Obecny czas: Wto Lut 07, 2012 8:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 607 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Oskarek już w swoim domku w Toruniu :-)
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:42 

Dołączenie: Śro Maj 03, 2006 15:37
Miejscowość: Łódź
Oskarek to około pięciomiesięczny biszkopcik, który jakieś trzy miesiące temu trafił do łódzkiego schroniska. Był wtedy głównym bohaterem tego wątku i wyglądał tak:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76 ... highlight=

Ostanie pięć tygodni spędził w Krakowie, w domu forumowej I_N_K_I.
Karolina i Olek zrobili dla Oskara dużo - tyle ile dali radę. Jestem im za to bardzo wdzięczna. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=79 ... sc&start=0

Od wczoraj mały jest u mnie i spędzi tu tyle czasu, aż znajdzie się dla niego najlepszy domek pod słońcem :D

Image Image Image

Zanim wrzucimy ogłoszenia chcę pokazać małego CoolCaty. Oczko podleczone, chociaż nie będzie już chyba zdrowe. Karolina dała leki, które na oczko dostawał u niej Oskarek, dobrze, żebyby obejrzała to Ania i zdecydowała, co dalej. Poza tym od jakiegoś tygodnia mały ma biegunki - u mnie od wczorajszego wieczora zrobił trzy beżowe kupale o wyglądzie krowich placuszków, bezzapachowe.
Wet. Karoliny, któremu opowiadała o tych biegunkach powiedział, że powodem może być tasiemiec... Kocio był odrobaczany miesiąc temu (pratelem), sama nie wiem. Mnie się te kupy kojarzą z kupkami niemowlęcymi, takimi mlecznymi. Oskarek jest miłośnikiem mleczka Klara, u mnie po przyjeździe wypił prawie pół pudełeczka. Przestawię go na dietę antybiegunkową i zobaczę po kilku dniach jaki da to skutek. Od rana dostał michę suchego intestinala, zaraz jadę do supermarketu po kurczaczka.

Jest cichy, grzeczny, rozczulający. Cierpliwie znosi pobyt w łazience. Miziany i noszony na rękach mruczy jak traktorek, faaajny z niego gość :love:

Ostatnio edytowany przez pisiokot Nie Paź 19, 2008 19:03, edytowano w sumie 6 razy

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:51 

Dołączenie: Nie Sie 19, 2007 12:20
Miejscowość: Warszawa
Jaki on jest ładny! Tak się wpisuję coby jego losy śledzić. Piękność!

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 10:54 

Dołączenie: Wto Gru 20, 2005 18:14
Miejscowość: Łódź ciałem a Bydgoszcz sercem :)
Oskarku myszko kochana :) Szczęście w nieszczęściu, że trafiłeś do Ani, już ona się zajmie Tobą - szczęście masz nawet nie wiesz jakie :)
Dobrze, że CoolCaty obejrzy Oskarka :ok:
Co do biegunek, mi chodzą po głowie lamblie, może przez to co TyMa przechodziła ze swoimi kociakami. No ale ja wetem nie jestem :twisted:
A może to mleczko mu nie służy, mimo, że kocie?
Tak czy siak dieta kurczaczkowa wyjdzie mu na zdrowie tylko. Aniu, jak coś mam w domu dwie saszetki mokrego intestinala jak byś chciała.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 11:00 

Dołączenie: Śro Paź 05, 2005 19:10
Miejscowość: moose county
No to szukamy domu na stałe dla Oskarka, oddania nie chcę komentować, nie znam sytuacji.

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 11:03 

mokkunia napisał(a):
Oskarku myszko kochana :) Szczęście w nieszczęściu, że trafiłeś do Ani, już ona się zajmie Tobą - szczęście masz nawet nie wiesz jakie :)
Dobrze, że CoolCaty obejrzy Oskarka :ok:
Co do biegunek, mi chodzą po głowie lamblie, może przez to co TyMa przechodziła ze swoimi kociakami. No ale ja wetem nie jestem :twisted:
A może to mleczko mu nie służy, mimo, że kocie?
Tak czy siak dieta kurczaczkowa wyjdzie mu na zdrowie tylko. Aniu, jak coś mam w domu dwie saszetki mokrego intestinala jak byś chciała.

no, ja też pomyślałam o lambliach, CoolCaty ma chyba testy u siebie w lecznicy, to zrobimy.
ale z drugiej strony do tej pory wszystko było dobrze, te brzydkie kupki to kwestia ostatniego tygodnia mniej więcej.

