Markowe ciuszki dziecinno-młodzieżowe na Bąbla i innych...

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Wto mar 24, 2009 15:33 Markowe ciuszki dziecinno-młodzieżowe na Bąbla i innych...

PONIEWAŻ MNÓSTWO RZECZY SIĘ NIE SPRZEDAŁO , a są naprawdę fajne i warte zainteresowania :) , przedłużam bazarek do 7 kwietnia do 21.00.

Wątek kotów pani Stefanii jest tu :

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67 ... i+stefanii

Nie prowadzę go od dawna , ale kotami opiekuję się wciąż ....
Cały czas miałam duże wsparcie finansowe i żywieniowe od Dobrego Duszka z forum ( duszek pragnie pozostać anonimowy ) , jednakże pieniążki skończyły się już dawno , a z kotami znów źle .....

Koty pani Stafanii uzyskały niegdyś ogromne wsparcie od wielu forumowiczów , dlatego też liczę na to , że wystawiane przeze mnie rzeczy i fanty na bazarku pozwolą pospłacać mi długi w klinice oraz zapewnić leczenie i jedzonko dla zwierząt pani Stefanii...

Króciutko o Bąblu - najbardziej chorym kocie z całej gromadki ...

Bąbel - ponad 5-cioletni kocur , od co najmniej 3 lat choruje na SUK - bardzo długo w ogóle nie leczony :( U niego SUK polega na koszmarnym , przewlekłym zapaleniu pęcherza...
W tym roku był już w klinice 3 razy :(
Ostatnio, w sobotę , kiedy ostanie leczenie nie przyniosło rezultatu , postanowiłam zmienić lekarza . Bąbel cierpi bardzo , z tego wielkiego pięknego burasa został cień kota ....
To cudowny kot , grzeczny , poddaje się wszystkim zabiegom , pomimo , że panicznie się boi.....Prze ten ból , który wciąż mu towarzyszy Bąbel ma psychikę w strasznym stanie ....L
Sobotnie jego wyniki moczu były fatalne – obecnośc białka , ogromna ilość leukocytów , bilirubina, hemoglobina, mocz barwy krwisto czerwonej, pojawiły się liczne struwity, których do tej pory nie było L...
W poniedziałek go odebrałąm i otrzymałam fakturę do zapłącenia 350 zł , a przecież Bąbel będzie musiał brać na stałe leki ochraniające pęcherz...

Po wczorajszych oględzinach pozostałych kotów pani Stefanii , wiem , że kilka z nich potrzebuje natychmiastowej pomocy weta , głównie ze strony dziąseł i zębów ....Częśc mocno zaglucona :(
W tamtym roku też tak strasznie "posypały" się na wiosnę :(
Koty te nigdy też nie były odrobaczane , bo ilekroć planowałam zakup odrobaczaczy , wynikał jakiś poważniejszy problem wymagający interwencji i nakładów finansowych ...

Po wystawieniu bazarku postaram się odnowić wątek i na bieżąco pisać o leczeniu i potrzebach tych kotów ...

A teraz ciuszki , które proponuję.
Wszystkie pochodzą z szafy mojej córki , są w bardzo dobrym stanie, częśc nigdy nie chodzona , lub użyta i wyprana raz , lub dwa razy ...
Postaram się dokładnie poopisywać ubrania , w raze pytań , proszę pisać ...
Ciuszki, poniważ wyciągam je z worków (jestem chorobliwą zbieraczką rzeczy :oops: ) , będą na pewno wymagać odświeżenia , a używane - wszystkie wypiorę , ale błagam nie każcie mi prasować , bo nienawidzę i czasu brak :oops:
Ubrania nawet całkiem nowe nie posiadją metek , bo po zakupie zawsze je odrywam i wkładam do szafy.

W dniach następnych będę też wystawiała ubrania z mojej szafy ....

1. Bluzeczka na ramiączkach PIMKIE , NOWA , nigdy nie używana, powisiała sobie w szafie i córka wyrosła... Czarna w białe , malutkie kwiatuszki.
100% bawełna – takie jakby płócienko ..Naprawdę śliczna.
Szerokość na wysokości paseczka , bez rociągania 62 cm ( to jest pod biustem)
Długośc bluzki , bez ramiączek, które są regulowane 50 cm. Z tyłu bluzki jest gumeczka.
Wg mnie to jest bluzka na szczupłą dziewczynę wiek 12 – 13 lat , lub rozmiar 34 .

Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza: 10 zł
SPRZEDANE annette88

2. Bluzeczka czarno- puprurowa , błyszcząca , bardzo elegancka , NOWIUTKA, nigdy nie używana, można ją nosić tak jak widać na zdjeciach - "wymiętą , lub całkowicie ją rozprasować , elastyczna - rociągliwa - pięknie układa się do ciała, z czarnymi cekinkami i naszytymi ozdobami z takiej koronko-gipiury w kolorze purpury, na górze haftowana. Z boku , bluzki , na całej długości suwak, ma też regulowane ramiączka.
Szer w biuście 80 cm, długośc bluzki bez ramiączek 44-45 cm .Wg mnie rozmiar 34-36.
Śliczna - doskonała pod żakiecik , jak też noszona sama .

Cena wywoławcza 10 zł

Obrazek Obrazek Obrazek

3. Spodnie czarne MORGAN , raczej 3/4 , albo 7/8, używane , ale w naprawę dobrym stanie , biodrówki , ale nie bardzo niskie. Metkę z rozmiarem odcięłam , bo drapała , ale jest to rozmiar 36
Pas - 70 cm.
Biodra 86-87 cm
Długość nogawki od kroku - max 70 cm (można je dowolnie skracać , bo ściąga się je sznureczkami i wtedy są marszczone. Wygląda się w nich naprawdę super.

Cena wywoławcza 8 zł
SPRZADANE Callisto.

Obrazek Obrazek

4. Bluzeczka błękitna , krótka r. na metce 140 , ale jest bardzo uniwersalna , bo pasuje również na dziewczynkę , która ma 128 cm wzrostu. Dzewczynka wzrostu 140 będzie bowiem chodziła z gołym pępkiem :)
Świetna na wakacje , upały .
Długo leżała w szafie , założona jednak może dwa razy ...
Żadnych śladów użytkowania nie posiada .

Cena wywoławcza 5 zł
SPRZADANE Callisto.

Obrazek

5. Koszula polskiej firmy ESCADA . Rozmiar 146 . Używana max. dwa razy. Żadnych oznak użytkowania.
Lekko wcięta w pasie, z odrobinę połyskującego materiału.
Kolory: ecru, w zgniłozielone i brązowe pasy. Elegancka, bardzo ładna , a co badzo ważne - nie mnie się :)
Długość rękawa od pachy 45 cm
Szerokośc pod pachami 86 cm.
Pas 77- 78 cm
Długośc całej koszuli 54 cm

Cena wywoławcza 12 zł

Obrazek Obrazek

6. Spódnica HERE & THERE rozmiar 140/146 cm. na szczupłą dziewczynkę. Używana kilka razy , prana 3lub 4 razy . Żadnych widocznych oznak użytkowania.
Koiloru jasno szarego.

Szerokośc w pasie bez rozciągania ( z tyłu jest gumeczka) 62cm, po rociągnięciu 68-69 cm
Biodra - 80 cm
Bardzo długa.
Po bokach ma długie rozporki.
Lekko szeleszcząca - 52 % bawełna. 48 % nylon Spódnica jest raczej na lato , bo jest cienka , ale można do niej również założyć rajstopki.

Cena wywoławcza 7 zł

Obrazek Obrazek

6 i 7. Dwie bluzeczki ze sklepu 5-10-15 , NOWIUTKIE , nigdy nie używane. Rozmiar 164 cm.

Bajecznie kolorowe i śliczne. ( niestety moje dziecko , gdy je kupiłam zmieniło styl na ubrania czarne , szare i jak najbardziej smutne :evil: )

Długość rękawa od pachy 49 cm
Szerokośc pod pachami 76 cm.
Długość bluzek 52 cm .
Bluzeczki są dość szroki będą pasowały zarówno na szczupłą , jak i tęższą dziewczynkę .

Zdjęcia bluzeczki nr 6

Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia bluzeczki nr 7 (te kwiatki są wypukłe , z takiego jakby żelu, i błyszczące)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza 6 i 7 po 12 zł

8. Spódnica dżinsowa firmy HERE & THERE rozmiar 158.

Używana kilka razy.
Bardzo oryginalna , bo taka "krzywa:)
Zapinana na napy .
Można ją nosić na biodrach lub w pasie - jak kot woli :)
Pas 68-70 cm
Długoś spódnicy (mierzona z tyłu) 42 cm - nie jest to mini.

