Dlaczego tak ważne/potrzebne są wątki cukrzycowe

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Czw kwi 18, 2013 22:02 Re: Wątek cukrzycowy VIII

To się w głowie nie mieści. :evil:

Tinko, jeśli przyjdzie opuścić to forum - nie zgub nas.
Obrazek

Małgorzata i Toffee

Od: Śro kwi 25, 2012 21:58

Post » Czw kwi 18, 2013 22:10 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Co tu się do chooja dzieje??? 8O
Jestem rozczarowana ludźmi... :(

Autor/ka postu otrzymuje upomnienie - złamanie zasad Regulaminu forum( pkt 2. a)
NITKA/KARINKA

Karolcia i Dziki

Od: Pt lut 22, 2013 19:31

Post » Czw kwi 18, 2013 22:12 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Małgosiu, na pewno Was nie zgubię. Koty cukrzycowe leżą mi za bardzo na sercu, żeby je zostawić w potrzebie. Nadchodzi weekend, muszę się zastanowić co i jak.

@Monika_Krk, dzięki za link. Moje oczy boli błąd gramatyczny w tytule - "tejże". Powinno być "tychże".

Pozdrowionka
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Czw kwi 18, 2013 22:14 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tinko, dotarła do Ciebie propozycja pixie65?
Obrazek

Małgorzata i Toffee

Post » Czw kwi 18, 2013 22:16 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tinko, ale to chyba jest poprawnie - skutki dotyczą [tejże] moderacji w tym kontekście. I niestety słusznie :?

Ja już b. rzadko zaglądam, ale wiem, ile znaczy ten wątek dla cukrzycowych kotów (choć sama cukrzyka nie miałam).
I cholernie byłoby źle, jakby to wszystko się skończyło :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw kwi 18, 2013 22:18 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Karolcia i Dziki pisze:Co tu się do chooja dzieje??? 8O
Jestem rozczarowana ludźmi... :(

Nie wiem. Jacyś ludzie, których nie znam zaczęli się wzajemnie podgryzać, a skoro już ich niosło, przypięli się do naszego wątku. Zader ma usta pełne komunałów, a rzeczywista wartość wątku cukrzycowego zupełnie jej nie obchodzi.

___________________________________________________________________________________
Co prawda bezpośrednio zainteresowana złożyła oświadczenie
zabers pisze:Pogodzę Was. Co prawda mój głos zapewne będzie głosem wołającego na puszczy - w obliczu najnowszych tędęcji forumowych - ale niech tam, niech będzie moja krzywda. Otóż, "w zakresie i na okoliczność zabersa" dopuszcza się wszelkie formy odmiany, duże litery i takie tam, tudzież ekspozycję tzw. pomysłów własnych typu: zabersik, zaberson (moje ulubione!), zab(wersja dla fanów sms-ów), itp.

ale złośliwe przekręcanie nicka narusza netykietę i regulamin forum ( pkt 2. c )
Proszę stosować poprawną jego pisownię.
NITKA/KARINKA
Obrazek

Małgorzata i Toffee

Post » Czw kwi 18, 2013 22:20 Re: Wątek cukrzycowy VIII

O moderacji i jej skutkach więc użyłam formy "tejże"
Tychże dotyczyłoby postów.

Zaraz na polonistyczny wątek przenieść się nam przyjdzie.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw kwi 18, 2013 22:34 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tinko, dotarła do Ciebie propozycja pixie65?

Małgosiu, tak, dotarła. To wszystko przyszło na mnie jak grom z jasnego nieba. Muszę się zastanowić i rozważyć propozycję. Może jednak zrobię za Twoją już wcześniejszą radą coś sama, coś, gdzie będę niezależna i nie na czyichś usługach.

W każdym razie nie zostawię Was. Tego możecie być pewni.

Papatki
Tinka
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Post » Czw kwi 18, 2013 22:41 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Może rzeczywiście to dobry czas na stworzenie niezależnej strony poświęconej cukrzycy kotów.
W każdym razie miło, że pixie65 i Avian zaproponowały pomoc.
Dobrej nocy wszystkim.
Obrazek

Małgorzata i Toffee

Post » Czw kwi 18, 2013 22:48 Re: Wątek cukrzycowy VIII

OKI pisze:Tinko, ale to chyba jest poprawnie - skutki dotyczą [tejże] moderacji w tym kontekście. I niestety słusznie :?:(
O moderacji postów dotyczacych leczenia i skutkach tejże
Oki, według mojego "smaku" stylistycznego powinno być np.: " O moderacji postów dotyczących leczenia i jej skutkach". Prof. Miodek i Bralczyk wybraliby z pewnością tę opcję za jedynie słuszną :D
Mamy jeszcze inne możliwości, ale nie chce mi się już o tak późnej porze układać materiałów ćwiczeniowych.

