Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 29, 2008 22:37

Pochorowały mi się kociszcza kolejno, najpierw kolorowe, później bezkolorne. Najpierw jejmość Pcimska posiedziała na balkonie, na słoneczku, kilka godzin. Następnego dnia zaniemówiła. Zero głosu. No to, wiadomo, do weta, antybiotyk itd. Dokładnie tydzień później Olkowi spuchło oczko i ropa pociekła jak z irackiego odwiertu. Ta sama procedura, te same zastrzyki, koniec problemu.
Ostatnio jednak, przy głaskaniu Olka, taką asymetrię wyczułem, znaczy jakieś niewielkie wybrzuszenia z jednej strony. Wystraszyłem się fest, kojarząc różne twory na N i na M, doczytane z całkiem aktualnych wątków. No to dziś do weta, zgłaszam problem i uff... Po zastrzykach mu się zrobiły odczyny i luz. Prawdopodobieństwo tego tam, świństwa, na N i M – mniej niż zero. Na koniec dostałem jeszcze zalecenie, żeby sierściuchowi miejsce wybrzuszone, od czasu do czasu, zwyczajną wódeczką smarować. Zakupiłem więc flaszeczkę, nalewam do kieliszka i asymetrie kiciucha smaruję. Co zostanie to osobiście spożywam bowiem zwietrzałym nie będę go przecież smarował. Zresztą stres własny też odreagować trzeba. :wink: Zastanawiam się tylko, czy przypadkiem Olcio na pomysł konsumpcji bezpośredniej z futra nie wpadł. Coś niewyraźny jest....śpi, chrapie i coś miałka przez sen. Ooo... Teraz się myje.

Oluś! Jeszcze jedno smarowanko, żeby ze wszystkich futrzaków, wszystko co na N i na M przegonić.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto kwi 29, 2008 22:43

Aga_ pisze:...
ps. Brzusio to Olus ma niekiepskie. ze o Pcimce nawet nie wspomne :wink:

Nie jest źle. Olko waży tylko 5.7 kg a Pcimek 3.9. Pomiar wykonany w czasie ostatnich wizyt u weta. Było więcej.

PcimOlki

Post » Wto kwi 29, 2008 22:47

sweet-a pisze:Obrazek

Dzięki.
Olowi tego pięknego ptaszyska chyba nie pokażę ponieważ obawiam się mój monitor. :wink:

PcimOlki

Post » Wto kwi 29, 2008 22:49

Ranyyyy.... alkoholizują kota. 8O

:twisted:
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto kwi 29, 2008 23:41

Agn pisze:Ranyyyy.... alkoholizują kota. 8O

:twisted:

Nooo... może posmakuje i będzie z niego kompan. Zawsze to chłop. :wink: A poważnie - Olo chodzi prosto i nawet skacze. Ja nie... :D

PcimOlki

Post » Pon maja 26, 2008 6:47

Do roboty iść czas nadszedł i tak sobie myślę, że im smutno będzie cały dzień samym siedzieć. Przyzwyczaiły sie kociska, przez kilka miesięcy, że siedzę z nimi w domu, jest komu pomarudzić o jedzonko, że wygłaskane...

PcimOlki

Post » Pt cze 27, 2008 10:08

co u kotków ? :)

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Nie cze 29, 2008 22:45

Biohazard.
U tymczasa podejżenie FIP, więc futerka rozpieszczane na maxa, żeby się przypadkiem nie zdenerwowały.
Skąpą dietę uzupełniają naturalnie upolowanym UFO.

http://90.156.65.160/pcimolki_08_06/

(czasem nie działa)

PcimOlki

Post » Nie lip 06, 2008 21:00

Stało się. Nadlecieli chmarami w małych statkach, znienacka zmieniając błękitne niebo w arenę bitew.
Konwencjonalna broń
Obrazek
nie skutkowała.

Nieliczni, którzy przeżyli pierwszy atak, postanowili się bronić.
Ukonstytuowała się Futrzasta Rada Obrońców Grodu (FROG) jednomyślnie wybierając głównodowodzącym generała armii Aleksandra Wielkiego.
Obrazek

Dowódca wyznaczył na swoich zastępców:
majora Pcimaka
Obrazek
Obrazek
oraz młodego porucznika Dzikuna
Obrazek

Po zakończeniu politykowania grupa udała się na pole bitwy z zamiarem ostatecznego rozprawienia się z najeźdźcami.
Pierwsza warta przypadła majorowi
Obrazek
Major czujnie skanuje przestrzeń powietrzną
Obrazek
Po kilku godzinach sielanki ogłoszono alarm przeciwlotniczy.
Obrazek
Podstępny wróg
Obrazek
zaatakował, oto kilka migawek ze stoczonej bitwy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Porucznik Dzikun pojmał jeńca i przywiódł do bazy.
Obrazek

Wspólnie ze świeżo awansowaną na pułkownika Pcimką, przesłuchują wrogiego żołnieża.
Obrazek

Generał Aleksander, w przemówieniu, dziękuje żołnierzom za postawę, honor i ojczyznę
Obrazek

PcimOlki

Post » Czw lip 10, 2008 21:34

:lol: Nie ma to jak lato :lol:
Aga_

Post » Wto paź 28, 2008 18:24

PcimOlki pisze: Zakupiłem więc flaszeczkę, nalewam do kieliszka i asymetrie kiciucha smaruję. Co zostanie to osobiście spożywam bowiem zwietrzałym nie będę go przecież smarował. Zresztą stres własny też odreagować trzeba. :wink: Zastanawiam się tylko, czy przypadkiem Olcio na pomysł konsumpcji bezpośredniej z futra nie wpadł. Coś niewyraźny jest....śpi, chrapie i coś miałka przez sen. Ooo... Teraz się myje.

Oluś! Jeszcze jedno smarowanko, żeby ze wszystkich futrzaków, wszystko co na N i na M przegonić.

:lol: :lol: :lol:

Nie będę pytać co to jest M i N....
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto paź 28, 2008 18:34

kristinbb pisze:
PcimOlki pisze: Zakupiłem więc flaszeczkę, nalewam do kieliszka i asymetrie kiciucha smaruję. Co zostanie to osobiście spożywam bowiem zwietrzałym nie będę go przecież smarował. Zresztą stres własny też odreagować trzeba. :wink: Zastanawiam się tylko, czy przypadkiem Olcio na pomysł konsumpcji bezpośredniej z futra nie wpadł. Coś niewyraźny jest....śpi, chrapie i coś miałka przez sen. Ooo... Teraz się myje.

:lol: :lol: :lol:

Nie będę pytać co to jest M i N....

Nie pytaj - to są słowa, których nie wypowiadamy.

PcimOlki

Post » Wto paź 28, 2008 18:35

Super zdjęcia. A koty widoki tez ładne maja.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Wto paź 28, 2008 18:37

Tez zwróciłam uwagę,że bardzo dobre zdjęcia ..
A o kotach to już nic nie powiem, śliczne są.... :D

Dzisiejszych zdjęć nie ma???? 8O
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto paź 28, 2008 18:49

kristinbb pisze:Tez zwróciłam uwagę,że bardzo dobre zdjęcia ..
A o kotach to już nic nie powiem, śliczne są.... :D

Dzisiejszych zdjęć nie ma???? 8O

Dziś nam się nic nieeeeee chceeeeee...... wyjżyj za ooooooknooooo.

Obrazek

PcimOlki

[poprzednia][następna]