OSTRZEŻENIE-weterynarz Okapa- wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 11, 2012 14:03 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

OKI pisze:
Erin pisze:OKI, ale to od tego użytkownika o nicku Piotr.?

Ja nie wiem, Mikela pytała

mikela pisze:Masowe rozsyłanie PW chyba nie jest dozwolone? :twisted:
:wink:

mikela pisze:
Erin pisze:
mikela pisze:Masowe rozsyłanie PW chyba nie jest dozwolone? :twisted:

Dostałaś takie? 8O

Nie nie, tylko tak wydedukowałam, że takie ma plany ten pan

podejrzewam jednak, że ma inne :roll:

Nie, nie mam żadnego PW, póki co. Po prostu przyszło mi do głowy, że może chce się w ten sposób "oczyścić z zarzutów" lub kogoś obsmarować.
OKI, jestem ciekawa Twoich domniemań :wink:
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt
Fundacja Stawiamy na Łapy

mikela

Od: Czw sty 13, 2011 20:33

Post » Pt maja 11, 2012 14:04 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Wystarczy, że zagrozi administracji sprawa sądową.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt maja 11, 2012 14:05 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Spodziewam się prób wymuszenia na administracji usunięcia wszystkich 'tematycznych' wątków :roll:
Na innych forach takie próby zazwyczaj są skuteczne :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt maja 11, 2012 14:06 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Jeśli tak będzie, to nie w pw do osób biorących udział w wątku a do moderacji/ administracji.

Zofia&Sasza - do czego wystarczy? żeby wątek zamknąć?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pt maja 11, 2012 14:10 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Przeczytałam ten wątek ponownie, fakt, moje spekulacje były błędne. Chodzi mu o admina :?
[/url]Obrazek
Kupując w naszym sklepie pomagasz zwierzakom. Sklep SzopFilantrop. Karmy dla kota, żwirek, karmy dla psa, akcesoria dla zwierząt

mikela

Post » Pt maja 11, 2012 16:30 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Chciałabym Wam opisać sytuację, jaka miała miejsce w Dogerii wczoraj wieczorem. Przy okazji, jeśli na forum są wolontariusze z Ochoty, może znajdzie się ktoś chętny do pomocy w uratowaniu kilku kotów z ulicy Łopuszańskiej...

Przy Łopuszańskiej 36 jest ogrodzony teren pilnowany przez ochroniarzy, na którym znajdują się jakieś małe firmy, hurtownie itd.
Zimą zrobiłyśmy i zawiozłyśmy tam duże, wygodne, ocieplone styropianem budki, w których zamieszkało 6 kotów. Te koty do tej pory dobrze sobie radziły, są tam dwie osoby, które je dokarmiają i jeden z ochroniarzy bardzo lubi koty. Właśnie on wczoraj wieczorem zadzwonił do mojej koleżanki z informacją, że jeden z kotów umiera.

Moja siostra wraz z tą koleżanką (której imienia nie będę wymieniać, bo nie zostałam do tego upoważniona) pojechały tam natychmiast i rzeczywiście, znalazły leżącego pośrodku placu rudego kocurka, który był właściwie na granicy życia i śmierci, nie był już w stanie wstać o własnych siłach. Dał się po prostu wziąć do rąk i włożyć do transporterka. Widać, że to musiał być kiedyś duży kocurek, ale teraz została z niego sama skóra i kości..
Pan ochroniarz powiedział, że "kot był tu przedwczoraj i słaniał się na nogach, a teraz to już tylko leży".

Dziewczyny zadzwoniły do doktora z Dogerii, ponieważ jest to jedyny znany nam lekarz, do którego można zadzwonić właściwie o każdej porze i jeszcze nigdy nie odmówił pomocy w sprawie zwierząt. Poza tym oczywiście nie miały talonu na leczenie, a zresztą pieniądze w gminie już się skończyły i teraz właściwie nie ma gdzie wozić kotów potrzebujących pomocy...
Było już po godzinach pracy lecznicy ale doktor na szczęście jeszcze był i zgodził się na kota poczekać.

Kiedy około dziewiątej dziewczyny dotarły do lecznicy, doktor przeprosił swojego "płatnego" pacjenta i zajął się ratowaniem bezdomnego kocurka. Nie zapytał nawet, kto za leczenie tego kota zapłaci.