Pa :D
Tinka

Tinka07

Post » Czw kwi 18, 2013 22:52 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tinka07 pisze:NITKA/KARINKA, jeśli już śledzisz nasz wątek, to proszę o jednoznaczną dezycję modów tego forum co do naszego wątku.

Pytynie brzmi: Czy wolno mi rozmawiać z wątkowiczami o dawkach insuliny i o innych lekach?

Pozdrawiam serdecznie
Tinka

Jeszcze nie ma żadnej decyzji.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw kwi 18, 2013 22:59 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Wpisałam jak to moim zdaniem powinno wyglądać na wątku wymienionym przez Monikę.
I proszę - zamiast się unosić wejdźcie , przeczytajcie i odnieście się do tego.
Może wypracujemy jakiś schemat działania.
Ja też jestem zainteresowana- dwukrotnie mnie zmoderowano za porady okulistyczne.
Pomagać trzeba ale i zasady by się przydały.

I moderator , który na się na np. cukrzycy.
Bo wiecie jak tu wejdzie jakaś przysłowiowa "Kryśka" napisze głupoty a jakiś nowicjusz uzna ją za wyrocznię- będzie nieszczęście.

I ja Wam współczuję.
Ale spróbujmy coś wymyślić.
Razem.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw kwi 18, 2013 23:00 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Tinka07 pisze:
OKI pisze:Tinko, ale to chyba jest poprawnie - skutki dotyczą [tejże] moderacji w tym kontekście. I niestety słusznie :?:(
O moderacji postów dotyczacych leczenia i skutkach tejże
Oki, według mojego "smaku" stylistycznego powinno być np.: " O moderacji postów dotyczących leczenia i jej skutkach". Prof. Miodek i Bralczyk wybraliby z pewnością tę opcję za jedynie słuszną :D
Mamy jeszcze inne możliwości, ale nie chce mi się już o tak późnej porze układać materiałów ćwiczeniowych.

Pa :D
Tinka

Napisałaś "powinno być >tychże<", co by zmieniło dość znacznie sens ;)
O gramatyce jeszcze sobie możemy podyskutować :mrgreen:
Trzymaj się i głowa do góry!

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw kwi 18, 2013 23:29 Re: Wątek cukrzycowy VIII

kotkins pisze:Wpisałam jak to moim zdaniem powinno wyglądać na wątku wymienionym przez Monikę.
I proszę - zamiast się unosić wejdźcie , przeczytajcie i odnieście się do tego.
Może wypracujemy jakiś schemat działania.
Ja też jestem zainteresowana- dwukrotnie mnie zmoderowano za porady okulistyczne.
Pomagać trzeba ale i zasady by się przydały.

I moderator , który na się na np. cukrzycy.
Bo wiecie jak tu wejdzie jakaś przysłowiowa "Kryśka" napisze głupoty a jakiś nowicjusz uzna ją za wyrocznię- będzie nieszczęście.

I ja Wam współczuję.
Ale spróbujmy coś wymyślić.
Razem.
Kotikns, przepraszam, ale nie mam na razie czasu, żeby wejść na Twój wątek. Swój wątek moderowałam do tej pory dosyć skrupulatnie, i jak weszła przysłowiowa "Krysia" i pisała głupoty, to była przez nas od razu upominana, Nie wiem, czy już nie za późno na wypracowywanie schematów działania. Posłużyłaś się bezwiednie fałszywym pachołkiem, który zniszczył naszą 7-letnią pracę.

Dobranoc
Tinka

Tinka07

Post » Czw kwi 18, 2013 23:33 Re: Wątek cukrzycowy VIII

Spójrz , wątek nie jest mój tylko Nitki/Karinki.

Kurcze mam nieodparte wrażenie ,że tu nie chodzi o pomoc komukolwiek ,ale o takie "pruskie" przestrzeganie prawa.
Żeby złapać za twarz i przeczołgać.
I to jest szkodliwe.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

[poprzednia][następna]