Wawa - 3 maluchy wywiezione do schroniska - potrzebny DT!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 13, 2007 11:02 Wawa - 3 maluchy wywiezione do schroniska - potrzebny DT!

Dostałam e-maila od Pani Ani:

Kocięta przyniosła dzisiaj do lecznicy kobieta, która karmi koty działkowe - zaginęła ich matka - koty działkowe przeganiają je od jedzenia, w dodatku są w trakcie leczenia świerzbowca usznego.
Trzy kociaki: 2 kotki, 1 kocurek: 2 bure, 1 biały z plamkami - ok. 2 - 2,5 m-ca - oswojone - zostały ulokowane w lecznicy w dużym transporterze, bo brak miejsca w klatkach - obiecałam znaleźć jakieś miejsce na c.d. pobytu do jutra.
Mogę sfinanasować ich leczenie i żywienie, ale nie mam dokąd ich zabrać.
Proszę o pomoc - wiadomość: lecznica BEMOWO - ul. Powstańców Śląskich 101, tel.: 638-39-14 - wiadomość w recepcji np. u lek. Magdaleny Dąbrowskiej.

Anna Wydra
Fundacja Ochrony Zwierząt "Bezpieczna Przystań"
tel.: 0-22 835-64-38

Trzy kociaki, które zostały przekazane do schroniska w Milanówku można nadal adoptować
- tel. Halina Stecker - 0-603-776-631

NOWE kocię w lecznicy - nieznanej płci - cudny: srebro pręgowane z białymi dodatkami - kociaka przywiozła Straż Miejska z Bemowa - kociak jest tak odwapniony (RTG), że nie może chodzić, a jak próbuje, to dostaje ataku szału z bólu. Nie można go dotknąć, bo okropnie go boli - czegoś takiego w życiu nie widziałam - ja chyba dokonam żywota, widząc te wszystkie skrzywdzone istoty przez tzw. ludzi. Wyobraźcie sobie leczenie tego malca, kiedy nawet dotyk sprawia mu ból, a trzeba go wyjąć, sprzątnąć, zrobić zastrzyki (wapno domięśniowo), nakarmić (wapno do jedzenia), dlatego nie wiadomo jeszcze jakiej jest płci. Widać po jego cudnych żywych oczach, że bardzo chce się bawić i brykać, ale ...nie może. - ma dom! :)

Trikolorka - ma DT na Saskiej Kępie :)

Do tego zestawu dokładam psa, którego przywiozła Straż z Bemowa, interweniując na zgłoszenie mieszkańców bloku - pies wypadł lub wyskoczył z IV piętra na beton - nie wiadomo było, z którego mieszkania. Zdarzył się cud - pies ma jedynie złamaną kość mostka, nie ma obrażeń wewnętrznych.
Czy odnajdzie się właściciel psa? A jeśli tak - to co to za właściciel, którego pies "fruwa"???? Czy zostanie ukarany??? Czy będzie chciał odebrać psa, płacąc za diagnostykę, leczenie i pobyt w szpitalu????

Bardzo proszę o pomoc!
Ostatnio edytowano Wto lip 17, 2007 11:07 przez Akineko, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Pt lip 13, 2007 16:59

chociaż podniosę
może napisz w tytule, że ich matka zaginęła
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Sob lip 14, 2007 18:13

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pierwsze zdjęcia to te małe kociaki

Tricolorka to kotka w lecznicy na Powstanców - trafiła z Bemowa znaleziona przez karmicielkę, jest po operacji ropomacicza, miała oskórowaną łapkę i jest po amputacji głowki kosci udowej tylnej prawej łapy
zakonczyła kuracje antybiotykową
super kontaktowa - potrzebuje domu tymczasowego zeby zakonczyc rehabilitacje
kicia miała dużo szczęścia ale potrzebuje go jeszcze trochę
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob lip 14, 2007 21:42

śliczności :)
a trikolorka wręcz bajkowo piękna - wierzę że znajdzie się ktoś kto ją pokocha

domki chociaż tymczasowe pilnie potrzebne !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob lip 14, 2007 21:43

wibryska pisze:może napisz w tytule, że ich matka zaginęła

tytuł jest bardzo ważny, bo na forum są setki kociąt szukających pilnie domów tymczasowych - trzeba w tytule podkreślić dramatyzm sytuacji
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Sob lip 14, 2007 22:20

i może jeszcze dopisz w tytule, że domu szuka cudna trikolorka bez łapki
a może lepiej założyć jej osobny wątek

byłoby wspaniale gdyby ktoś mógł zrobić bannerek do wstawienia w podpis ze zdjęciem trikolorki i z informacją że nie ma łapki i szuka pilnie domu

mam jeszcze taki pomysł, żebyś założyła im wątek na psim forum www.dogomania.pl w dziale inne zwierzęta w potrzebie - tam jest też
wielu miłośników kotów
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie lip 15, 2007 14:06

podnoszę !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie lip 15, 2007 16:51

maluchy tygryski zostały zabrane do schroniska w Milanówku :(
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lip 15, 2007 20:59

