Poznańska Hrabina ~szukam malego kociamberka stołecznego!;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 21, 2008 15:51 Poznańska Hrabina ~szukam malego kociamberka stołecznego!;)

Nie wiem jak zaczac, moze od tego ze chciałabym przywitac wszystkich milosnikow wielkiego oka i miekkiego futerka:)

Po jakims czasie spedzonym ' na doroslo' bez rodzicow w dodatku w wielkim obcym miescie coraz czesciej przycodzac do mieszkanka czegos mi brakuje, okropnie tesknie za swoja kocica ktora zostala w Poznaniu, z rodzicami.
Poszukuje kotka:) takiego, ktory zachwyci moje serducho!

Moja przygoda z kotkami zaczela sie niewinnie, bo przypadkiem uslyszalam o kotkach rodzenstwie z lasu w Mirowie, ktos je znalazl podczas corocznego Larpa. Kilka miesiecy wczesniej mojej siostrze zmarla na bialaczke kotka, jak tylko uslyszala o kotkach powiedziala ze jednego przygarnie.
Z racji niekompetencji pewnej osoby ktora "Kreseczke" transportowala z Warszawy, pol dnia czekalam na kotke w żarze poznańskiego slonka.
Ale przeszly mi wszelkie nerwy i irytacje gdy tylko zobaczylam maciupka bialo brazowa kuleczke, miala oczy i uszy wieksze od calej glowki;) Oczy miala w czarnej oprawce, jakby ktos namalowal jej kresli eyelinerem, stad ktos nazwal ja Kreseczka;);) Przy wlascicielce byla cicha i spokojna, ale jak tylko sobie poszla, a ja zostalam jedna sama, z torba z suwaczkiem / blagam o wybaczenie, nie mialam jej w czym przewiesc!/, az nagle z kotki zaczal wychodzic szatanek wcielony;) miauczala mruczala wchodzila na glowe, wszedzie byle nie do torby, widac ze nie lubila ciasnych miejsc. byla tak wychudzona i malutka ze wychodzila cala przez maly otrowek w torebce, mialam olbrzymie problemy zeby tego malego urwisa opanowac;)
Rodzice nie bylo za tym, zeby jakikolwiek kot czy pies byl w domu. Kotka miala byc u nas 2 dni, zeby siostra podjechala i ja wziela. Oczywiscie kuwetka jako moj 'interes' stala w okolicy lozka, uff...cale szczescie ze kotka okazala sie czyscioszka, nazwalismy ja Hrabinka, od jej pozniejszych zachowan i rozpieszczenia:)
Owczywiscie kotka nie trafila do siostry, byla podobna do zmarlej kotki i zaistnial problem...
Po meisiacu problemow z domownikami, kotek ostatecznie zostal:) Mala sikala wszedzie, gdzie popadnie, charakterna przywykla do jedynego mezczyzny w domu- taty;) wiec kiedy tylko ktos zrobil mu cos co nie wypadalo, nastepnego dnia wiadomo bylo ze obudzi sie z kocia plana na lozku;) ew na ubraniach;)) Taak, nie wiadomo skad, Hrabinka to kot przeinteligentny i wspanialy, ale misternie msciwy...:]

Moze nie bede wiecej zanudzala, potrafie chyba godiznami mowic o tej puszystej bestyjce :roll:

Kilka fotek, czyli to co kocha sie tu najbardziej;)

http://i129.photobucket.com/albums/p238/rosche-cherie/Hrabina2.jpg

http://i129.photobucket.com/albums/p238/rosche-cherie/DSC_04082607DSC_0408.jpg

http://i129.photobucket.com/albums/p238/rosche-cherie/DSC_0460-1.jpg

http://i129.photobucket.com/albums/p238/rosche-cherie/hrabina1.jpg

:)
nie zabijajcie, nie pamietam jak wstawiac miniaturki :oops:

Gali

Od: Wto paź 21, 2008 15:15

Post » Wto paź 21, 2008 16:14

Zapraszam na Kociarnie oraz na watek moich tymczasow. Kliknij na banerek, ktory mam w podpisie.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto paź 21, 2008 16:16

Mała, śliczniutka i przekochana NANO szuka domku. Obecnie przebywa w piwnicy, bo nie ma innego wyjścia. Ma trzy miesiące, jest drobniutka, zdrowa, odrobaczona i zaszczepiona. Jest strasznym pieszczochem 8O Zdjęcia nie odzwierciedlają jej uroku osobistego i urody :D

A oto ona :)

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Jakby ktoś nie wierzył, że NANO uwielbia siedzieć na kolankach :D

Obrazek
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Wto paź 21, 2008 16:19

Ja mam fajną koteczkę Maję, czarną, malutką, 3 miesięczną, nie sika nigdzie poza kuwetą, chociaż narozrabiać potrafi. Zdjęcie wyślę.
I ma też Kropkę, której nikt nie chce..Czarno- biała, 5 miesięczna, bardzo spokojna. Zdjęcie w moich adopcjach. Zdrowa jak rydz, zaszczepiona...
AnielkaG

Post » Wto paź 21, 2008 16:21

Zajrzyj w watki Jopop - wielki wybór :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto paź 21, 2008 16:22

pieknie dziekuje za propozycje:)
Juz pisalam w sprawie Leśnych kotek, Nimfa mnie strasznie zauroczyla :roll:
ja w ogole lubie biale pyskaczki, moze jestem rasistka, ale jasne i koniec! :roll:

Mam nadzieje ze na zime akurat znajde kotka, ktory spodoba sie i mnie i mojemu partnerowi, i zaczne wprawiac w zycie moj kociarniowy plan:)

No i kotek musi byc urwisem! kocham urwisy i miziaki!

