Moderator: Moderatorzy
Kazia pisze:Jaka jest cena za kilogram puszki z królikiem?
Ile jej dajesz i jaka jest cena dziennego wyżywienia?
Jeśli to nie byłoby zaporowo dużo (a przypuszczam, że mogłoby wyjść nawet taniej) to przeszłabym na mięso z królika, ze sklepu, dla ludzi.
Tylko trzeba poczytać ile się daje mięsa, bo mniej niż puszki. Kołacze mi się, że 2 % wagi psa, ale głowy nie dam.
Na powiedzmy 4 tygodnie....jeśli w tym czasie alergia się nie powiększy, albo nawet ustąpi, zastanawiałabym się dalej na BARF-em.
To dorosły pies, ja bym w tym czasie nie dawała żadnych suplementów, bo suple też potrafią uczulać.
Do zdobywania fachowej wiedzy polecam tę grupę
https://www.facebook.com/groups/835037619882752
FuterNiemyty pisze:Czekaj, to wprowadzilas np. indyka (jedno z mniej alergicznych mies) czy jakiekolwiek inne, w czystej formie i nic ponadto?
Chrupy to chrupy, wysokoprzetworzone. Ta cala 'leczniczosc' karm przemyslowych, to zwykly marketing.
Zreszta rzuc okiem na sklad, nic dobrego, a potencjalnych winnych moze byc mnostwo.
Mieszanie roznych rodzajow karm (surowe, mokre, suche), to miks ciezkostrawny nawet dla zupelnie zdrowego organizmu.
Obserwacje skupilabym na niedopuszczeniu do stanu ostrego (wspomnianej katastrofy).
Patmol pisze:a jaki to duży pies? i do czego podobny?
moje suki (obie razem ok 60 kg) zjadają w sumie do 1 kg mięsa dziennie, a nie jedzą ani puszek ani chrup.
Przy czym jeden pies (ok 27 kg) je niewiele (jest w typie szpica) , a większość zjada drugi pies (ponad 30 kg)
indyk jest łatwiej dostępny i chyba by wyszedł taniej niż królik - do takiego miesięcznego eksperymentu.
Królika nigdy nie kupowałam.
Mogłabyś spróbować z mięsem gotowanym/podgotowanym -skoro pies nie zna surowego.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości