Kocięta przyniosła dzisiaj do lecznicy kobieta, która karmi koty działkowe - zaginęła ich matka - koty działkowe przeganiają je od jedzenia, w dodatku są w trakcie leczenia świerzbowca usznego.
Trzy kociaki: 2 kotki, 1 kocurek: 2 bure, 1 biały z plamkami - ok. 2 - 2,5 m-ca - oswojone - zostały ulokowane w lecznicy w dużym transporterze, bo brak miejsca w klatkach - obiecałam znaleźć jakieś miejsce na c.d. pobytu do jutra.
Mogę sfinanasować ich leczenie i żywienie, ale nie mam dokąd ich zabrać.
Proszę o pomoc - wiadomość: lecznica BEMOWO - ul. Powstańców Śląskich 101, tel.: 638-39-14 - wiadomość w recepcji np. u lek. Magdaleny Dąbrowskiej.
Anna Wydra
Fundacja Ochrony Zwierząt "Bezpieczna Przystań"
tel.: 0-22 835-64-38
Trzy kociaki, które zostały przekazane do schroniska w Milanówku można nadal adoptować
- tel. Halina Stecker - 0-603-776-631
NOWE kocię w lecznicy - nieznanej płci - cudny: srebro pręgowane z białymi dodatkami - kociaka przywiozła Straż Miejska z Bemowa - kociak jest tak odwapniony (RTG), że nie może chodzić, a jak próbuje, to dostaje ataku szału z bólu. Nie można go dotknąć, bo okropnie go boli - czegoś takiego w życiu nie widziałam - ja chyba dokonam żywota, widząc te wszystkie skrzywdzone istoty przez tzw. ludzi. Wyobraźcie sobie leczenie tego malca, kiedy nawet dotyk sprawia mu ból, a trzeba go wyjąć, sprzątnąć, zrobić zastrzyki (wapno domięśniowo), nakarmić (wapno do jedzenia), dlatego nie wiadomo jeszcze jakiej jest płci. Widać po jego cudnych żywych oczach, że bardzo chce się bawić i brykać, ale ...nie może. - ma dom!

Trikolorka - ma DT na Saskiej Kępie

Do tego zestawu dokładam psa, którego przywiozła Straż z Bemowa, interweniując na zgłoszenie mieszkańców bloku - pies wypadł lub wyskoczył z IV piętra na beton - nie wiadomo było, z którego mieszkania. Zdarzył się cud - pies ma jedynie złamaną kość mostka, nie ma obrażeń wewnętrznych.
Czy odnajdzie się właściciel psa? A jeśli tak - to co to za właściciel, którego pies "fruwa"???? Czy zostanie ukarany??? Czy będzie chciał odebrać psa, płacąc za diagnostykę, leczenie i pobyt w szpitalu????
Bardzo proszę o pomoc!