Bury tercet: Ala, Niki, Alek - koncertów nadszedł czas, w DS

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie gru 13, 2009 16:21 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

To moja Mycha w wersji męskiej - Aluś
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie gru 13, 2009 17:08 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

:ok: ;)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Nie gru 13, 2009 18:00 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

Cameo pisze:Obrazek

Kochany Aleczek. :1luvu:

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie gru 13, 2009 18:41 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

Takie usmolone pysio ma tylko Alus!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie gru 13, 2009 21:53 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

kropkaXL pisze:Takie usmolone pysio ma tylko Alus!
im bardziej usmolony tym bardziej uroczy :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie gru 13, 2009 22:32 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

Pozdrawiam Cameo i wszystkich kibicujących Niki :)
Mam na imię Agnieszka i to ja pragnę przyjąć Niki pod swój dach, bo w sercu mam ją już od 2 tyg. Nie mam doświadczenia w opiekowaniu się kotem, ale widzę, że to forum jest skarbnicą wiedzy. Ufam, że w razie potrzeby znajdę tu podpowiedzi i pomoc - z góry już wszystkim dziękuję :)

Nie mogę się już doczekać kiedy Niki będzie już u mnie (a nastąpi to dopiero po świętach :( ale chociaż przygotuję dla niej wszystko, co potrzeba).
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Nie gru 13, 2009 22:40 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

szybenka pisze:ale chociaż przygotuję dla niej wszystko, co potrzeba).

Rany jak ja czasem zazdroszczę ludziom, którzy biorą pierwszego kota..
i kupują dla niego wyprawkę.. i zabawki i kocyki, które potem kot najczęściej olewa..
i tak się szykują.. ech :) :) :)

Bardzo się cieszę, że odnalazłaś się z Niki :)
A forum faktycznie jest skarbnicą wiedzy i bardzo baaaaaardzo pomaga :)
:ok:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie gru 13, 2009 22:46 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

szybenka, witaj!! :ok: :ok: w Niki naprawdę można się zakochać,to moja forumowa ulubienica.. :oops: ..

myszka007

Od: Sob maja 09, 2009 18:21

Post » Nie gru 13, 2009 23:16 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

O rany!!!
Ale super wieści!!!
BAAAARDZO się cieszę z Nikusi!
Szybenka - trzymam :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon gru 14, 2009 0:29 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

Ale się cieszę :D witamy p. Aniu :ok: :!: Niki nie jest już taka płochliwa (mimo iż pakuję w nią syropek) zmieniła się po tej sterylce :ok: oj, z niej będzie jeszcze super kot :ok:

No więc tak, ten kot z fot, to Alek, ale jakiś inny :oops: i nawet siedzi prosto :oops: no zmienił się nie do poznania :ok: nakręce tylko jeszcze jeden filmik i zaczniemy go ogłaszać.

Alek, po prostu dużo burego futra do miziania:)

