Witam wszystkich serdecznie.
Szukam domu dla 3 letniej kotki syberyjskiej.
Kotka jest u mnie prawie 4 tygodnie. Zabrałam ją od osoby, która nie mogła się już opiekować swoimi zwierzętami. Była wychudzona i sierść nie była w najlepszym porządku. Obecnie, ponieważ apetyt jej dopisuje wygląda dużo lepiej. Sierść już jest błyszcząca. Niestety nie może zostać u mnie bo mam psy (jeden nie lubi kotów). Kotka nie jest wysterylizowana, podobno raz miała kocięta. Nie znam dobrze jej charakteru i nie potrafię powiedzieć dokładnie jak się zachowuje. Z tego co usłyszałam od byłej właścicielki nie lubi kotek, dogaduje się z kotami. Podobno żyła w zgodzie z psem, ale na moje rzuca się z pazurami (moje psy są bardzo duże, więc może to dlatego). Nie lubi obcych, tzn jak ją
wzięłam to na mnie fuczała i drapała. Nie było możliwości ją wziąć np na ręce. Teraz gdy się przyzwyczaiła do nowych warunków daje się głaskać i łasi się do nóg, choć jeszcze jej się zdarza pacnąć mnie łapą. Myślę, że jeżeli będzie miała dobre warunki, czyli możliwość chodzenia po domu swobodnie to zupełnie zmieni to jej zachowanie. U mnie niestety cały czas siedzi w jednym pomieszczeniu. Załatwia się do kuwety, jest czyściutka. Została przeze mnie zaszczepiona na wszystkie kocie choroby + wścieklizna, odrobaczona. Jest kotką nie wychodzącą. Chciałabym by trafiła w dobre ręce. Osoby, które zgłaszały się miały na celu tylko rozmnażanie. Kotka przebywa w okolicach Pucka.