Cena wywoławcza 8 zł

SPRZEDANE kubeczek za wywoławczą

9. Spódnica MADE IN FRANCE :)baaaaaaaaaardzo elegancka z cieniutkiego sztruksu, w turkusowe haftowania i cekiny .
Jest prześliczna i naprawdę bardzo fajna .
Rozmiar na spódnicy to 14 lat , ale absolutnie to nie jest ten rozmiar .
Wg mnie ze względu na uniwersalnoiśc tej spódniczki będzie dobra na dziewczynkę od 140 do 158 cm wzrostu. Spódniczka jest na gumce , ale jest dośc wąska , raczje na szczupłą dziewczynkę.

Szerokośc w pasie , bez rozciągania gumki 52 cm , po rozciągnięciu 78 cm.
Długośc całej spódnicy 70 cm.

Uzywana dwa razy , nigdy nie prana.

Obrazek Obrazek

Była bardzo droga , więc cena wywoławcza tej spódniczki to 22 zł :oops:
SPRZEDANE wanila .

10. Spódnica firmy MEXX rozmiar 158 cm.
Prana jeden raz . Żadnych oznak użytkowania.
Kolor khaki , ale taki pastelowy.
Jst cieniutka, śliczna , można ją nosić na kilka sposobób , regulując długoś tasiemkami po bokach. Raczej na lato , ewent . do cienkich rajstop.
100% bawełna.
Szerokośc w pasie (można regulować , bo od wewnąrz są gumeczki w pasie i na zewnątrz pasek) 68 cm
Długość spódniczki całkowicie rozciągiętej 44 cm.

Tu jest chyba najb. zbliżony kolor :Obrazek

Cena wywoławcza 10 zł
SPRZEDANE Callisto.

11. Marynarka , żakiet TOP SECRET r. 158
Czarna , z połyskiem , na podszewce.
Elastyczna , dzięki czemu pięknie dopasowuje się do sylwetki i lekko rozciąga.
Używana max. 3 razy i nigdy nie prana.
50% bawełna
47% polyester
3% spandex
Długośc rękawa od pachy 41 cm
Długośc rękawa od ramienia 57 cm
Długośc marynarki (tył pleców bez kołnierzyka) 55 cm

Szerokość po pachami 76 - 78 cm
Pas 68 cm
szerokośc na dole marynarki 84 cm

Trzy ostatnie wymiary mierzone , gdy marynarka była zapięta !
Gdy marynarka jest zapięta nie widać guzików , bo są ukryte pod listwą .

EDIT: zobaczyłam na zdjeciach teraz , że marynarka wygląda jakoś tak zszarzale i jakby miała przebarwienia .....W rzeczywistości jest czarna jak smoła i żadnych przebarwień nie posiada...Krótko - jest o wiele ładniejsza niż na zdjęciu :))

Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza 15 zł

12 i 13. Dwie pary spodenek ABERCROMBIE , biodrówek , baaaardzo króciutkich 8)
Moja córka wychodziła się w nich całe wakacje , ale są w super stanie i na pewno jeszcze komuś posłużą. Firma produkuje ubrania doskonałej jakości .
Rozmiar z metki 12 lat Nie są elastyczne.
Wymiary :
Pas (prawie na biodrach :)) 66-68 cm
Biodra 80-82 cm Długośc od pasa do kroku (z przodu) 18- 19 cm.

Zdjęcia spodenek nr 12

Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia spodenek nr 13

Obrazek Obrazek
Kolor najb. zbliżony: Obrazek

12 i 13 SPRZEDANE kubeczek za wywoławczą
Cena wywoławcza po 8 zł

14. Bluzeczka na ramiączkach kolor brązowy z ozdobną aplikacją w kolorach beżu i złota . Elastyczna. Używana max 3 razy .
Śliczna , ale malutka ...
Wg mnie na jakieś 128 - 140
Szerokośc pod pachami 65 cm
Długość bluzeczki mierzona z przodu , bez ramiączek 30 cm
Nie ma na niej żadnej metki.

Obrazek Obrazek Obrazek

Cena wywoławcza 4 zł

SPRZEDANE kubeczek za wywoławczą

15. Sukienka - HIT :)

Bardzo elegancka, używana dwa razy , nigdy nie prana :oops:
Na metce wzrost 146 , ale będzie dobra na dziewczynkę od 140 do 152
Zapomniałam jej pomierzyć , jak ktoś zainteresowany to proszę dać znać , to pomierzę .