Okazało się, że kot jest bardzo wychłodzony i odwodniony. Od razu dostał kroplówkę dożylną, został włożony do inkubatora, doktor pobrał krew i porobił potrzebne badania. Niestety rokowania nie są dobre a stan kota bardzo ciężki. Zapewne gdyby karmiciele zareagowali wcześniej, kot miałby większe szanse na przeżycie, ale doktor zrobił wszystko, co w tej sytuacji był w stanie.
Dziewczyny wyszły z lecznicy po północy. Doktor i jego asystent zostali i wiem, że na zmianę czuwali przy kocie do rana.

Nie wiemy, co spowodowało tak ciężki stan kota. Pozostałe koty mieszkające na terenie przy Łopuszańskiej także źle wyglądają. Są wychudzone, z wyliniałą sierścią, niektóre zaropiałe. Być może zostały podtrute? Powinny zostać jak najszybciej złapane i dostarczone do lekarza.

Żadna z nas nie ma podbieraka i nie umiemy się nim posługiwać. Jeżeli koty nie mają apetytu i nie będą chciały wejść do klatki, będzie problem.
Może któraś z Was mogłaby poświęcić trochę swojego czasu i zainteresować się tymi kotami? Szczególnie mile będzie widziana pomoc kogoś, kto ma doświadczenie w łapaniu z podbierakiem.

Beata Popek

Od: Pt mar 30, 2012 16:47

Post » Pt maja 11, 2012 16:38 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Trzymam za kociaka :ok: :ok:

Też, żeby mu nie powycinano czego nie należy... :roll:
[/url]Obrazek

mikela

Post » Pt maja 11, 2012 17:18 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Było już po godzinach pracy lecznicy

Doktor i jego asystent zostali i wiem, że na zmianę czuwali przy kocie do rana

Dogeria według umowy z Gminą Włochy jest lecznicą całodobową. To żadna łaska że "czuwali" do rana. To cenna bardzo uwaga, bo WARUNKIEM wygrania przez tę lecznicę przetargu był fakt całodobowości.
jeszcze nigdy nie odmówił pomocy w sprawie zwierząt
Te koty do tej pory dobrze sobie radziły,

a ile kotów z Łopuszańskiej tam Panie leczyły? tylko tego jednego? Pani Beato Popek kilka stron temu na tym wątku wypowiadała się pani jako osoba bardzo doświadczona w opiece nad kotami wolnożyjącymi i jestem pewna że już z pomocą cudownego doktora Okapy wszystkie kotki z tego terenu zostały wysterylizowane? ile jest tam kotów? rozmumiem że dostarcza im Pani karmę z Gminy? Czy tylko postawiła Pani 6 budek a resztę mieli "załatwić" ochroniarze? Koty sobie radziły, rozmnażając się na potęgę, ale to przecież zgodne z filozofią pani ulubionego doktora?
Może poproście tego Cudownego doktora o pomoc, podbierak na pewno ma w lecznicy w której zajmuje się bezdomnymi kotami i jest przecież najlepszy we wszystkim jeśli chodzi o dzikie koty

jeśli na forum są wolontariusze z Ochoty, może znajdzie się ktoś chętny do pomocy w uratowaniu kilku kotów z ulicy Łopuszańskiej...

Łopuszańska to jest Gmina Włochy, ale przecież o tym doskonale Pani wie skoro korzysta pani z pomocy weterynarza który ma umowę z tą właśnie gminą. :roll:

Może któraś z Was mogłaby poświęcić trochę swojego czasu i zainteresować się tymi kotami? Szczególnie mile będzie widziana pomoc kogoś, kto ma doświadczenie w łapaniu z podbierakiem

Powinny zostać jak najszybciej złapane i dostarczone do lekarza

Ja o Pani istnieniu wiem od jakiegoś czasu (ponad rok), nawet zostawiałam w Gminie telefon z ofertą pomocy przy łapaniu do sterylizacji. Nie raczyła Pani skorzystać... :? Rozumiem, brak Pani WOLNEGo czasu, którego inni mają wbród.

i zawiozę te koty do doktora Okapy, który usunie im oczy chore na koci katar i wszystkie zdrowe zęby z dziąseł pokrytych nadżerkami a potem każe mi te koty odebrać i wypuścić?
i oczywiście Panie wezmą te koty do swojego domu, skoro są takie tam biedne i wymagają pomocy?

