Moderator: Moderatorzy
malwina pisze:gochadrozdek pisze:Slonko_Łódź pisze:Witamy kolejną łodziankęNapisz mi proszę, który wet polecił Ci forum- już Go lubię
Lecznica Cztery Łapy - dr Aleksander Korzeniowski
He, he, chyba Slonko_Łódź się naprawdę ucieszy.[/quote
Dr. Aleksandra to lubiłam już wcześniejTo lekarz prowadzący Yennefer. Moim zdaniem Gizmo jest w najlepszych rękach
jaguarius pisze:Trzymajcie kciuki, dzis kontrolujemy krew po intensywnym leczeniu antybiotykami i nawadnianiu, kroplówka dożylna wprawdzie była tylko jedna, więcej technicznie nie dało rady, ale mam maleńką nadzieję, że będzie choć trochę lepiej.
jaguarius pisze:kreatynina 9,1 (poprzednio 8,8 - 7,3)
mocznik 199 (poprzednio 259, 270)
Nie pomogło. Mocznik niższy, ale pewnie dlatego że kilka godzin przed miał kroplówkęMorfologia i jonogram jeszcze się robią (nie wytrzymałam i zadzwoniłam do labu, mieli na razie tylko biochemię) Cholera.
edit
chyba muszę zacząć się przyzwyczajać do myśli, że koniec się zbliża nieuchronnie. I cieszyć każdym dniem z naszym Niusiem
Są już: http://test.wduda.com/bingo_maj2011.jpg
morfologia też poleciała
Miodalik pisze:Oki ma podane kroplowki 2 razy dziennie - lacznie dostaje ok 200-220 ml... i zaczal sam wiecej pic. Wydaje mi sie, ze czytalam w Waszych postach, iz Wasze koty tez tak robia - ale moze tylko mi sie wydawalo? Oki nie pil po kroplowkach wczesniej, teraz pije... generalnie pije jakby wiecej... To normalne ? Czy to oznaka, ze ma za malo plynow ??
PcimOlki - napisales, ze Rubenal to strata czasu. Mozesz mi wytlumaczyc dlaczego ?
Peritol w wiekszej dawce chyba zadzialal - Oki zaczal jescnie sa to olbrzymie ilosci, ale zawsze !! skusil sie na SaniCat i Fitmina - jedno to tacka, drugie saszetka - wg.opakowania jest tam zaledwie 30% miesa, ale za to oba sa intensywnie pachnace
inne jedzenie nie cieszy sie zbyt duzym zainteresowaniem, choc polizal tez Gourmeta
sibia pisze:Dobre wiadomosci, kciuki dalej trzymam.
Ponawiam pytanie o Heparenol, uzywacie?
Ja mam wrazenie, jakby mi to kota do pionu wracalo, jakos tak od momentu pierwszego podania magicznie zaczelo byc lepiej. Pewnie zbieg okolicznosci, ale podaje skwapliwie. Przez tydzien i potem dwa przerwy.
Miodalik pisze:Jaguarius - ja tez jestem dzis zalamana - Okiemu kreatynina skoczyla z 3 na 7,5... i mocznik tez skoczylmoj vet trwierdzi, ze musimy zintensyfikowac kroplowki - beda dwa razy dziennie... i wlaczamy rubenal...
Pisalas ze bylo intensywne nawadnianie u Niuniusia - jak nawadnialas ?
W miarę zmniejszania się ilości sprawnych nefronów spadają zdolności filtracyjne narządu. Pozostałe czynne nefrony próbują przejąć funkcje tych utraconych. Powstaje „błędne koło”.
Miodalik pisze:PcimOlki - napisales, ze Rubenal to strata czasu. Mozesz mi wytlumaczyc dlaczego ?
avild pisze:...
Skok o 0,2 można uznać za margines błędu. Gorzej, jeśli się utrzymuje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości