Kotka syberyjska

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 19, 2008 18:26 Kotka syberyjska

Witam wszystkich serdecznie.
Szukam domu dla 3 letniej kotki syberyjskiej.
Kotka jest u mnie prawie 4 tygodnie. Zabrałam ją od osoby, która nie mogła się już opiekować swoimi zwierzętami. Była wychudzona i sierść nie była w najlepszym porządku. Obecnie, ponieważ apetyt jej dopisuje wygląda dużo lepiej. Sierść już jest błyszcząca. Niestety nie może zostać u mnie bo mam psy (jeden nie lubi kotów). Kotka nie jest wysterylizowana, podobno raz miała kocięta. Nie znam dobrze jej charakteru i nie potrafię powiedzieć dokładnie jak się zachowuje. Z tego co usłyszałam od byłej właścicielki nie lubi kotek, dogaduje się z kotami. Podobno żyła w zgodzie z psem, ale na moje rzuca się z pazurami (moje psy są bardzo duże, więc może to dlatego). Nie lubi obcych, tzn jak ją
wzięłam to na mnie fuczała i drapała. Nie było możliwości ją wziąć np na ręce. Teraz gdy się przyzwyczaiła do nowych warunków daje się głaskać i łasi się do nóg, choć jeszcze jej się zdarza pacnąć mnie łapą. Myślę, że jeżeli będzie miała dobre warunki, czyli możliwość chodzenia po domu swobodnie to zupełnie zmieni to jej zachowanie. U mnie niestety cały czas siedzi w jednym pomieszczeniu. Załatwia się do kuwety, jest czyściutka. Została przeze mnie zaszczepiona na wszystkie kocie choroby + wścieklizna, odrobaczona. Jest kotką nie wychodzącą. Chciałabym by trafiła w dobre ręce. Osoby, które zgłaszały się miały na celu tylko rozmnażanie. Kotka przebywa w okolicach Pucka.

toja

Od: Sob paź 28, 2006 20:44

Post » Wto lut 19, 2008 20:07

trzeba ją jak najszybciej wysterylizować

kciuki trzymam za dobry domek :)
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto lut 19, 2008 20:31

Można prosić o foto?

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto lut 19, 2008 22:47

Jestem potencjalnym domkiem,na wszystkie pytania chętnie odpowiem haniaszaraf@o2.pl

Hańka

Post » Śro lut 20, 2008 0:50 Re: Kotka syberyjska

toja pisze:Kotka nie jest wysterylizowana (...) Osoby, które zgłaszały się miały na celu tylko rozmnażanie. Kotka przebywa w okolicach Pucka.

Tnij, nie czekaj, zanim wyadoptujesz.
Kot rasopodobny zawsze będzie łakomym kąskiem dla rozmnażaczy. Znam też takie przypadki, kiedy niesterylizowana kotka rasopodobna była ( i chyba nadal jest, niestety.. :( ) pokusą dla jej właścicielki, żeby może jednak pokryć, żeby były "takie ładne kociątka" :evil:
Tylko sterylka daje pewność.
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Śro lut 20, 2008 5:47

to prawda, po co kociątka moją potem cierpieć , jest tak dużo małych kotków bez domu
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro lut 20, 2008 8:47 Re: Kotka syberyjska

Nordstjerna pisze:
toja pisze:Kotka nie jest wysterylizowana (...) Osoby, które zgłaszały się miały na celu tylko rozmnażanie. Kotka przebywa w okolicach Pucka.

Tnij, nie czekaj, zanim wyadoptujesz.
Kot rasopodobny zawsze będzie łakomym kąskiem dla rozmnażaczy. Znam też takie przypadki, kiedy niesterylizowana kotka rasopodobna była ( i chyba nadal jest, niestety.. :( ) pokusą dla jej właścicielki, żeby może jednak pokryć, żeby były "takie ładne kociątka" :evil:
Tylko sterylka daje pewność.

dokładnie tak
tnij, nie czekaj
wprawdzie ja wzielam na tymczas niekastrowaną długowłosa,
z tego watku
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=70 ... c&start=75

ale ja to ja
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro lut 20, 2008 8:55

Ja mam właśne "prawie syberyjską" kotę od osoby, która dopuszcza do swojej kotki wszystkie okoliczne koty bo na takie śliczniuchy zawsze się ktos znajdzie "a takie śliczne są".....
Obrazek
Obrazek

galleana

Od: Sob wrz 08, 2007 19:52

Post » Śro lut 20, 2008 9:03

A gdzie koteczka mieszka ?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro lut 20, 2008 11:32 Re: Kotka syberyjska

Nordstjerna pisze:Tylko sterylka daje pewność.

Otoz to. Toja, umow ja szybciutko na zabieg, zrobisz bardzo dobry uczynek :)
Obrazek

Happy

Od: Śro lis 19, 2003 2:36

Post » Śro lut 20, 2008 12:44

Bardzo proszę doświadczonych opiekunów kotów o poradę-czy w moim przypadku ewentualna adopcja ma szanse powodzenia.Mam średniej wielkości suczkę,która rewelacyjnie "dogaduje" się z naszą kicią (10 mies).Czy syberyjka po przejściach,podobno nie lubiąca kotek, nie będzie przyczyną totalnej wojny domowej?Chyba nikt mi na to nie odpowie (może jakaś wróżka jest wśród nas?)...Podczytuję na ABC wątek o dokoceniach i widzę,że bywa różnie.Spytam inaczej-czy mój zestaw rezydentów nie dyskwalifikuje z miejsca naszego domku?

Hańka

Post » Śro lut 20, 2008 19:41

Dziekuję za zdjęcia.Przepiękne kocisko :1luvu: !Może warto byłoby fotki wkleić do wątku?A pytań mam kilka:
1.jak kici na imię?
2.czy ma ks.zdrowia?
3.czy zostanie wysterylizowana?
4.co lubi jeść?
5.czy jest zdrowa?Bo tak jakoś "smutno" leży...
Obawiam się,że z opisanych juz powodów (zwierzaki)nie jestem domkiem
idealnym.Byc może kicia powinna być jedynaczką?Ale jeśli go nie znajdzie to może lepszy mój domek niż żaden?

Hańka

Post » Sob lut 23, 2008 19:35

Czy kotka juz ma domek?

Akela3

Od: Sob lut 09, 2008 21:50

Post » Sob lut 23, 2008 19:40

No właśnie,też bym chciała wiedzieć.Wysłałam do włacicielki 3 maile-bez odpowiedzi...

Hańka