GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 11:09 GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

Od września 2010 ruszy akcja sterylizacji kotów wolnożyjących z terenu miasta Gdyni, finansowana przez UM Gdynia !!! Prowadzona przez Pomorski Koci Dom Tymczasowy!!!

W akcji będą brały udział 2 gdyńskie lecznice:

1. Przychodnia Weterynaryjna
Małgorzata i Jacek Kasprzyk
ul. Jaskółcza 4
81 - 076 Gdynia
(Pustki Cisowskie)
koordynator z PKDT : forumowa sabina skaza)

tel. 58 623 82 22
tel. kom. 603215312

godz. pracy:
pn-pt: 11-19
sobota: 10-13

2. Przychodnia Weterynaryjna
Małgorzata i Paweł Łukuć
ul. Korczaka 25
81- 473 Gdynia
(Redłowo)
koordynator z PKDT : forumowa mpacz78)

tel. 58 622-44-24,
tel. kom. 509-620-913, 507 981 250

godz. pracy:
pn-pt: 9-14, 16-19
sobota: 9-13

W cenę zabiegu jest wliczona jedna doba pobytu kotki w lecznicy, jeżeli będą wskazania do dłuższego pobytu kota po zabiegu pod obserwacją to są również na to przeznaczone środki.

Kota/kotkę należy dostarczyć do lecznicy w ustalonym z weterynarzem terminie, w transporterze plastikowym, odebrać nie później niż dobę po zabiegu, chyba że będą wskazania medyczne do dłuższego pobytu w lecznicy.
U weterynarza należy się wylegitymować dowodem osobistym i zameldowaniem w Gdyni.

W wątku pojawią się niebawem namiary na osoby, które będą w stanie pomóc w łapaniu, bądź wypożyczyć klatki-łapki.

Akcja ruszy od września, są prowadzone już ostatnie ustalenia w kwestii procedur i są przygotowania do akcji informacyjnej. Tak, więc prosimy o cierpliwość ale już można się przygotowywać i zajmować miejsce w kolejce.
W obu lecznicach do wykorzystania 50 zabiegów sterylizacji + 50 zabiegów kastracji.

Aby uniknąć sterylizowania przez osoby prywatne, swoich domowych pupili na koszt miasta, oraz aby uniknąć łapania dwukrotnie tego samego kota na mieście, kotki i kocury po zabiegu będą miały nacinane LEWE ucho celem zaznaczenia, że są po zabiegu.
Wzory oznaczania ucha:
Obrazek

Osobno, poza programem PKDT, będzie program sterylizacji i kastracji w lecznicy:
3. Klinika weterynaryjna
Chramęga L., Ratajski E., Taube R., Debis M.
Stryjska 25
Gdynia

tel. 0 58 622 21 48
godz. pracy:
pn-pt: 9-19
sobota: 9-12
niedziela: 9-12

W cenę zabiegu są wliczone do 2 dób hotelowania w lecznicy.

Gdynia Obłuże
ul. Cechowa 11

Tel. 058 625-35-08

czynne:

pn-pt 10-19

sob i niedz 9-11
w święta nieczynne

Na Cechowej tylko kastracje kocurów lub sterylizacje kotek z hotelowaniem przez opiekuna we własnym zakresie, lecznica na Cechowej nie ma zaplecza aby hotelować koty.

Na tym wątku będę zdawać relację na bieżąco ile jeszcze zabiegów zostało, tak abyśmy nie przekroczyli budżetu.
Ostatnio edytowano Czw wrz 02, 2010 15:36 przez mpacz78, łącznie edytowano 9 razy
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro sie 25, 2010 11:10 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

.
Ostatnio edytowano Sob paź 02, 2010 15:41 przez mpacz78, łącznie edytowano 9 razy
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon sie 30, 2010 10:21 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

Monika do mnie dzwoniła dziewczyna Beata z ul.Warszawskiej w Gdyni ona jest teraz na urlopie prosi bardzo by dla niej zarezerwować dwie sterylki u dr Kasprzyka.
Ja muszę w pobliżu mojego osiedla zrobić porządek (wieżowce) bo ciągle się pojawiają małe kociaki które giną pod kołami ja już psychicznie tego nie wytrzymuję (ok 10 sterylek i 1 kastracja)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon sie 30, 2010 10:24 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