Gali

Post » Wto paź 21, 2008 16:24

Witaj Gali, u mnie w domu 8 kotów do wyboru, z czego przynajmniej jeden namolny ad mortem defecatam :roll: Czarne, bure, łaciate... zapraszam!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 21, 2008 16:37

No i jeszcze przecudne kotki Ani Rylskiej :) U niej też przepełnienie, a istotki przesłodkie!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3617397#3617397

może któryś Cię zauroczy? :)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto paź 21, 2008 21:15

Wszyscy na Forum wiedzą, że mam wredny charakter. Nie wszyscy wiedzą, że mam krzywe nogi i zeza. Ale mam w DT piękne czarno- dymne kocięta (dziewczynka i chłopiec) - srajdki zwane Glusiami :D . Są bardzo przymilne i wesołe. Szukają Dobrego Domu. Może do jednego z nich Twoje Serce zabije mocniej? Kocięta są do odebrania również w Warszawie:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Obrazek

A to jeszcze sam Bury Norek - wspaniały i kochany kocurek:

Obrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto paź 21, 2008 21:49

Gali pisze:ja w ogole lubie biale pyskaczki, moze jestem rasistka, ale jasne i koniec! :roll:

W lecznicy czeka mały biały kotuś - uroczy:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3619148#3619148
link do zdjęć w pierwszym poście.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto paź 21, 2008 21:56

W Cichym Kacie jest Aspazja 5-miesieczna bialobuzka z rozowym noskiem.... Diabel wcielony :twisted: i miziaczek w jednym :D

Podobna do Hrabiny... niemal :wink:

Tak wygladala, jak byla mala, swieze foty mam w pracy:

Obrazek
Obrazek :wink:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto paź 21, 2008 23:10

Zobacz jeszcze tą pięknotkę;
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82696

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Wto paź 21, 2008 23:22

Kieleckie kociaki czekające na domek :)

Pięć kociaków porzucone w reklamówce w wieku zaledwie kilku dni. Pani, która je znalazła poszła a maluchami do weterynarza, zeby je uspic. Lekarz nie zrobił tego poniewaz maluchy otwarły juz oczy. Kociaki trafiły pod nasza opiekę, zostały rozparcelowane po domkach tymczasowych i tam dorastały.
Niestety stało sie wielkie nieszczęście ponieważ dwie kocie mamki pochorowały się. Trzy maluchy zostały na lodzie.
Na szczęście udało sie znaleźć osobe, która zajeła się kociakami, osieroconymi po raz drugi. Cięzko w tej chwili powiedziec cokolwiek odnosnie charakteru kociaków.

Raper
Obrazek
Obrazek

Rufi
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rufi i raper
Obrazek

Ryjek
Płec: kocurek
Obrazek

Snajper
Dzieciak Sahary
Mały terrorysta, specjalizuje się w rozbrajaniu myszek. Miziasty, przytulaśmy i kontaktowy. Jeden z synków Sahary. Kocurek jest zaszczepiony przeciw chorobom zakaźnym. Nie jest juz maluśkim kociakiem ale zachowuje sia jakby był maluskim kociątkiem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Sfinks
Dzieciak Sahary.
Maluch ma niesamowity dar nasladowania Sfinksa...kładzie się z wyciagnietymi do przodu łapkami i zastyga w bezruchu. Piekny maluch z łatką na grzbiecie w kształcie serduszka. kontaktowy, przytulasny. Nie pozwoli człowiekowi posiedziec spokojnie, poniewaz od razu wspina się na kolana, układa się wygadnie i ugniata łapkami.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jesli któryś maluch sie spodoba pod koniec tygodnia zwierz może być w Warszawie :)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto paź 21, 2008 23:31

4-5 miesieczne maluszki od nas:

1

Obrazek

Obrazek

2

Obrazek

Obrazek

Obrazek

3 zezolka

Obrazek

Obrazek

4

Obrazek

Obrazek

5 (Krowcia gdy jeszcze miala chore oczko. Niestety zostanie jej juz na tym 1 mgielka)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Śro paź 22, 2008 8:32

jejku 8O
Zabijacie mnie kochane tymi pieknymi bialaskami! przez was wkrotce zostane szczesliwa kociara;] choc partner mnie chyba wywali razem z nimi :lol: widze ze mam tak sliczne wybory ze naprawde musze sie zastanowic i juz bardziej meczyc pana P. zeby zgodzil sie na maly wlochaty ogonek:)

Tak nawiasowo- myslicie ze kotek da rade przeurwisowac w 35m mieszkanku? Boje sie ze to dla kotka za malo:( moja Hrabina miala 3 pokoje, duzy balkon a i jeszcze tatus wychodzi z pociecha codziennie na spacer, wiec jest szczesliwym postrachem wszystkich osiedlowych psow :twisted:

Gali

[następna]