S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 02, 2010 20:40 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

siriwan pisze:I jeszcze plakacik:
Obrazek
Forma odreagowania, bo jakoś nie wierzę, żeby kogoś miał zniechęcić. Jak ktoś chce to odda i będzie zadowolony z siebie, że nie wywalił na ulicę...

Siriwan świetny plakat! Jestem pod wrażeniem :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt lip 02, 2010 21:25 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

siriwan - świetny plakat :ok:
I zdjęcia Niekochanych.

Strasznie żal Tych kotów z tego tygodnia,wszystkie przerażone :cry: :cry:
Czy dadzą radę ze stresem? czy stres Je zabije :cry:
Smutno.....

Żal mi Ingi :(
Szkoda dobrego domku,bo pewnie zraził się do kotów przez Jej znaczenie,a przecież to się rzadko zdarza po sterylizacji :|
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt lip 02, 2010 21:59 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Nie wiem czy powinnam o tym pisać i czy tu ale napiszę.

Pamietacie Hektorka z tej piatki po zmarłej? Wtedy jeszcze Nero był. Maczałam trochę palce w adopcjach ich obu. U Nero wszystko ok. Ale u Hektorka gorzej:(
Od jakiegos czasu nie przychodziły mi zawiadomienia o odpowiedziach w wątku Wiseli na dogomanii. I jakos tak w ferworze zapomniałam sobie. Teraz przyszlo mi zawiadomienie i zajrzalam. Akurat odeszła sunia Eli - Bunieczka:( Poczytalam troszkę do tyłu.
Ela po śmierci męża chyba marnie sobie radzi finansowo. Wyprowadziła się z Krakowa. Mieszka pod Sandomierzem.
Hektorek był trochę chory
Nie wiem jak sobie daje rade z tymi pieniędzmi, ktore ma:(
Nie chce oddać żadnego zwierzaka. Pewnie sama nie będzie dojadać, tak jak to już było:(
Pomyślałąm sobie, że może byśmy pomogli troszkę i wysłali trochę karmy?
Damy radę zebrać stówkę?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lip 03, 2010 9:02 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Tyle u Was smutków :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob lip 03, 2010 11:12 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Podrukowałam troszkę tak eksperymentalnie kocie ogłoszenia z tego papieru co mi pozostał..nie mam za bardzo środków jak na razie :evil: No i niestety ogłoszenia są czarno-białe..W pracy nie mam kolorowej drukarki, ale kolega ma i w domu też coś wyszperałam 8) Do jednego plakatu użyłam....folii do laminatorów. Brzmi może dziwnie, ale chciałam jakoś uratować wykorzystany papier :P Pokażę 1 sztukę jak zawitam w schronisku i mam cichutką nadzieję, że będzie to czwartek.. :)
Na razie nie będę tego roznosić itd bo muszę więcej tego uzbierać, kolorowy tusz kupić, więcej papieru itd, a to może potrwać z tydzień czy dwa.
Ciekawe jak tam na kociarni..szkoda, że tym razem nie dałam rady :(
Jestem tam w schronie z Wami i Kiciakami duchem :P
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lip 03, 2010 14:00 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Są na świecie dobrzy weci!

Dwuletni kot Oscar może znowu chodzić po zamontowaniu protez w pierwszej tego typu operacji na świecie. Oscar otrzymał parę sztucznych kończyn z wykorzystaniem technologii opracowanej przez zespół University College London.

http://wiadomosci.onet.pl/182326,21,7,pokaz.html

tu jest filmik
http://www.joemonster.org/filmy/26392/K ... rotezy_lap

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Sob lip 03, 2010 14:34 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

dziekujemy za każde ogłoszenie
każde to szansa na dom :ok:

osspdg-dobrze czasem poczytać takie nowinki

CoToMa-smuteczk, smuteczki i smuteczki...
chyba teraz tak wszędzie, pewnie u Was też..

no to dorzucę następne :|

Kudłata jednak postanowiła zamordowac małego whiskasika :(
wróciła dziś :(
szit...
nie lubię jak długowłosy kot jest w schronisku....

no i jest nowa bida
strasznie wychudzony kocurek, znaleziony na Gliwickiej, przeogromna przylepa, łasi sie, ugniata powietrze
kastrat, na szczęscie je
co tu pisać , kolejny wyrzucony pewnie kot :(
...-277 / 10
od 2 07 w schr
kastrat

Obrazek Obrazek Obrazek

biedny Kacperek - nadal nie je, nadal zestresowany na maxa
taki czysciutki, pachnący :(
nie sika, nie pije

Obrazek Obrazek

Siriwan wygłaskał dziś Malika-on mruczy na cały schron

chyba Malik i Kacper nie mają nic przeciwko innym koto, bo spokojnie się obwąchały

Obrazek

Malik
Obrazek Obrazek

a dwa nowe Minka i Mruczek spowodowały ,że z rańca sie popłakałam, jak rozpakowywałam ich dobytek, kolejne drapaczki, piłeczki, myszki, grzebyki , szczotki i miseczki, transporterki, kocia trawkę
musiały byc bardzo kochane :(
Ich Pani miała wylew, trafiła do domu opieki
nie ma rodziny, koty przywieżli sąsiedzi :(
koty skostniałe, nie jedzą, nie piją , nie sikają

