Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 17, 2025 20:46 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Daisy jaka głodna biedulka.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Wto paź 21, 2025 10:24 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Tam, gdzie na działkach ROD wspólnie z Panią Beatą i Panią Martą złapaliśmy 3 dorosłe kotki( wysterylizowane i już wypuszczone), 3- 7 miesięczne( 2 kotki i kocurek, też już po zabiegach i wypuszczone), 2 kocurki( 4 miesięczne- 1 w ds, 1 w dt), 3 miesięczny kotek( w ds) okazało się, ze były jeszcze maluszki- najpierw 3- 2 miesięczne- zabrane do dt. Teraz na dniach też 2 kolejne- Pani Marta zgarnęła je do dt.
Wszystko w okolicy 1 działki, na której jest pełno misek. Brak kontaktu z właścicielami- zostawiona kartka, ale nikt nie zadzwonił. Kartka zabrana.
Skaczemy jak jacyś włamywacze po działkach- Pani Marta w ciągu dnia, a ja późnym wieczorem. Raczej nie będzie już niespodzianek, ale mam info, ze na alei obok też mogą być jakieś kociaki.

Kotek, który trafił do TOZ- jest teraz na antybiotyku, miał bardzo duże problemy z ząbkami oraz posklejane futerko. Kocurek został też wykastrowany. Pani karmiąca kilka kotów na działkach nie przyznaje się do niego, ale sąsiedzi mówią, że normalnie na ich oczach go karmiła. Natomiast na działkach jest też Pan, który tego kota zna, więc wypuścimy go na jego działkę. Jak tylko ten kotek wróci to będziemy prosić TOZ o zabranie na diagnostykę i leczenie kolejnego kotka- nie z naszego stada, ale dokarmiany przez nas- kocurek od ludzi mieszkających na działkach, ogólnie mają 5 kotów, 3 do nas przychodzą. Kocurek ma zrudziałe futerko i problemy z dziąsłami/ ząbkami.
Ostatnio edytowano Wto paź 21, 2025 10:54 przez Damian- iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Wto paź 21, 2025 10:25 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

:1luvu: Szymkowa i ropucha :1luvu:
Bardzo dziękujemy za suchą karmę- Whiskas 14kg.

Ostatnio edytowano Wto paź 21, 2025 11:04 przez Damian- iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

Damian- iza71koty

Post » Wto paź 21, 2025 11:04 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Iza dociepliła budki- Bucia i Szarej oraz Trzykrotki

U Bucia i Szarej

U Trzykrotki Opiekun wirtualny mir.ka

W terenie zielonym koty mają 2 altanki, plus strych u Bezdomnego i sporo budek w terenie. Więc przywieźliśmy 1 dużą drewnianą budkę, z której koty nie korzystały- Iza ma już na nią plan
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Wto paź 21, 2025 12:40 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Dobrze, że Pani Marta i Pani Beata pomagają!
Budki super!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw paź 23, 2025 10:09 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

U Trzykrotki Opiekun wirtualny mir.ka

Trzykrotko fajną masz budkę :)
przesłałam ci grosik na jedzonko, tobie i Hani :catmilk: :catmilk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw paź 23, 2025 10:48 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocurek leczony w TOZ już wrócił na działki. Przywieźli go do nas, został przedwczoraj odwieziony na działki i wypuszczony w miejscu, gdzie codziennie karmimy koty- bardzo blisko miejsca, gdzie został przeze mnie złapany.

Wczoraj już normalnie czekał z karmionymi przez nas kotami.

Teraz będę prosił TOZ, jak tylko będą mieli miejsce o pomoc dla kocurka od chłopaka mieszkającego na działkach. Na filmiku są jego 4 kocurki.

W weekend zadzwoniła sąsiadka z działek ROD mieli problem z kociakiem- szukali otwartego gabinetu- dałem im namiar na całodobowy gabinet.
Obrazek
Obrazek

W poniedziałek nie udało mi się z nią skontaktować, a we wtorek zadzwoniła pytając, czy możemy się zorientować w sprawie ceny uśpienia kotka. Byli w 2 gabinetach- oba postawiły diagnozę wodogłowie, 1 stwierdził, że najlepsze rozwiązanie to eutanazja, a drugi, ze można kociaka leczyć, ale będzie to bardzo drogie i obarczone ryzykiem niepowodzenia. Mało kogo stać na takie koszty :(
Znowu poprosiłem o pomoc TOZ, dziewczyna, która odwoziła do nas kocurka nie odmówiła pomocy, wymieniłem sąsiadkę i wolontariuszkę numerami z nadzieją, że TOZ spróbuje pomóc:

