry i mocne kciuki trzymam !!
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Nie lut 05, 2006 10:02

trudna sprawa, sama niedano mialam podobna "po sasiedzku"

biedne kotki, nie dosc ze stracily swoja ukochana opiekunke, to jeszcze niedlugo zostana pewnie rozdzielone i straca dom :(

zeby udalo sie choc parami umiescic w domkach tymczasowych :roll:

widac, jakie sa sliczne i zadbane :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Nie lut 05, 2006 12:03

jojo pisze:trudna sprawa, sama niedano mialam podobna "po sasiedzku"

biedne kotki, nie dosc ze stracily swoja ukochana opiekunke, to jeszcze niedlugo zostana pewnie rozdzielone i straca dom :(

zeby udalo sie choc parami umiescic w domkach tymczasowych :roll:

one spędziły razem ostatnie kilka lat, niektóre może nawet 10

jojo pisze: widac, jakie sa sliczne i zadbane :)

boję sie tylko że stres i smutek połaczone z czasem zrobią swoje :( :(
najstarsza koteczka- Ofelia, najmniejsza z całego stadka, ma jakieś guzy na brzuszku... aż boję się mysleć

niestety jestem zmuszona prosić o pomoc, również finansową na zabiegi sterylek tych kotek w szczególności. Dobrze by było wcześniej zrobić badania krwi to są już starsze koty, szczególnie martwi mnie Ofelia :( :(

jak bym chciała wygrac w totolotka :(

berni

[następna]