Pingwin oki z łapą, apetyt ma jak smok, to znaczy ,że w formie jest :wink:

a teraz na ciut lepszy humor
rodzice i ich czworaczki po kąpieli :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek

cdn

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lip 03, 2010 14:59 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

na kociarni strasznie duzo kotów, az cięzko zaobserwowac, co kto je, ile, jak się czuje :?
Bellona cały czas siedzi w pawlaczu.
Rafael nadl kicha i nie chce jeść-bardzo sie o niego martwię :(
Czesiowaty podobno z ręki coś niecoś pojadł.
Inga na razie nie umie się odnależć, ale mam nadzieję ,że da radę, ona kociarnie zna
mam taką nadzieję.
Balbina ma coraz wieksze problemy z jedzeniem, chyba trzeba bedzie jej przynosic ekstra jakieś papki.
Jakby ktos miał chęć-to porcyjki kurczaczkowe dla maleńtasów są potrzebne, dziś poszła ostatnia.

Mielismy dzis posiadówke na ławeczkach na kociarni, gorąco, koty rozleniwione, poukładane w cieniu, my zresztą tęż :wink:
Tworzylismy artykulik do gazetki, tzn zucaliśmy pomysły, a M_o tworzyła :)
cos tam jeszcze teraz pozmieniałam-poczytajcie, wypowiedzcie sie ,czy jest w miarę oki
AgaPap-na razie wklejam tu, jak powybieramy fotki to poslę mailem-oki?

-------------------------------------------

Z nadejściem lata na ulicach, w parkach i w schronisku pojawia się wiele kotów porzucanych przez ludzi.
Nadpopulację kotów można by znacząco zmniejszyć, gdyby ludzie poczuli się za nie wszystkie odpowiedzialni, gdyby odrzucili mity i przesądy związane z rozmnażaniem i sterylizacją kotów.

Jednym z najszerzej rozpowszechnionych mitów jest ten, że każda kotka choć raz w życiu musi urodzić. Wiadomo jednak, że ciąża i poród są dla organizmu kotki bardzo obciążające, a dorosła kotka, poddana zabiegowi sterylizacji, jest zdrowsza i jakość jej życia kształtuje się na wyższym poziomie niż kotki rodzącej.
Sterylizacja nie oddziałuje negatywnie na zdrowie kotów, a wręcz pomaga w uniknięciu różnych schorzeń spowodowanych zmianami hormonalnymi, takimi jak np. ropomacicze czy rak sutka.
Wykastrowany kocur, podobnie jak wysterylizowana kotka, nie ma świadomości utraty możliwości posiadania potomstwa

Argumentem przemawiającym za sterylizacją jest też nadmierna populacja kotów w Polsce. Wystarczy rozejrzeć się uważnie po okolicy własnego domu, by dojrzeć wielu kocich mieszkańców piwnic, zaułków i strychów. Bezpańskie koty czekają w tych miejscach na ratunek i dom.
Na szansę, którą często odbiera im niefrasobliwe rozmnażanie domowych czworonogów.

Dlatego też usilnie walczymy z rozmnażaniem domowych dachowców i raso-podobnych kotów w pseudohodowlach nastawionych tylko na ilość i zysk, nie utrzymujących standardów prawdziwych hodowli. Koty z takich pseudohodowli niezarejestrowanych mają często ukryte wady genetyczne związane min z tym,że rodzeństwo rozmnaża się między sobą.
Często są zaniedbane, chore.

Karmicieli kotów wolnożyjących namawiamy do poddawania swoich podopiecznych sterylizacji i kastracji – w Katowicach te zabiegi można wykonać bezpłatnie.
Sterylizacja i kastracja zapobiegają również rozpowszechnianiu chorób przenoszonych droga płciową ,pozwalają na kontrolę ilości zwierząt, jak i utrzymaniu czystości w miejscu karmienia.
Są więc mniej uciążliwe dla ludzi nie lubiących ich.

Na dobrych ludzi czekają tysiące kotów w schroniskach w całym kraju.
A każde z kociąt urodzone z niewysterylizowanej kotki domowej lub z pseudohodowli, odbiera im szansę na dom . Są to koty najczęsciej porzucone, które nie znają innego życia niż domowe warunki a ich opiekunom się znudziły.

Pamiętaj więc-rozmnażając swojego domowego pupila i szukając dla niego domu- przyczyniasz się do odebrania go tym już urodzonym .
Przyczyniasz się do tego,że kotóy w Polsce są one mało szanowane, bo jest ich zbyt wiele.
I miej świadomość ,że kot,urodzony w Twoim domu, też może w przyszłości do schroniska lub na ulicę trafić. Jeśli nie on to np jego dzieci- bo przecież nie walczysz z romnażaniem.