Ja zaraz będę robić 2 sterylki u Łukucia (to są kotki z budowy z byłej zajezdni autobusowej na Redłowie).
Zobaczymy jak to wszystko będzie się układało będę tu wpisywać ile jest zrobionych ile zarezerwowanych.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon sie 30, 2010 11:10 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

MAŁE SPROSTOWANIE - lecznice wytypowane z ramienia PKDT- VIVA! TO:

- DR KASPRZYK, UL. JASKÓŁCZA
- DR ŁUKUĆ, UL. KORCZAKA

MAMY 50 STERYLIZACJI I 50 KASTRACJI w tym hotelowanie kota po zabiegu!!!!!!!!

lecznica na stryjskiej- ma osobny program, koordynator- p. Beata Rydelek, tam nie ma hotelowania po zabiegu, karmiciel musi kota zwieźć i po zabiegu sam przehotelować np.w piwnicy.
jestem w trakcie ustalania z panią Beatą tej samej strategii-czyli negocjuję o wycinanie kotom bezdomnym trójkąta na uchu, w celu wyeliminowania oszustwa (czyli zwozu własnych prywatnych kotów)- OGÓLNA PULA NA STRYJSKIEJ TO OK.: 10 000 ZŁ.

AKCJA MA NA CELU UCIĘCIE BEZDOMNOŚCI KOCIEJ NA TERENIE GDYNI, CZYLI STERYLIZUJEMY I KASTRUJEMY TYLKO KOTY BEZDOMNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon sie 30, 2010 11:28 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

Sabina, dzięki za sprostowanie. Zaraz edytuję pierwszy post.
Czyli te 50 sterylizacji i 50 kastracji jest na dwie lecznice współpracujące z PKDT ! To bardzo dobra wiadomość.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon sie 30, 2010 12:10 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

U mnie zostało do wysterylizowania 7 dzikich, bezdomnych kotek, tj: 4 na moich wieżowcach (ul. Stolarska 15,17,19 i 21), 1 w kociarni "u Babci", 1 pod garażami znajomych (matka "Józków") i matka mojej wyadoptowanej Majki, również spod garaży przy ul. Stolarskiej 16. Jeśli mogłabym skorzystać z Waszej pomocy to byłoby super!

Na przeciwko bloku Sabiny, pod blokiem Białowieska 1 i Stolarska 22 kręci się również szarobura kotka w ciąży! (Ale to tylko jesli zostanie cos wolnego!)
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Pon sie 30, 2010 12:29 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

BinaDina85 pisze:U mnie zostało do wysterylizowania 7 dzikich, bezdomnych kotek, tj: 4 na moich wieżowcach (ul. Stolarska 15,17,19 i 21), 1 w kociarni "u Babci", 1 pod garażami znajomych (matka "Józków") i matka mojej wyadoptowanej Majki, również spod garaży przy ul. Stolarskiej 16. Jeśli mogłabym skorzystać z Waszej pomocy to byłoby super!

Na przeciwko bloku Sabiny, pod blokiem Białowieska 1 i Stolarska 22 kręci się również szarobura kotka w ciąży! (Ale to tylko jesli zostanie cos wolnego!)

No jasne że możesz skorzystać.Są jeszcze te koty przy kwiaciarni Natalia powiedz tym babeczkom o darmowych sterylkach może chętnie skorzystają bo tam też się ciągle koty rozmnażają.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon sie 30, 2010 13:55 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

BinaDina85 pisze:U mnie zostało do wysterylizowania 7 dzikich, bezdomnych kotek, tj: 4 na moich wieżowcach (ul. Stolarska 15,17,19 i 21), 1 w kociarni "u Babci", 1 pod garażami znajomych (matka "Józków") i matka mojej wyadoptowanej Majki, również spod garaży przy ul. Stolarskiej 16. Jeśli mogłabym skorzystać z Waszej pomocy to byłoby super!

