Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 07, 2013 19:02 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Ogromnie współczuję osobom, które wydały mu kota
mam teraz na tymczasie 7-tygodniowego malca, też karmiłam go strzykawką
nawet myśleć nie mogę, że...

Psychopaty niestety nie da się ukarać, taki nie poczuje się winny, bo nie ma sumienia. Pokrzywdzony się poczuje. Rozpoznać trudno, bo to świetni aktorzy i manipulatorzy. Potrafią się maskować.
Przeczytałam gdzieś, że największą karą dla złego człowieka jest sprawić, aby stał się dobry.
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Pt cze 07, 2013 19:07 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Katia80 pisze:
zuzia96 pisze:Czy jest wśród forumowiczów może jakiś psycholog lub inny specjalista, który podpowie nam jak rozpoznawać zachowania psychopatyczne? I czy w ogóle można rozpoznać, skoro potwór potrafi się tak kamuflować?

Nie jestem, ale z tego, co czytałam o osobowości psychopatycznej, to ciężko taką osobę zdiagnozować nawet klinicznie :(

Mój TŻ (psychiatra) twierdzi, że nie byłby w stanie określić, czy/która z nowo poznanych osób jest psychopatą.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt cze 07, 2013 19:11 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

LunaKlara pisze:abstrahujac od tego psychopaty nie umiem zrozumiec niektorych osob wypowiadajacych sie w tym watku. Mysle, ze ludzie niosacy pomoc zwierzetom sa w jakis sposob wolni od agresji przeciwko zyciu.. a tutaj kara smieci a najlepiej w meczarniach... Wlos mi sie jezy na takie komentarze. Smutne to bardzo. Mam nadzieje, ze to tylko tak latwo napisac bo nie wierze, ze latwo by wam przyszlo torturowac i zabijac.

A ja myślę że w tej sytuacji myśl o śmierci w męczarniach dla takiego zwyrodnialca to jak najbardziej naturalny odruch zdrowego człowieka. :evil:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Pt cze 07, 2013 19:23 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Nie, nie, tak nie można.
Nie możemy wtłoczyć się wszyscy do tego samego worka co to indywiduum.
Trzeba osądzić i odizolować.
Może w więzieniu, może w psychiatryku - nie wiem.
Ale nie pozwalajmy wyzwalać się najgorszym odruchom, instynktom, nie pozwalajmy na porównywanie z takimi właśnie.
Bo niektóre wpisy są zatrważające.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt cze 07, 2013 19:27 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Szenila pisze:
Katia80 pisze:
zuzia96 pisze:Czy jest wśród forumowiczów może jakiś psycholog lub inny specjalista, który podpowie nam jak rozpoznawać zachowania psychopatyczne? I czy w ogóle można rozpoznać, skoro potwór potrafi się tak kamuflować?

Nie jestem, ale z tego, co czytałam o osobowości psychopatycznej, to ciężko taką osobę zdiagnozować nawet klinicznie :(

Mój TŻ (psychiatra) twierdzi, że nie byłby w stanie określić, czy/która z nowo poznanych osób jest psychopatą.

I to jest naprawdę przerażające!
Nie wiem czy pokuszą się o diagnozowanie tego pana i tej pani... zresztą, niech przede wszystkim zostaną zatrzymani!
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt cze 07, 2013 19:39 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Cóż,gdyby rzucił tortem w sędziego,kara byłaby prawie natychmiast a tu co? Przecież tylko mordował i to koty! :evil:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Pt cze 07, 2013 19:43 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

a propos kary i postepow w sprawie. Ktos tutaj pisal zeby nie zaogniac bo sprawa jest w toku. Chcialabym sie dowiedziec co proceduralnie dzieje sie w sprawie. Osoby zeznajace w charakterze swiadka maja dostep do akt i moga wiedziec na jakim etapie jest sprawa. Moze ktos ze swiadkow cos napisze ?

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pt cze 07, 2013 20:18 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Świadkowie nie mają dostępu do akt, mają tylko strony postępowania

Millena

Od: Pon sty 24, 2011 11:15

Post » Pt cze 07, 2013 20:21 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Lidka pisze:Nie, nie, tak nie można.
Nie możemy wtłoczyć się wszyscy do tego samego worka co to indywiduum.
Trzeba osądzić i odizolować.
Może w więzieniu, może w psychiatryku - nie wiem.
Ale nie pozwalajmy wyzwalać się najgorszym odruchom, instynktom, nie pozwalajmy na porównywanie z takimi właśnie.
Bo niektóre wpisy są zatrważające.