Alek to niezwykle miziasty, choć jeszcze lekko nieufny kocurek, który ma za sobą smutną, aczkolwiek tajemniczą przeszłość. Do Opolskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt trafił w 2008 roku z dwoma kotami, kocurkiem Asem i koteczką Alą. Ale te domowe koty nie potrafiły poradzić sobie w schroniskowej rzeczywistości, szybko zrobiły się nieufne i płochliwe. Straciły wiarę i nadzieje w lepsze jutro. Ale czas zrobił jednak swoje, i cała trójeczka oswoiła się, i zaraz potem znalazła cudowne domki stałe. Niestety, Alek w 2009r. nagle stracił swój domek, i groził mu powrót do schroniska, a co za tym idzie - śmierć w przepełnionym boksie. Szybka reakcja miau.pl i Alek trafił do domku tymczasowego w Rybniku, gdzie powoli uczy się ufać człowiekowi na nowo. Mimo swojej nieufności, Alek jest niesamowitym miziakiem, najbardziej uwielbia czochranie po brzusiu, zaraz włącza swój "traktorek" i prosi o głaski. Zapomina o strachu i lęku, o tym, że człowiek go skrzywdził, po prostu wystawia tyłeczek, podnosi ogonek do góry, niczym antenkę radiową i zaczyna się ocierać o przedmioty albo meble, potrafi też strzelać baranki, to ma opanowane do perfekcji. Mimo swoich ogromnych gabarytów, Alek jest łagodny jak baranek, co prawda czasami syknie dla postrachu, ale nie zrobi nikomu krzywdy, on po prostu wciąż ma przed oczami złe chwile. Nie potrafi pokonać swojego strachu i lęku, dlatego będzie potrzebował trochę czasu i cierpliwości. W ciągu dnia, wciąż pozostaje nieufnym kotem, kryjącym się gdzieś głęboko w ciemnych zakamarkach pod szafą, czy wręcz na szafie, obserwując teren. Ale na widok ludzia idącego z (pełną) miską, zaraz zaczyna miauczeć, prosząc grzecznie o jedzonko i odrobinę pieszczot. Alek to duży, aczkolwiek lekko otyły, bury kocurek, brakuje mu kilku ząbków, więc trudno ocenić jego wiek, na jego futerku znajdują się liczne cętki i plamki, wygląda jakby był pokryty sadzą, takie sprawia wrażenie, grube łapki, okrągła główka i duże, zielone oczy to właśnie cały Alek. Tego kocurka nie da się nie kochać, Alek ma w sobie coś, co chwyta za serce, mimo iż jest lekko nieufnym kotem, też zasługuje na dom, na swoją szansę - może Ty mu ją podarujesz? Kocurek jest kuwetkowy, wykastrowany, zaszczepiony i regularnie odrobaczamy, ma ujemny test na białaczkę. Istnieje możliwość dowozu koteczka do nowego opiekuna, wymagane jest tylko podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji:

e-mail: cameo@va.pl telefon: 661-326-962 gg: 12238144 lub:
e-mail: patrycjakwiatkowska@poczta.onet.pl telefon: 505-127-519 (wieczorami i w weekendy) gg: 387777

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 14, 2009 8:13 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

szybenka pisze:Pozdrawiam Cameo i wszystkich kibicujących Niki :)
Mam na imię Agnieszka i to ja pragnę przyjąć Niki pod swój dach, bo w sercu mam ją już od 2 tyg. Nie mam doświadczenia w opiekowaniu się kotem, ale widzę, że to forum jest skarbnicą wiedzy. Ufam, że w razie potrzeby znajdę tu podpowiedzi i pomoc - z góry już wszystkim dziękuję :)

Nie mogę się już doczekać kiedy Niki będzie już u mnie (a nastąpi to dopiero po świętach :( ale chociaż przygotuję dla niej wszystko, co potrzeba).

super ze Niki bedzie miec taki extra domek :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon gru 14, 2009 8:19 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

Cameo, pięknie piszesz. Witamy koteczki i domki! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon gru 14, 2009 8:52 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

Niki nie jest już taka płochliwa (mimo iż pakuję w nią syropek) zmieniła się po tej sterylce :ok: oj, z niej będzie jeszcze super kot :ok:

Ona już jest super, a jeżeli będzie jeszcze bardziej... mmm... :)

A przyznam, że mam oprócz Niki drugą wielką miłość. Och, gdybym była trochę doświadczona... Jest nią, tzn. nim :) właśnie Alek :) jego wielkie, śliczne oczęta, a takie smutne. Będę mu gorąco kibicować, aby trafił na kochające go serce i ręce.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pon gru 14, 2009 9:16 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

szybenka, co dwa koty to nie jeden :)
a doswiadczenia z czasem nabierzesz :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon gru 14, 2009 14:37 Re: Bure trio. Alek, Ala i mała Niki - marzenia się spełniają:)

Jowitko, nie wiem czy to dobry pomysł... Niki nie przepada za kotami, Alek zresztą też, nawet Ala :roll: może z czasem...?

Niki nie chce juz leżeć na łóżku :shock: to chyba przez Issę, teraz ona tam przesiaduje, a Issa to sycząco/warcząca cholera, żaden kot nie może się do niej zbliżyć :twisted:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]