Z intestinala chętnie skorzystam - na dziś wieczór i jutro rano. Jutro kupię zapasik w lecznicy.

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 11:09 

Dołączenie: Wto Sty 29, 2008 10:15
Miejscowość: Warszawa
Oskarku - trzymam kciuki za dobry dom dla ciebie biszkopciku :)!

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 11:23 

Dołączenie: Pon Kwi 03, 2006 17:46
Miejscowość: Kraków
Cieszę się, że Oskarek jest u pisiokota :D Kciuki za najlepszy na świecie domek, niech się biedulek już nie wałęsa :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 11:40 

Dołączenie: Pon Maj 28, 2007 11:37
Miejscowość: Kraków
Oskarek :love: Dobrze, że jest u Ciebie, Aniu :D
Kciuki za najlepszy pod słońcem domek dla tego słodziaka :ok: :ok: :ok:

Image

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 12:39 

Dołączenie: Pon Kwi 14, 2008 9:24
Cześć Oskarek!! Znowu jesteś Łodziakiem :wink: chyba miasto Ci przeznaczone, podobnie jak Twojej kumpeli Fasolce :wink:
mam nadzieję, że szybko znajdziesz najlepszy domek pod słońcem :ok: :ok: :ok:

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 14:05 

Dołączenie: Nie Wrz 24, 2006 11:25
Miejscowość: Poznań
mala bidulka, ale daje glowe ze domek znajdzie sie szybciutko

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 14:31 

Dołączenie: Sob Lut 10, 2007 18:59
Ech a wydawało się że jest już dobrze :( też mnie dzisiaj bardzo zdziwił zamknięty wątek Oscarka...

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 14:52 

Oskarek dostał dziś rano suchego intestinala (sporo zjadł), potem kilka kawałków serc, a jakieś dwie godziny temu zjadł michę lekko podgotowanej piersi - no i chwilę temu zrobił kupala w normalnym brązowawym kolorze, uformowaną, troszke luźną na końcach. Tak myslałam, że to to mleko, raczej nie tasiemiec. Karolina mi napisała, że ona mu to mleko serwowała codziennie, przez te kilka tygodni - nie dziwię się, że się w końcu żoładek zbuntował.
Jeszcze się nie cieszę tak bardzo, zobaczymy, co będzie jutro. Koło środy pojedziemy do CoolCaty, zobaczymy co ciocia CC powie.
Idę teraz analizować dokładnie kupala :wink:

Profil E-mail  

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 14:57 

Dołączenie: Pon Kwi 14, 2008 9:24
dobry qpal nie jest zły, heheheh........dobrze będzie :ok:
a na pokoje go puścisz po wizycie u cioci CC?

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 22:17 

Dołączenie: Sob Gru 29, 2007 20:10
Oskarku biszkopciku ty tutaj?
no to bannerek:

Image

Kod:
[URL=http://tiny.pl/8chr][IMG]http://images45.fotosik.pl/8/be7c710f1cf436a2.jpg[/IMG][/URL]

Temat postu:
PostWysłany: Nie Wrz 07, 2008 22:34 

Dołączenie: Sob Lut 10, 2007 18:59
Ruru dziękujemy, już wklejam...

Profil E-mail  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 607 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: AgaPap, agul-la, alab108, Ania i jej Nitro, Astaroth86, bunia102, CzArNaM, edii, Georg-inia, Helvti, horacy 7, Istar, joarkadia, justyna p, kaja888, Kasia_adopcje, kiche_wilczyca, Little20, Lolcia81, malwinka79, marioka, MB&Ofelia, meksykanka, morisowa, pogoda1053, Randa, RyBa1, wiiwii, Yahoo [Bot], zinka, Zorlis oraz 48 gości