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lip 03, 2010 15:37 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

siriwan pisze:I jeszcze plakacik:
Obrazek
Forma odreagowania, bo jakoś nie wierzę, żeby kogoś miał zniechęcić. Jak ktoś chce to odda i będzie zadowolony z siebie, że nie wywalił na ulicę...

Świeeeetny plakat - no to w poniedziałek porowzwieszamy w Tychach
Poza tym - siriwan - cudne zdjęcia, zwłaszcza dzięki za Bereniki, dodamy w ogłoszeniach

:kotek:

Kacperku, trzymaj się kochany kocie
Ulica Gliwicka...

edycja:
Widziałyśmy na Niekochanych.org Gaję - na podstronie Te, które odeszły...............
Wkradła się pomyłka. Gaja nie odeszła z powodu wątroby. Gaję pokonał Fip bezwysiękowy
Gdyby to była 'tylko' wątroba - Gaję udałoby się odratować........
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lip 03, 2010 18:03 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

artykuł mi się podoba :) niczego mu nie brakuje moim zdaniem...
ja też drukowałam i roznosiłam ogłoszenia, które zrobiłam, niestety też czarno-białe- również nie mam tuszu w drukarce :?

szkoda, że dzisiaj mnie nie było...ale czekam za to na czwartek

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Sob lip 03, 2010 20:23 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Na moim osiedlu wisi ogłoszenie osoby, która wczoraj zgubiła kota. Sądząc po zdjęciu, kotek jest ponad roczny, bury z prążkami. Typowy whiskasik. Znakiem szczególnym jest obroża z dzwoneczkiem. Kotek ma na imię Fifi. Gdyby ktoś widział takiego kotka, proszę o kontakt ze mną.

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Sob lip 03, 2010 20:39 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Mała1 pisze:Czesiowaty podobno z ręki coś niecoś pojadł.

Nie za dużo, ale zjadł. Jak go porządnie wygłaskać to nawet zaczyna łazikować po kociarni. ;-) Wlazł dziś nawet na wyższą półkę, co nie było takie łatwe, bo ja tak wysoko nie wlize, bo nijak na sztorc chodzić nie umiem, ani nie podskoczę bo za ciężką mam dupę. ;-)
(jeżeli ktoś nie zna Kabaretu Potem to zapraszam, dowiecie się skąd cytat ;-) - http://www.youtube.com/watch?v=9ruDMD-YBVI)
Będzie widać na fotkach, ale znowu narobiłem ich tyle, że cały dzień jutro będę obrabiał...

Korciaczki pisze:Świeeeetny plakat - no to w poniedziałek porowzwieszamy w Tychach

Ugadaliśmy z Małą, że trochę go trzeba przerobić, także poczekajcie trochę. ;-)

Korciaczki pisze:Poza tym - siriwan - cudne zdjęcia, zwłaszcza dzięki za Bereniki, dodamy w ogłoszeniach

Dziękuję. :-)

Korciaczki pisze:edycja:
Widziałyśmy na Niekochanych.org Gaję - na podstronie Te, które odeszły...............
Wkradła się pomyłka. Gaja nie odeszła z powodu wątroby. Gaję pokonał Fip bezwysiękowy
Gdyby to była 'tylko' wątroba - Gaję udałoby się odratować........

Zaraz będzie poprawione.

Z mniej wesołych rzeczy - jakiś koleś skroił mnie dziś w pociągu. :? Na szczęście nie miałem za dużo kasy. Zgłosiłem obsłudze, wywalili go na najbliższej stacji, ale pieniędzy mu nie wzięli, a nie tylko na mnie zarobił. Nauczka na przyszłość, siadać z przodu składu, niedaleko maszynisty. :roll: Wkurza mnie to strasznie, bo choćbym chciał to takiemu sku*wysynowi nie podskoczę, a póki nie dostanie od kogoś to dalej będzie kradł. :?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob lip 03, 2010 23:01 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Wspólczuję siriwan. Okropnie mnie złości takie złodziejstwo. I człowiek jest niestety taki bezsilny.
Siostrze (z marna emeryturą) stuknął facet samochod. Tak ją zabajtlował, żeby nie wzywała policji, że w końcu odjechał a ona nie ma namiarów na drania:( Chyba był pod wpływem:( A ta bida będzie teraz naprawiać za własne grosiki:(
Nad tekstem myślałam, i trochę bym pozmieniała. Ale jeśli będzie można to jutro.
Chodzi mi o inne ujęcie nierozmnażania domowego. Nasz pierwszy kot jest z domu od znajomych. I wtedy napewno nie przyszłoby mi do glowy pójście po kota do schroniska. Ja wiem, ze moje podejście nie jest aprobowane na forum, ale moze warto trochę przeredagować.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lip 03, 2010 23:04 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Porządkowałem post ze zdjęciami i znalazłem idealną fotkę do artykułu:
http://img265.imageshack.us/i/obraz024zn.jpg/
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Nie lip 04, 2010 0:40 Re: S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo :(

Fotka superowa. Do artykułu wymarzona!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

[poprzednia][następna]