Zbieraj znaczki, nie koty. DO ZAMKNIĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 1:06 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Liwia_ jesli częściowa pomoc finansowa dla kota w dt sprawia, że ten dt staje się płatnym to wielw dt na forum jest płatnych.
Wystarczy przelkecieć tytuły wątków - co najmniej w kilku z nich na pierwszej stronie jest wpisana prosba o pomoc finansową.
smarti prosiła o wsparcie finansowe w przypadku leczenia Promyka i to wtedy gdy okazało sie jak wysokie są to koszty - zresztą nie musiała prosić bo pomoc finansowa płyneła z wielu stron, oraz w przypadku trójki kotów z Rybnika, ze względu na ich fatalny stan i przewidywane wysokie koszty leczenia. W przypadku pozostałych kotów: Bąbel, Edisia pomoc została zaporponowana przez osoby umieszczające te koty w dt. Jest wiele kotów wymienionych jako tymczasy bądź już w sowich dsach, ktore w ogole nie były uwzględnione w rozliczeniach.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie mar 06, 2011 1:09 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Jeżeli jest to dobrowolna pomoc - tak. Jeżeli jest to określona stawka miesięczna + całość wydatków weterynaryjnych (z wyjątkiem groszy totalnych typu odrobaczenie), to raczej już nie (przynajmniej moim zdaniem).
Nie mamy tu do czynienia z dobrowolną pomocą, bo zobowiązanie się do pokrywania ww kosztów jest warunkiem przyjęcia kota. Ale to już było przeze mnie pisane wielokrotnie i chyba nie ma potrzeby tłuc tego od początku - i tak od pierwszej wypowiedzi smarti wymiana postów kwalifikuje się do przeniesienia do wątku offtopowego.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie mar 06, 2011 9:38 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Liwia, a jesli ktoś dobrowolnie godzi się na opłacenie stałej miesięcznej stawki + kosztów leczenia ?
obie strony zawierają dobrowolną umowę
jedna strona zapewnia kotu miejsce i opiekę
druga strona pokrywa koszty jego leczenia i utrzymania
zupełnie nie widzę tu miejsca dla trzeciej strony, ktora zerka im do portfela :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie mar 06, 2011 9:46 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Jeszcze trzeba rozwiązać kwestię fiskusa, bo to on może być tą trzecią stroną :wink:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 06, 2011 9:48 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Jana pisze:Jeszcze trzeba rozwiązać kwestię fiskusa, bo to on może być tą trzecią stroną :wink:

fiskus może :wink:
ale forumowicze mi w tej roli nie pasują
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie mar 06, 2011 10:58 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Liwia_ pisze: i tak od pierwszej wypowiedzi smarti wymiana postów kwalifikuje się do przeniesienia do wątku offtopowego.

Smarti została niejako "wywołana do tablicy" w tym wątku.
To chyba dobre określenie, skoro musi się tłumaczyć jak uczennica nauczycielowi.

Watek offtopowy? Owszem, ale pod warunkiem, że zostaną tam przeniesione wszystkie posty dotyczące DT u Smarti ( od pierwszego, w którym pojawił się jej nick ).
Bo przecież nikt chyba nie ma wątpliwości, że Smarti zbieraczką nie jest.
W przeciwnym razie wydzielanie postów, byłoby manipulacją.

Dziewczyna ma prawo się bronić przed zarzutami, które zostały tu postawione.

Nie znam Smarti, ale jestem zniesmaczona tym co się tu dzieje.

Szkoda, że tak ważny wątek "rozmywa się" w personalnych rozgrywkach.

Edytowałam : wpisałam "byłoby" zamiast "byłaby"
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 17:44 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie mar 06, 2011 11:25 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

tangerine1 pisze:Liwia, a jesli ktoś dobrowolnie godzi się na opłacenie stałej miesięcznej stawki + kosztów leczenia ?
obie strony zawierają dobrowolną umowę
jedna strona zapewnia kotu miejsce i opiekę
druga strona pokrywa koszty jego leczenia i utrzymania
zupełnie nie widzę tu miejsca dla trzeciej strony, ktora zerka im do portfela :wink:

Jana pisze:Jeszcze trzeba rozwiązać kwestię fiskusa, bo to on może być tą trzecią stroną :wink:

Raczej nie ma obawy :wink:
Przeciętna wirtualka to 30-40-50 złotych.
50 złotych x 12 miesięcy x 5 lat = 3000 złotych
Kwota wolna od podatku w III grupie podatkowej to 4 902 złote.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie mar 06, 2011 11:32 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Mowa nie tylko o wirtualkach, a o kosztach leczenia także. Mogą przekroczyć. Ale to oczywiście ryzyko osoby obdarowanej i ona powinna tego pilnować.

Jana

Post » Nie mar 06, 2011 11:39 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Niekiedy pieniądze na leczenie można przekazywać bezpośrednio na konto lecznicy lub poprzez organizację mającą upoważnienie do przeprowadzania zbiórki.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie mar 06, 2011 11:43 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

pixie65 pisze:Niekiedy pieniądze na leczenie można przekazywać bezpośrednio na konto lecznicy lub poprzez organizację mającą upoważnienie do przeprowadzania zbiórki.

I takie rozwiązania właśnie sugeruję, nie tylko w tym wątku.

Jana

Post » Nie mar 06, 2011 11:45 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

BTW - czy jest gdzieś w sieci dostępne podsumowanie "Akcji Boguszyce"?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie mar 06, 2011 11:48 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

pixie65 pisze:BTW - czy jest gdzieś w sieci dostępne podsumowanie "Akcji Boguszyce"?

Aktualizacja będzie niebawem, muszę tylko kilka faktur jeszcze wyjaśnić.
Wpłaty na bieżąco na stronie fundacji Argos, tam gdzie zawsze.

Jana

Post » Nie mar 06, 2011 11:52 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Jana pisze:
pixie65 pisze:BTW - czy jest gdzieś w sieci dostępne podsumowanie "Akcji Boguszyce"?

Jana, sorry ale nie wiem chyba gdzie jest to "tam gdzie zawsze".
W tym miejscu:
http://www.argos.org.pl/boguszyce/index.htm

ostatnia aktualizacja dotyczy 2009 roku.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie mar 06, 2011 11:58 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

pixie65 pisze:
Jana pisze:

Jana, sorry ale nie wiem chyba gdzie jest to "tam gdzie zawsze".
W tym miejscu:
http://www.argos.org.pl/boguszyce/index.htm

ostatnia aktualizacja dotyczy 2009 roku.

Miałam wrażenie, że jesteś naprawdę niezła w szukaniu informacji.

http://www.argos.org.pl/dotacje.htm

Jana

Post » Nie mar 06, 2011 12:05 Re: Zbieraj znaczki, nie koty. Rozmowy o kolekcjonerstwie II

Przykro mi, że Cię zawiodłam.
Zdawało mi się, że skoro Boguszyce mają własną "zakładkę" to tam powinnam szukać informacji.
Pod podanym przez Ciebie linkiem są tylko darowizny dla Boguszyc.
Możesz podać linka do rozliczenia wydatków?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

[poprzednia][następna]