pomogę, jeśli te koty trafią do LEKARZA a nie do rzeźnika

ja się zajmuję kotami na Łopuszańskiej 22, koty są tam masowo trute i z pewnością to samo spotkało tego kocurka
Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 23:41 przez AnielkaG, łącznie edytowano 8 razy
AnielkaG

Post » Pt maja 11, 2012 17:28 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

zresztą pieniądze w gminie już się skończyły i teraz właściwie nie ma gdzie wozić kotów potrzebujących pomocy...

w Gminie Włochy skonczyły się pieniądze? jeśli to prawda to dzięki Ci Boże!
nic w tym dziwnego skoro niemal każdy kot stracił oko lub wszystkie zęby a Gmina za to zapłaciła :?

Spodziewam się prób wymuszenia na administracji usunięcia wszystkich 'tematycznych' wątków
Na innych forach takie próby zazwyczaj są skuteczne

komuś się pali grunt pod nogami
a to dopiero początek :twisted:
Ostatnio edytowano Pt maja 11, 2012 23:38 przez AnielkaG, łącznie edytowano 2 razy
AnielkaG

Post » Pt maja 11, 2012 20:56 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Czytam, czytam i coraz większe przerażenie mnie ogarnia. Nie mieści mi się w głowie takie... bestialstwo wobec zwierząt. Od człowieka, który w obowiązek zawodowy ma wpisane RATOWAĆ...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob maja 12, 2012 10:07 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Jeżeli macie jakieś dowody na wyczyny tego pana, to chyba tylko zawiadomienie organów ścigania pozostaje.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob maja 12, 2012 13:24 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

AnielkaG pisze:
Ja o Pani istnieniu wiem od jakiegoś czasu (ponad rok), nawet zostawiałam w Gminie telefon z ofertą pomocy przy łapaniu do sterylizacji. Nie raczyła Pani skorzystać... Rozumiem, brak Pani WOLNEGo czasu, którego inni mają wbród.

Pani Anielo,
obawiam się, że cały czas myli mnie Pani z jakąś inną osobą.

Nie jestem zarejestrowana jako wolonatriuszka w gminie Włochy. Nigdy w tej gminie nie byłam, nikogo tam nie znam i nawet nigdy tam nie dzwoniłam w żadnej sprawie.
Także nie mogła Pani rok temu zostawiać dla mnie oferty pomocy, a ja nie mogłam jej otrzymać.

Zapewniam Panią, że jeżeli koty uda się złapać, trafią do LEKARZA. Dr Piotr Okapa jest jednym z dwóch najlepszych lekarzy, jakich znam w Warszawie.

Beata Popek

Od: Pt mar 30, 2012 16:47

Post » Sob maja 12, 2012 13:33 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Beata Popek pisze:AnielkaG pisze:
Ja o Pani istnieniu wiem od jakiegoś czasu (ponad rok), nawet zostawiałam w Gminie telefon z ofertą pomocy przy łapaniu do sterylizacji. Nie raczyła Pani skorzystać... Rozumiem, brak Pani WOLNEGo czasu, którego inni mają wbród.

Pani Anielo,
obawiam się, że cały czas myli mnie Pani z jakąś inną osobą.

Nie jestem zarejestrowana jako wolonatriuszka w gminie Włochy. Nigdy w tej gminie nie byłam, nikogo tam nie znam i nawet nigdy tam nie dzwoniłam w żadnej sprawie.
Także nie mogła Pani rok temu zostawiać dla mnie oferty pomocy, a ja nie mogłam jej otrzymać.

Zapewniam Panią, że jeżeli koty uda się złapać, trafią do LEKARZA. Dr Piotr Okapa jest jednym z dwóch najlepszych lekarzy, jakich znam w Warszawie.

końcowe zdanie jest powalające :ryk:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob maja 12, 2012 13:34 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Fakt,zdanie powala.Reklama jak nic :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob maja 12, 2012 13:35 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Beata Popek pisze:Zapewniam Panią, że jeżeli koty uda się złapać, trafią do LEKARZA. Dr Piotr Okapa jest jednym z dwóch najlepszych lekarzy, jakich znam w Warszawie.

A kim jest ten drugi najlepszy lekarz?
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

[poprzednia][następna]