Jak w ciąży to dawaj ją w pierwszej kolejności.
Jeśli sama sobie nie poradzisz z łapaniem i dowożeniem, to kontaktuj się z dziewczynami, które mają klatki łapki, ja też mogę pomóc ale praktycznie tylko w soboty, bo w tygodniu jestem w pracy całe dnie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon sie 30, 2010 21:48 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

Już jesteśmy umówione BinaDiana85 na łapanke w środę, nie wiem ile uda nam się kotek wyłapać ale napisze tu na forum jak sie akcja udała. Mam do sterylizacji jeszcze koty z Kartuskiej którymi zajmuje sie starszy Pan (od kilku lat owy Pan podaje kotkom provere, na którą go nie stać, zauważyłam że kocice mają nabrzmiałe brzuchy, boję się że mają ropomacicze). Co z kotami ze Stoczni NAUTA? Na jaki fundusz je ciąć? Do jakiej lecznicy wozić? Jest tam około 30 kotek do sterylizacji, 4 kotki malutkie do zabrania za miesiąc oraz około 8 kotów 3-miesięcznych z jednego miotu, nie wiem jak sie uchowały, była osoba co tam koty karmiła, już jej nie ma.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sie 30, 2010 22:34 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

nie oglądaj się dużo tylko łap koty, za kilka dni wchodzimy z akcją sterylkową, korzystaj ile możesz, nie dajemy limitów, ilość złapanych kotów zależeć będzie od dobrych chęci karmicieli.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon sie 30, 2010 22:35 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

nie oglądaj się dużo tylko łap koty, za kilka dni wchodzimy z akcją sterylkową, korzystaj ile możesz, nie dajemy limitów, ilość złapanych kotów zależeć będzie od dobrych chęci karmicieli.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon sie 30, 2010 22:43 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

marlena spokojnie możesz korzystać z tych 3 lecznic, łap więc koty z nauty- ile zawieziesz to twoje :ok:
jak nam akcja wyjdzie pomyślnie w tym roku i UM będzie z nas zadowolony to i w nowym napiszemy prośbę o takie wsparcie.
monika nasi weci mają założyć zeszyty ewidencji (nie ogólny kajet, tylko osobny zeszyt, gdzie będzie po kolei numerami spis karmicieli:

[b DATA STERYLKI: ..................................... (NP. 18/09/2010)
IMIĘ, NAZWISKO: .......................................................(Jan Kowalski)
ADRES ZAMIESZKANIA: ...............................................(ul. Żelazna 3/8 Gdynia)
PESEL:..........................................................
KOT, Z JAKIEGO TERYTORIUM JEST ZŁAPANY:.....................................(np. stocznia nauta, przy budce z piwem ;) )[/b]

MONIA TO WECI MAJA PROWADZIĆ EWIDENCJĘ, POTEM MY TE ZESZYTY ZABIERAMY DO UM I SIE Z TEGO ROZLICZAMY.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon sie 30, 2010 22:58 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

sabina skaza pisze:monika nasi weci mają założyć zeszyty ewidencji (nie ogólny kajet, tylko osobny zeszyt, gdzie będzie po kolei numerami spis karmicieli:

[b DATA STERYLKI: ..................................... (NP. 18/09/2010)
IMIĘ, NAZWISKO: .......................................................(Jan Kowalski)
ADRES ZAMIESZKANIA: ...............................................(ul. Żelazna 3/8 Gdynia)
PESEL:..........................................................
KOT, Z JAKIEGO TERYTORIUM JEST ZŁAPANY:.....................................(np. stocznia nauta, przy budce z piwem ;) )[/b]

MONIA TO WECI MAJA PROWADZIĆ EWIDENCJĘ, POTEM MY TE ZESZYTY ZABIERAMY DO UM I SIE Z TEGO ROZLICZAMY.

Ok, dopilnuję tego u Łukucia, żeby zeszyt był prawidłowo prowadzony.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon sie 30, 2010 23:51 Re: GDYNIA - sterylizacje/kastracje kotów wolnożyjących 2010

zaprosiłam panią rydelek ze stryjskiej na nasze forum żeby była z nami na bieżąco, wysłałam jej link. monia wydrukuj tę fotkę z naciętym kocim uchem jak już dziewczyny wybiorą opcję A,B, czy C- i zanieś im na stryjską.
maja nam zrobi graficznie ulotki, mini tekst już jej podesłałam. marlena zna fajnego pana z rumii z naszej zaprzyjaźnionej drukarni (adoptował ode mnie kota) i zrobi wydruk. musimy tym zalać gdynię.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[następna]