Góra sukienki jest z mieciutkiego welurku , dół z takiego "niby" atłasu, na haleczce - dół halki z usztywnonego tiulu. Sukienka ma paseczek , z tyłu wiąznay w ozdobną kokardę . W ógóle się nie mnie :)
Super na wszelkie uroczystości , wesela , na Wielkanoc :)
Zdjęcia robiłam z lapmpą i bez ...

Cena wywoławcza 30 zł Z tyłu sukienki zobaczyłam właśnie , na samym dole , na szwie, malutkie zaciągnięcie nitki , czego w ogóle nie będzie widać . Sukienkę upiorę oczywiście , bo była na weselu :)

Koszt wysyłki 6-10 zł , w zależności od tego ile ubrań będzie zakupionych przez daną osobę i w czym i jak będę wysyłać .
Postaram się aby było jak najtaniej , oczywiście .

Bazarek kończymy 7 kwietnia (wtorek) o godz. 21.00 czasu rzeczywistego .

Osoby wygrywające , proszę o podawanie mi wzrostu - rozmiarów swoich pociech (dziewczynek) , to będę dodawać do paczek gratisy - mam bardo dużo fajnych ubrań , które nie nadają się na bazarek , ale dziecku mogą się przydać ,( na wakacje , na działkę itp)
Zapraszam bardzo serdecznie!!!!
Ostatnio edytowano Wto kwi 07, 2009 23:19 przez Tiger_, łącznie edytowano 12 razy

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Wto mar 24, 2009 16:37

nr 1 za wywoławczą ! :)

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Wto mar 24, 2009 16:51

9. za wywoławczą :)

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Wto mar 24, 2009 20:30

Dzięki dziewczyny !!!!!!! :1luvu:

Zapraszam , bo ubrania są naprawdę fajne !!!!

Tiger_

Post » Wto mar 24, 2009 22:30

no ja niestety córeczki nie mam, ale chcialam napisać, że masz śliczną córkę :love: , podobna do mamy
i widać to teraz etap buntu, że czarne ciuchy nosi ;)

powodzenia z bazarkami :)
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto mar 24, 2009 22:45

3, 4 i 10 za wywoławczą poproszę! :)

Callisto

Od: Wto lis 29, 2005 10:33

Post » Wto mar 24, 2009 23:47

podniosę, bo Tiger potrzebuje duuuuuuuuuużżżżżżżżżżoooooooooo kasy na koty p.Stefani.

Ja niestety mam kompletny niedobór małych dziewczynek, dużych zresztą też :roll:

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro mar 25, 2009 0:15

Anda pisze:podniosę, bo Tiger potrzebuje duuuuuuuuuużżżżżżżżżżoooooooooo kasy na koty p.Stefani.

Ja niestety mam kompletny niedobór małych dziewczynek, dużych zresztą też :roll:

:smiech3: :smiech3:
Salsa Nexus*PL & Calisi Salicat*PL
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=158088
Stefan [*]
Henia [*]

oleska222

Od: Pon cze 09, 2008 14:20

Post » Śro mar 25, 2009 0:19

oleska222 pisze:
Anda pisze:podniosę, bo Tiger potrzebuje duuuuuuuuuużżżżżżżżżżoooooooooo kasy na koty p.Stefani.

:smiech3: :smiech3:

:mrgreen: 8)

Anda

Post » Śro mar 25, 2009 12:47

podniosę, bo ciuszki zagubiły się wśród innych bazarków :(

Anda

Post » Śro mar 25, 2009 17:24

Zapraszam do licytowania !!!

Ubrania są naprawdę super , a koty pani Stefanii potrzebują pomocy !!!!!

Tiger_

Post » Śro mar 25, 2009 20:19

podnoszę ...

Tiger_

Post » Czw mar 26, 2009 11:29

Podnoszę, bo niestety z zakupem takich rozmiarów, to jeszcze trochę przyjdzie mi poczekać :wink:
Obrazek Obrazek

Kasia i Maniuś

Od: Czw wrz 11, 2008 20:13

Post » Czw mar 26, 2009 21:32

podnoszę ..

Zapraszam , ciuszki markowe i naprawe superowe !!!!!

Nie mogę uwierzyć , że przed świętami nikt nie licytuje eleganckiej sukieneczki nr 15 ..... :o
Ja myślałam , że o nią bitwa będzie :D :wink:

Tiger_

Post » Czw mar 26, 2009 21:37

ja szukam coś eleganckiego na wesele, które będzie w czerwcu
rozmiar 142-150 :)

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

[następna]