Maryla pisze:Obrazek Obrazek Obrazek

Marylko, zmień tytuł. Napisz może tak: 3 kocięta zawiezione do schroniska+TRI bez łapki w lecznicy

i koniecznie daj ogłoszenie w dziale adopcje na miau
może ktoś mógłby Ci pomóc zrobić jedno zdjęcie złożone z trzech zdjęć kociąt

daj tam też ogłoszenie trikolorce

zobaczysz że będzie duże zainteresowanie i forumowicze pomogą
Ci znaleźć dla nich dom
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Nie lip 15, 2007 23:37 tri

Trikolorka ma łapki cztery, tylko prawa tylnia jest po operacji - amputacji główki kości udowej, poza tym kotka ma oskórowany w połowie ogona ogon (bez sierści) i jest też po operacji ropomacicza. Dzisiaj stwierdziłam u kotki świerzbowca usznego - rozpoczęte leczenie, ale kicia nadal musiała zostać w szpitalu. Po wyleczeniu uszu i zaszczepieniu kotka może trafić do mojej znajomej, o ile przyjmą ją dwie kocie rezydentki, a nie jest to pewne.
Tri jest strasznie miziasta, całusna, nakolanowa, widać, że chciałaby nareszcie pochodzić na większej powierzchni niż klatka. I okropny z niej łasuch.

Trzy kociaki, które zostały przekazane dzisiaj rano do schroniska w Milanówku można nadal adoptować
- tel. Halina Stecker - 0-603-776-631

NOWE kocię w lecznicy - nieznanej płci - cudny: srebro pręgowane z białymi dodatkami - kociaka przywiozła Straż Miejska z Bemowa - kociak jest tak odwapniony (RTG), że nie może chodzić, a jak próbuje, to dostaje ataku szału z bólu. Nie można go dotknąć, bo okropnie go boli - czegoś takiego w życiu nie widziałam - ja chyba dokonam żywota, widząc te wszystkie skrzywdzone istoty przez tzw. ludzi. Wyobraźcie sobie leczenie tego malca, kiedy nawet dotyk sprawia mu ból, a trzeba go wyjąć, sprzątnąć, zrobić zastrzyki (wapno domięśniowo), nakarmić (wapno do jedzenia), dlatego nie wiadomo jeszcze jakiej jest płci. Widać po jego cudnych żywych oczach, że bardzo chce się bawić i brykać, ale ...nie może.

Do tego zestawu dokładam psa, którego przywiozła Straż z Bemowa, interweniując na zgłoszenie mieszkańców bloku - pies wypadł lub wyskoczył z IV piętra na beton - nie wiadomo było, z którego mieszkania. Zdarzył się cud - pies ma jedynie złamaną kość mostka, nie ma obrażeń wewnętrznych.
Czy odnajdzie się właściciel psa? A jeśli tak - to co to za właściciel, którego pies "fruwa"???? Czy zostanie ukarany??? Czy będzie chciał odebrać psa, płacąc za diagnostykę, leczenie i pobyt w szpitalu????

W jednej tylko lecznicy codziennie widzę tyle nieszęść, spowodowanych bezmóżdżem ludzi - tzw. właścicieli: dziś "tylko" jedna kotka, która wypadła z okna wieżowca - nagminnie, codziennie po kilka stworzeń w okresie wiosna - jesień, albo kotka (wypisz-wymaluj mój Puchatek) z biegunką, którą pani przyniosła do szpitala, bo wyjeżdża za miasto na odpoczynek.....
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Pon lip 16, 2007 1:59

o matko aż głowa boli :(

dziewczyny w takim razie trzeba po pierwsze zmienić tytuł, po drugie uaktualnić pierwszy post i po trzecie założyć osobny watek trikolorce i srebrnemu i jeszcze w dziale koci-łapci temu "latającemu" psu
(i koniecznie na forum www.dogomania.pl)

no i przydałoby się więcej zdjęć trikolorki i srebrnego

kto może zabrać te piękne kocięta ze schroniska i dać im dom tymczasowy zanim się rozchorują ???
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lip 16, 2007 9:57

Akineko - uaktualnij tytuł i pierwszy post
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon lip 16, 2007 14:38

Już. Nie mialam dostępu do netu. :(

DT pilnie potrzebne!
Obrazek

Akineko

Post » Wto lip 17, 2007 10:57

wydra pisze:Dobre wieści:
Trikolorkę zabiera w środę znajoma "kociara" z Saskiej Kępy, której fundacja sponsoruj od kilku lmiesięcy leczenie znalezionego chorego owczarka szkockiego Kaya.
Byłam dzisiaj w lecznicy - nakrmiłam wołowinką (wciągnęła biegiem w organizm), wyczyściłam uszy i wymiziałam.

Nowy kociak z niedoborem wapnia ma nowy dom od dzisiaj.

Nadal na domy czekają te pierwsze 3 maluchy w Milanówku!
tel. Halina Stecker - 0-603-776-631

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Akineko