Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 08, 2013 11:25 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Nie mogę się napatrzeć na Sisulę, chyba sobie któreś z tych zdjęć wrzucę w domu na pulpit :)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt lis 08, 2013 12:10 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

W kwestii formalnej chciałabym dodać, że pieniądze pozostałe po zakupach przekazałam na konto Ostatniej Szansy.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt lis 08, 2013 19:51 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Potwierdzamy dotarł przelew od Kasi , lada moment rozliczymy się z naszym wetem, damy do wklejenia fakturę to co zostanie to będzie taka skarpeta pomocowa np. dla Lulka i Sul czy innej bidy np. leczenie czy sterylizacja . Ewa

ostatniaszansa

Od: Pt mar 13, 2009 23:48

Post » Nie lis 10, 2013 23:04 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

pokój "kociarnia" pusty długo nie był ... malizny maciupkie wygłodzone można odmówić ? Nie. Czarny, czarny z białymi skarpetkami i dwa buraski - śliczne . Ewa

ostatniaszansa

Post » Śro lis 13, 2013 18:55 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

pozwoliłam sobie wystawić kubek na licytację na pomoc dla zwierząt Zosi [']
viewtopic.php?f=20&t=158294
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro lis 13, 2013 19:57 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

ile kociaków jest w Ostatniej Szansie ? Kto zgadnie ? 5 tygodniowe i ok 9-10 tygodniowe ...
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 254&type=1

ostatniaszansa

Post » Nie gru 01, 2013 21:24 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

:strach: :strach: :strach: Ło matko i córko! A tak miało być pięknie. 15 kociaków, bardzo Wam współczuję.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro gru 04, 2013 14:22 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

smil pisze:dzisiejsze popołudnie, mimo że w Warszawie szaro i słońca nie widać, to u Zośki jakoś tak cieplej:

Obrazek

Jano, Smil kwaterę 273 znajdę bez trudu, to w prostej linii od grobu Prusa, gdzie w pobliżu jest kocia stołówka. Ale może opisać jakoś czy to na skraju kwatery czy np. rząd w głębi, jakiś charakterystyczny element?
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro gru 04, 2013 15:22 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

viewtopic.php?p=10067578#p10067578
Lokalizacja grobu Zofii

piotr568 pisze:Wejście bramą od Ostroroga. Cały czas prosto aleją od bramy w głąb cmentarza do słupka z numerem 247 (słupek stoi po prawej stronie). Skręcamy w prawo przy słupku, przecinamy jedną poprzeczną i dochodzimy do następnego skrzyżowania ze słupkiem 274. Idziemy dalej prosto kilkanaście metrów. Po lewej stronie przy alejce jest duży grobowiec rodziny Kucharskich. W drugim rzędzie, na plecach tego grobowca, lekko na prawo od niego jest miejsce ostatniego spoczynku Zosi. Można tam dość między grobami od alejki 274 albo ścieżką równoległą do niej między drugim a trzecim rzędem mogił.

Plan cmentarza
http://www.sowa.website.pl/powazki/Povo ... 9_plan.jpg

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro gru 04, 2013 15:24 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Kwatera 273 (w informacji Piotra jest błędny numer).

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro gru 04, 2013 16:05 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

W to miejsce do kwatery 273 łatwiej jest trafić szukając od strony kwatery 274!

Przeszukałam prawie całą kwaterę od tej drugiej strony i długo trwało zanim tam trafiłam.
Szłam od bramy IV przy ul. Powązkowskiej, która jest zawsze otwarta prawie cały czas prosto wgłąb cmentarza dopóki nie znalazłam zbliżonej numeracji kwater.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 04, 2013 16:06 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Dzięki, zapomniałam o instrukcji Piotra.
Ja wchodzę bramą od Powązkowskiej, bo tam mam dojazd i będę szła "kocim szlakiem".
Ale numer kwatery i ten duży grobowiec Kucharskich mi wystarczy za drogowskaz. Być może będę tam w ten weekend, bo muszę jeden domek przestawić.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro gru 04, 2013 21:41 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Dziś nowy domek znalazła Sulisia. Będzie mieszkać w mieszkaniu, w którym jest już kocurek z adopcji (tez od nas). Sulcia będzie mogła bawić się więc z rudym Cejlonem - swoim rówieśnikiem. Bo Sul lubi się bawić. W lecznicy zaprzyjaźniła się z kotką Małgosią, z którą wariowały jak kociaki - ganiając się po całej lecznicy.
Z nową opiekunką Sul będę w stałym kontakcie. To dobry i spokojny dom, więc nasza słodka kotulka na pewno się tam odnajdzie. Pani jest bardzo ciepłą osobą. Jej córka i wnuczka maja u siebie w domu tez kociaka od nas z adopcji. Bardzo się cieszę, że Sulinia będzie miała już swojego człowieka i domek.

Z Zosinych kotków został u nas jeszcze Luluś, który wariuje po całej lecznicy i sklepie zoologicznym jak pijany zając. Teraz ma nową misję, czyli przedarcie się niezauważonym do szklanych przegródek z przysmakami dla zwierząt, gdzie najpierw oblizuje ciastka z jagnięcina dla psów, a potem sięga sobie łapką do kartonika z twarożkowymi myszkami dla kotów i wyciąga sobie myszkę i od razu pakuje do gębuli i spożywa bardzo głośno mrucząc wielce zadowolony :twisted: Co pewien czas słyszę tez jak któryś z pracowników sklepu wrzeszczy: "Lulek nie rób wirów rybkom!!!" Wtedy wiadomo, że Lulek siedzi na lodówce w akwarystyce i miesza łapą w akwarium wystawowym :twisted: :twisted: :twisted:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro gru 04, 2013 22:30 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Wspaniałe wieści :1luvu: dziekujemy za serce okazane kotom Zosi :1luvu: i znalezienie im super domków :kotek:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw gru 05, 2013 0:30 Re: Pomoc dla osieroconych zwierząt ZOFII.SASZY [*]

Aniu, tak bardzo się cieszę, że i Sulci złotookiej ślicznocie się wreszcie poszczęściło :1luvu:

To jeszcze za Dom dla Lulka ogromne kciuki :ok: :ok: :ok: , mam nadzieję, że w końcu znajdą się Ludzie, których nie przerazi FIV+, albo zechcą kolegi dla innego FIV-ka...

Nie sposób pogodzić się z nieobecnością Zosi, nie sposób zrozumieć tego, co się stało i co działo się z Zofią już przez jakiś czas bez naszej wiedzy :( , ale chociaż to jedno jest na otarcie łez - że prawie wszystkie Jej zwierzęta są już w swoich nowych własnych Domach, z nowymi własnymi Ludźmi i we własnych kątach.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]