Zło ma to do siebie że zaraża. Życząc mu śmierci w męczarniach stajemy się tacy jak on, zło i nas zagarnia. Oczywiście - co innego konsekwencje, surowe, kara, lub psychiatryk, odosobnienie, odizolowanie, to wszystko tak. Ale nie pozwólmy sobie stać się jak on. Psychopaci do pewnego stopnia czerpią satysfakcję z takich reakcji pełnych nienawiści. więc chociażby i z tego powodu zaprzestańmy, po co dawać satysfakcję.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pt cze 07, 2013 20:24 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Boo pisze:Cytat od jednej z osób na FB:

Otwieram ciężkie drzwi komisariatu i wchodzę. W obskurnej ciemnej poczekalni czeka grupa pokrzywdzonych osób .Każdy przeżywa swój własny dramat .Na twardej ławce widzę jak siedzi drobna dziewczyna, patrzy martwymi oczami w jakiś punkt .Włosy ma długie ,rozpuszczone ,ciemne ,twarz przerażająco smutną . Jej oczy nie maja już łez ,wylała je prawie wszystkie gdy się o tym dowiedziała.Twarz ma przemęczoną i siną, widać że po nocach nie śpi .W ręce ściska chusteczkę ,spogląda na mnie pytająco ale odpowiedzi nie chce usłyszeć . Serce zaczyna mi walić .Milczenie tylko ono jest odpowiedzią .Podchodzi do mnie i pyta czy zrobił to szybko ? Nie chce wiedzieć jak ! Chce wiedzieć czy cierpiał ! Był taki malutki ,słodki ,ufny jak mu go oddawała. Sama zawiozła go do Niego .Chciała mieć pewność że Kodi , mała kruszynka będzie żył w dobrych warunkach i miał wreszcie lepszy los. Wyratowała go ,zabrała ze schroniska ze Sosnowca jak miał 2 tygodnie i karmiła butelką ,uczyła zaufania do ludzi ,była jego mamą .Kodi tak bardzo potrzebował przytulania i ciepła bo za szybko straciły mamę .Gdy mu go oddawała miał 7 tygodni i było jej ciężko .Oddawała mu go jak swoje dziecko . Ale my wolontariusze mamy taką role ! Oddajemy te kotki które kochamy bo czekają na ratunek następne .Tak musimy i nasze uczucia i miłość nie może krzyczeć głośniejsza niż rozum. Kodi był ufnym i wdzięcznym małym kociakiem od razu wyraził zadowolenie z nowego domu. Wskoczył Wojciechowi L. na kolana i chciał się z nim bawić. Dziewczyna cieszyła się że Kodiemu trafił się tak wspaniały dom .Wojciech L. mówił że ma daleko rodzinę i czuje się samotny a taki kotek to wspaniała sprawa. Dziewczyna opuszcza jego mieszkanie schodzi po schodach i jest jej ciężko . Wie jednak ze Kodi ma dobry dom i jest szczęściarzem.Przed adopcją zadbała aby został zachipowany.Dnia 20 maja 2013 rok , około 21 godziny ,Kodi zostaje ………….Nastaje nowy dzień ,nie dla Kodiego .Rankiem dnia 21 maja 2013 roku Wojciech L. dzwoni do kolejnego schroniska. Jest zainteresowany dwoma innymi kotkami po ciężkich tragediach. Tym razem wybór pada na schronisko w Tychach .Dzwoni telefon ktoś podnosi słuchawkę …….

Tego się nie da czytać....
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt cze 07, 2013 20:32 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

anna57 pisze:Tego się nie da czytać....

Nie da się :cry: Przeczytałam i ..żałuję.Noc mam z głowy....
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt cze 07, 2013 22:21 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Witam ! Jest to okropne , szkoda że dla bydlaków nie ma ostrych kar zawsze jest niska szkodliwość czynu :( Napisałam do TVN ,mam nadzieję że zainteresują się tym i sprawa zostanie nagłośniona .Powinno się też pokazać jakieś zdjęcie tych "ludzi" i pełne dane .

Monika1983

Od: Pt sie 20, 2010 0:50

Post » Pt cze 07, 2013 23:17 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

jEDNAK CO MI SIĘ TU nie podoba to fakt, że oni działali we dwójkę i powtarzalność tego...

kotkubinat

Od: Wto lut 22, 2011 22:10

Post » Sob cze 08, 2013 10:13 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Monika1983 pisze:Witam ! Jest to okropne , szkoda że dla bydlaków nie ma ostrych kar zawsze jest niska szkodliwość czynu :( Napisałam do TVN ,mam nadzieję że zainteresują się tym i sprawa zostanie nagłośniona .Powinno się też pokazać jakieś zdjęcie tych "ludzi" i pełne dane .

Bardzo dobry pomysł, chociaż na ujawnienie pełnych danych pewnie nie ma szans. Jak już się za coś zabiera TVN to sprawa nabiera tempa.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob cze 08, 2013 10:22 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

I oby tym razem też tak było :evil:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

[poprzednia][następna]