H&M+L.M- krtań-będzie zabieg! Proszę o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 09, 2010 19:08 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

I jak meos?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Nie lip 11, 2010 20:35 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Ale forum muli... jak wlazłam, to akurat doopa.

Beatko - Ty życie mi ratujesz :D :1luvu: !!! Bo ja już wczoraj Dorcię44 wypytałam, jak głęboko trzeba kopać ziemię, żeby zwierzaka pochować :cry: . Nadzieję mi w serce wlewasz!!! Jutro dzwonię do wetki i postaram się o receptę i zapytam, czy mogę zamienić. Bo dr Żmudzka w zasadzie nie zostawiała specjalnych nadziei. To ja może podam Meonikowi serię no tego, na wątrobę w zastrzykach, zapomniałam nazwę (coraz częściej mi się zdarza zapominać proste słowa :roll: ), tego co Eurydyka załatwiała z Francji. Ja myślałam, że to już pozamiatane :cry: ....

Meonik charczy mniej - teraz dostaje 10 mg Encortonu. Z kupkami dalej problemy - podaję już stale 3-5 ml parafiny dziennie oprócz Gaspridu. On okrężnicę miał już dawno rozciągniętą. Widzę, że nawet przy sikaniu Meonik tylko lekko ugina łapki - nie kuca tak, jak pozostałe koty. I dlatego często siku ląduje poza kuwetą. Taka starość. No wiem, wiedziały gały co brały, tylko taki straszny smutek mnie przygniata.

Wszystkie koty są padnięte, Lizio ma zero instynktu samozachowawczego - "wlata" mi wszędzie, na ten moment wie, że gazem na kuchence trzeba ostrożnie. Hugcio często się zakłacza, porzyguje - to ja go Bezopetem. Wyczesać się nie pozwala nawet matce - bo: "mrrrauuu !!!!".

Upał u nas, jak wszędzie. Za 79 zł. przekonałam się, że mam czynny wiatrak z zeszłego roku :evil: : rok temu chodził tylko na 3. biegu, kuzyn wziął w sierpniu 2009 na tydzień do naprawy, oddał w kwietniu br. bez naprawienia. Próbowałam tydzień temu wentylator złożyć (3-ci bieg też dobry) - dupa - gwint na najważniejszej nakrętce spieprzony. Pognałam wczoraj rano do sklepu, kupiłam nowy wentylator. W instrukcji obsługi (identyczna) okazało się, że tę nakrętkę przykręca się odwrotnie do wskazówek zegara. No i tym sposobem mam dwa wiatraki :roll: - jeden dostanie Dorcia44.

Na razie spokój, Młoda wraca z kolonii w środę - jeszcze ładuję akumulatory. Mam już siatkę przeciw-kocią. Czekam na przyjazd Bubora do Warszawy, bo już dawno obiecał, że mi zamontuje. Tak więc balkon będzie mógł być otwarty nawet w nocy.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie lip 11, 2010 20:43 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu pisze:......... Bo ja już wczoraj Dorcię44 wypytałam, jak głęboko trzeba kopać ziemię, żeby zwierzaka pochować :cry: .

Zgroza normalnie :strach: :(

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie lip 11, 2010 21:17 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

bubor pisze:
Marcelibu pisze:......... Bo ja już wczoraj Dorcię44 wypytałam, jak głęboko trzeba kopać ziemię, żeby zwierzaka pochować :cry: .

Zgroza normalnie :strach: :(

Wiesz, ja jestem popieprzony bliźniak :cry: . Z jednej strony "tak", z drugiej "strony" "inaczej". Strasznie mi trudno z tym żyć.
No i moje zboczenia z planem zapasowym, czyli tzw. "B". Szczególnie, kiedy jest źle. Wiem, że to kretyńskie, ale ja muszę tak, bo inaczej bardzo się boję :cry: .
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Nie lip 11, 2010 21:18 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Meoś ma żyć chociaż 20 lat :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie lip 11, 2010 21:22 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

