Aniołki -zawieszka i kolczyki dla niewidomej Mrusi-koniec

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Pt sie 01, 2008 14:08 Aniołki -zawieszka i kolczyki dla niewidomej Mrusi-koniec

Obrazek

Na pilną wizytę u specjalisty okulisty i USG pęcherza z kontrastem(podejrzenie torbieli) niewidomej ponad 10-letniej Mruczysławy-wystawiam NOWY srebrny(z próbą) komplet z bursztynkami: kolczyki i wisiorek.
Wyłącznie w opcji KUP TERAZ -ZA 100 PLN
KONIEC AUKCJI ; piątek 8 sierpnia godz. 23.
Sa to trzy aniołki z prawdziwymi bursztynkami zamiast brzuszka-2-kolczyki, 1-zawieszka. Srebro z próbą.
Aniołki takie jak ten na załączonym zdjęciu, z tym,ze zamiast perełki jest bursztynek.
Koszty wysyłki pokrywa nabywca.

A oto Mruczysława i jej problemy
Obrazek

Mruczysława to była rezydentka schroniska. Nie wiadomo ile tam przebywala i dlaczego tam sie znalazła. Teraz jest w domu, który może juz byc jej domem stałym. Ma ponad 10 lat i jest niewidoma. Ma zupełnie odklejone siatkówki i świeże wylewy w oczach.
Mrusia była u najlepszego okulisty kociego(dziekujemy Marcjannie i Kici za sfinansowanie tej wizyty, a TZetowi Kici za zawiezienie do lekarza), ktory stwierdził,że jej ślepota i świeże wylewy w oczach są spowodowane chorobami wewnętrznymi, prawdopodobnie chorym sercem, wątroba lub nerkami i wlaściwie wcale oczu jej nie badał.
Dlatego Mrusia została dokładnie przebadana pod katem chorób wewnętrznych (dziękujemy Kici za opłacenie wizyty u dr Pasławskiej), miała zrobione dokładne badanie krwi.
Watrobę jak na swój wiek (ponad 10 lat) ma zdrową, nerki i serce tak samo.
Cisnienie w normie. Miala tylko zapalenie pecherza;parę dni po przyniesieniu ze schroniska, wieczorem, nie mogła zrobic siusiu(ale cóż się dziwić-zostawała na noc na mokrej trawie, jak nie było komu jej dopilnować...)
Ponieważ było podejrzenie obecności kamieni w przewodzie jej opiekunka natychmiast pojechała do kliniki Niedzielskich -zrobiono tam Mrusi USG
i podano leki. Rachunek był spory jak na kieszeń mojej znajomej. Leczenie już tańsze kontynuowała u dr M.
USG kamieni nie wykazalo, ale w pęcherzu zauważono jakis cień, bylo podejrzenie torbieli. To podejrzenie potwierdziło badnie (gratis) USG u znajomego p. dr M. Zdodnie z zaleceniami lekarzy Mrusia musi miec zrobione USG pęcherza u dr Atamaniuka. Musi też udac sie ponownie do okulisty i to chyba nie raz -jedna wizyta 50PLN)
Osoby opiekującej sie Mrusią nie stać teraz na taki wydatek (Mrusia i tak wymaga specjalnego odzywiania-lubi Renal suchy i mokry).
Mimo ślepoty nieźle sobie radzi, życie ja cieszy i na pewno warto ja leczyć.
Ostatnio edytowano Nie sie 03, 2008 14:44 przez ossett, łącznie edytowano 1 raz

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Sob sie 02, 2008 13:14

hop
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Nie sie 03, 2008 14:47

Poniewaz przez dwie doby nie było żadnego zainteresowania tym bazarkiem na Miau-kończę go teraz. Mam propozycje kupna fantów od osoby spoza forum, a ponieważ pieniądze dla Mrusi są mi pilnie potrzebne postanowiłam z niej skorzystać.
Mam nadzieję,że nie nie naruszam tym przepisów, a jeżeli tak to trudno.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08