Tutaj można poczytać o Miodku:
https://www.facebook.com/TOZSzczecin?locale=pl_PL

Tutaj zbiórka na ratowanie kociaka i też jest wszystko jasno opisane. Koszt leczenia- 18 tys. zł
https://zrzutka.pl/dnbsm6

Poprosiłem P. Beatę o pomoc. Rozmawiałem też z sąsiadką z działek- jeśli się uda to wysterylizują mamę Miodka w przyszłym tygodniu. Kotka rasowa uciekła im w rui, pozwolili jej urodzić. Już w tym roku 1 kotkę im wysterylizowaliśmy.
Ostatnio edytowano Czw paź 23, 2025 13:25 przez Damian- iza71koty, łącznie edytowano 2 razy

Damian- iza71koty

Post » Czw paź 23, 2025 11:21 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

mir.ka pisze:U Trzykrotki Opiekun wirtualny mir.ka

Pięknie :1luvu: dziękujemy :1luvu: :201494

Wkleje ze zbiórki co podsumowałam.

Policzyłam w skrócie.Mam zrobionych na ten moment 19 budek.Wyścielone zabezpieczone bardzo solidnie.Pojedyńcze podwójne.Plus miejscówki dodatkowe.Oprócz tego zrobiłam w tym roku 8 przybudówek przy budkach-styropianowe wyscielone kocykami.Zawieżliśmy w teren 7 stołówek.Dodatkowo zrobiłam 4 dorażne stołówki -zabezpieczone przed deszczem płytą lub banerem.
Zrobiłam też kocia altanę i piwnicę dla kotów.Oraz ogarnęłam kocią komórkę.To tylko moja robota bo Damian robi kotom które On karmi.Masa roboty materiału czasu i sił.Jeśli dobrze liczę pozostała mi do zrobienia jedna budka-poczwórna jedna budka styropianowa pojedyńcza i budka która musimy zawieżć.I to chyba juz będzie jeśli chodzi o moje koty-koniec roboty.

Damian- iza71koty

Post » Czw paź 23, 2025 11:29 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Wczoraj zrobiłam kolejną budkę wraz z przybudówką.Damian pomógł i zaniósł mi płytę bo cieżka.Ta budka nie jest ofoliowana ale to nie ma znaczenia- bo ona stoi pod dachem -wiec wystarczy jej takie zabezpieczenie jakie zrobiłam.To bardzo stara budka robiona wieki temu przeniesiona latem z innego miejsca.Szczelna ze styropianu 10 cm.W środku już wszystko wyścielone. Przybudówka zrobiona.Dzisiaj sprawdzę czy koty wchodziły. :201461

Ostatnio edytowano Czw paź 23, 2025 11:33 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 23, 2025 11:31 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Damian- iza71koty pisze:
mir.ka pisze:U Trzykrotki Opiekun wirtualny mir.ka

Pięknie :1luvu: dziękujemy :1luvu: :201494

Wkleje ze zbiórki co podsumowałam.

Policzyłam w skrócie.Mam zrobionych na ten moment 19 budek.Wyścielone zabezpieczone bardzo solidnie.Pojedyńcze podwójne.Plus miejscówki dodatkowe.Oprócz tego zrobiłam w tym roku 8 przybudówek przy budkach-styropianowe wyscielone kocykami.Zawieżliśmy w teren 7 stołówek.Dodatkowo zrobiłam 4 dorażne stołówki -zabezpieczone przed deszczem płytą lub banerem.
Zrobiłam też kocia altanę i piwnicę dla kotów.Oraz ogarnęłam kocią komórkę.To tylko moja robota bo Damian robi kotom które On karmi.Masa roboty materiału czasu i sił.Jeśli dobrze liczę pozostała mi do zrobienia jedna budka-poczwórna jedna budka styropianowa pojedyńcza i budka która musimy zawieżć.I to chyba juz będzie jeśli chodzi o moje koty-koniec roboty.

Oj Dziewczyny to ja pisałam.Zapomniałam sie przelogować. :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw paź 23, 2025 20:16 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Wygląda, że będą miały ciepło i miękko na zimę. Ale pracy to wszystko wymaga, że strach. Mam nadzieję, że zima szybko do nas nie zawita bo jak dla mnie śnieg ładnie jedynie na folderach wygląda.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw paź 23, 2025 21:00 Re: Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Wykonaliście ogromną pracę ! wielki szacun :ok: :ok: :ok: :201494

a na malutkiego Miodka już zebrano pełną kwotę na operację :D
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

[poprzednia]