.....a Ty nawet nie myśl o takich rzeczach Marcelibu :twisted: .

bubor

Post » Pon lip 12, 2010 9:22 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Wlasnie, nawet o tym nie mysl :evil: Jest szansa, bedzie dobrze, wierze w to.
Ja mam wiatrak kupiony gdzies w TESCo na promocji w zeszlym roku, u nas i tak lepiej niz w innych czesciach domu, dosc chlodno ale i tak wiatrak chodzi caly dzien.

moś

Post » Pon lip 12, 2010 9:58 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Marcelibu pisze:Bo ja już wczoraj Dorcię44 wypytałam, jak głęboko trzeba kopać ziemię, żeby zwierzaka pochować :cry:

Łomatulu ... 8O :cry:

Wielkie, największe kciuki za Meo ... i za Ciebie :ok: :kotek:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto lip 13, 2010 7:22 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Kciuki trzymam, musi być dobrze...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 14, 2010 22:05 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Jak się czuje Wielki Meo? 8)

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Sob lip 17, 2010 8:23 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Wczoraj był u nas Bubor i do późnego czasu ciężko pracował. Wynikiem tej harówy w upale jest pięknie osiatkowany i wykończony balkon!!!!!

DZIĘKUJEMY!!!!!! :aniolek: :aniolek: :aniolek: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

Nie poszliśmy w czwartek do dr Żmudzkiej, bo był straszliwy upał, Meonik mógłby nam nie przeżyć tej podróży. On kilka razy mi siniał podczas badania u weta, dostawał tlen. W porozumieniu z panią doktor zmieniłam Meonikowi Encorton na Encortolon (ten łatwiej się metabolizuje w wątrobie, bo Encorton i tak musi być sprowadzony w brzuszku do postaci Encortolonu, a substancja czynna - ta sama). Beata - dzięki wielkie!!!!!!!!! :1luvu:

Ja Was przepraszam za ten post o umieraniu, ale ja już taka jestem. Jeżeli coś złego mnie spotyka, ja zawsze próbuję wyprzedzić to następne "zło" i robię wszystko, żeby następnego uniknąć, starać się przynajmniej. Jeżeli dzieje się "A", to nie czekam, tylko staram się wyprzedzić "B" i często nawet czynię szybkie kroki ku temu, żeby nie dać się "zaskoczyć".... :( . Taki mam popieprzony charakter, a szczególnie to wychodzi, kiedy się boję. Tak bardzo boję się bać, że tak mi wychodzi. I ze strachu to wszystko.

Marcelibu

Post » Sob lip 17, 2010 16:01 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Bez przesady , takie wielkie halo z powodu wywiercenia kilku dziur w suficie , ścianach i podłodze :oops: :oops: :oops: , miło mi że mogłem się na coś przydać Marcelibu 8) :wink:

bubor

Post » Sob lip 17, 2010 18:51 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Pokażesz nam Moniu ten balkon?
To znaczy tu, na fotce na razie. W realu swoją drogą :wink:

Meonik, skoro już go pochowałaś :twisted: , będzie żył DŁUGO, DŁUGO, DŁUGO. Zobaczysz.

Aaa, nie chcesz może kotka?
Ale nie myśl sobie przypadkiem, że znów próbuję wcisnąć Ci marmurka. Kotek jest malutki, czarno-biały i słodki :1luvu: Zajrzyj do naszego wątku.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lip 17, 2010 18:54 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Wybaczam ale pokaz balkon Monia 8)

moś

Post » Sob lip 17, 2010 19:55 Re: H&M+L.Meo ma guza w krtani. Nie wiem, co robić.Sterydy...

Proszę, i tak miałam zrobić dziś zdjęcia, gdy się ochłodzi i się pochwalić :P :
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Tutaj Meonik się załapał na fotkę - bardzo źle znosi upał, dziś wylądowaliśmy na wszelki wypadek u wetki. Bardzo ziajał, tętno szybkie i oddech. Chłodzę go wentylatorem, zimne ręczniczki na ciałko...

Marcelibu

[poprzednia][następna]