Kociaków jest 5 (albo 6 bo nie mogę się z czarnuszkami do końca doliczyc). Są na moim balkonie w styropianowej budce. Mają ok. 7-9 tygodni.
Przyprowadziła je do mnie w piątek kocica (znów ciężarna). Kotke udało mi się już w sobote złapać, w niedziele miała sterylke. Jest na razie w szpitalu jeszcze. W czwartek wieczorem będę ja wypuszczać, na szczęscie jest dzika zupełnie, wiec przynajmniej tutaj nie ma dylematów.
A kociaki są

Krówka, burasek, szaro-biały, 2 czarnuszki. Płci nie znam, jeszcze sie mnie boją. Nie wyglądają tragicznie, oczka niezłe, noski też, u jednego widziałam brudne uszka.
Wiem, ze każdy kto prosi o dt pisze, ze nie moze pomóc...
Naprawde nie mogę, bo:
- mieszkam w kawalerce, w której zamykana jest tylko łazienka
- mam 3 koty "prywatne", w tym 1 nosiciela białaczki
- izolatke, czyli łazienke zajmuje znaleziona 3 tygodnie temu kotka z uszkodzonym stawem skokowym (opatrunek gipsowy) i przewlekłym zapaleniem płuc (nadal leczymy).
I tu zaczyna sie problem:
- kociaki nie mogą byc w łazience, bo tam jest Daszka z zapaleniem płuc, więc i ona moze zarazic kociaki i one ewentualnie pogorszyc jej stan dodatkową infekcją
- w reszcie mieszkania są moje koty, przede wszystkim chodzi o Glusia białaczkowego- on stanowi zagrozenie dla kociaków (ja wiem, ze to nie jest tak łatwo z zakażeniem, ale zanim małe zostana zaszczepione itd zbyt duze ryzyko) no i kociaki stanowią zagrożenie dla niego (mógł być zaszcepiony dopiero niecały tydzień temu).
Wiem, ze szanse są małe....ale może Ktoś mógłby pomóc?
zdjeć kociaków jeszcze nie mam, dzis postaram się porobić coś sensownego (zwykle są ukryte w budce tak, ze widać tylko kolorowy przekładaniec).
Rozliczenie:
pomoc otrzymaliśmy od:
kropkaXL - 100 zł
Boo77 - 38 zł
do tej pory wydaliśmy:
26.11 - 40 zł (Pigi, pierwsza wizyta, zastrzyki:antybiotyk, p/gorączkowy, lydium, gentamycyna do oczek)
27.11 - 35 zł (Pigi, zastzyki - antybiotyk i tabletki- Synulox)
6.12 - 55 zł przegląd 4 kociaków+frontline dla wszystkich
Panacur na odrobaczanie dla wszystkich (do domków też dałam po tabletce) - 30 zł