Whiskas, Kitekat - dlaczego nie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 12, 2003 20:54

Ostatnio krucho u nas z kasa, wiec nie moge kupowac kici Sheby. Zawsze ma jednak w miseczce RC Kitten (rosnie i potrzebuje kalorii) , dostaje duzo mieska i saszetki Kitekat i inne paszteciki.
Whiskasa nie chciala jesc, i dobrze :)

Zastanawiam sie tylko nad roznicami w zawartosci Sheby a pozostalych gotowych obiadkow (nie mowie o puszkach).
Jesli mnie pamiec nie myli (nie moge sprawdzic, bo nie mam opakowania) to Sheba ma 4% mieska. Inne tanie paszteciki tez maja 4% miecha !
Za bardzo tego nie rozumiem...
Jesli sie pomylilam, to prosze, poprawcie mnie :)

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Śro mar 12, 2003 22:15

No ale Whiskas Advanced to już chyba NIE odpady sądząc po cenie. :?
Obrazek
_Gusia_ dawniej "catsnkit"
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Od: Nie gru 22, 2002 18:12

Post » Czw mar 13, 2003 16:26

o co chodzi z tym whiskas advanced-czy cos takiego?

Axel

Od: Pt mar 07, 2003 20:59

Post » Czw mar 13, 2003 16:40

Axel pisze:o co chodzi z tym whiskas advanced-czy cos takiego?

To jest taki lepszy i drozszy Whiskas. Nie wszędzie go mozna kupić, niestety. Z tego co wiem, jest on dostepny tylko w saszetkach a u wetów jest vtakże sucha karma W.A. Puszek nigdy nie widziałam.
Opakowanie od str. graficznej jest zupelnie inne i gdyby nie ta sama nazwa, to nie kojarzy się z Whiskasem znanym ze sklepów.
Obrazek
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Post » Czw mar 13, 2003 18:47

catsnkit, widzialam ten Whiskas w markecie i zastanawialam sie czy kupic.
Czy Twoje kociaki go lubia?

moni_citroni

Post » Czw mar 13, 2003 18:54

moni_citroni pisze:catsnkit, widzialam ten Whiskas w markecie i zastanawialam sie czy kupic.
Czy Twoje kociaki go lubia?

Jakbym miała zrobic ranking, co one lubią, to wygląda to tak:
1. Whiskas Advanced
2. Whiskas
3. Animonda
4. Gourmet, Felix, Friskies

potem dłuuuugo nic

100. Iams

Teat przeprowadzony na podstawie wysychania żarcia w miskach.
Advanced'a one U W I E L B I A J Ą
Obrazek
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Post » Czw mar 13, 2003 19:15

To kupie go mojej swince, niech tez posmakuje :)

moni_citroni

Post » Czw mar 13, 2003 19:30

Ranking najbardziej lubianych rzeczy przez mojego kocurka

1.mięso wszelakiego rodzaju
1.Witaminy GIMPET
2.purina
3.sernik
4.mleko

99.woda
100.ser :wink:

Axel

Od: Pt mar 07, 2003 20:59

Post » Czw mar 13, 2003 22:56

Ja mojemu jednemu (ktory raczy jesc tego typu rzeczy 8O ) staram sie dawac rano puszke (1/2 tacki Animondy albo 1/2 saszetki KK) a wieczorkiem miesko. Wieczorem w miare mozliwosci uroizmaicone, czyli albo surowa wolowinka/kurczak/indyk, same lub wymieszane z puszka. saszetka, albo drob ugotowany.

Nie robie tego chetnie, ale kot tak je, to co ja moge... Czasem sie wsciekam i przegladzam na maksa, znaczy sie chowam rowniez suche po godzinie :evil: . Pomaga na jakis czas :roll: .

Aha, i uzywam glownie KK polskiego, choc w ramach zapewenienia uroizmaicenia staram sie dawac jedzenie roznych producentow, w tym niemiecki KK. Skutkow ubocznych (na razie) nie zauwazylam. Koty maja jako glowne dobre suche (RC) wiec nie spodziewam sie wiekszych problemow...

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt mar 14, 2003 11:11

Whiskas advances jest w supermarkecie w Tychach...naprzykład...widziałam wczoraj!
Z kocim mrukiem,
Ramzio & Miłka żyjący w coraz lepszych stosunkach Obrazek oraz Dominisia || Zapraszamy do Galerii!

Dominisia

Od: Nie cze 16, 2002 18:58

Post » Pon mar 17, 2003 15:50

Whiskas Advanced i zwykly whiskas to jednak chyba nie to samo. Pomijam cenę, ale moje koty Whiskasa tknac nie chcialy (dziwne, kitiketa jadają), a Advanced rąbią aż świst idzie. Oczywiście w rozsądnych ilościach, na razie kupilam 4 saszetki na próbę.
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Pon mar 17, 2003 15:52

Czy ktoś zna Friskies Festa? Malutkie puszki po 85 gram. Kupiłam dziś na próbę i smakowało.
Obrazek
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Post » Pon mar 17, 2003 15:54

Owszem, smakują. Niektóre nawe bardzo smakują. W przeciwieństwie do Friskiesa saszetkowego, niegdyś lubianego. :lol:
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Obrazek
[/url]

lady_in_blue

Od: Pon kwi 22, 2002 10:35

Post » Pon mar 17, 2003 16:00

Nata i Myszkin jak jedzą Advanced to aż przy tym chrumczą z zadowolenia. :lol:
Obrazek
www.koty.edu.pl

_Gusia_

Post » Pon mar 17, 2003 20:43

Nie wiem co dotychczas zostalo ujawnione w tym watku ( niemma sily czytac :wink: ), ale chetnie podziele sie Wami moimi odkryciami.
U pani wet u kotrej leczymy koty jest praktykujaca studentka weterynarii, niejaka Magda. Otoz Magda miala w zeszlym roku przedmiot pt. dietetyka, ktory polegal na tym ze przez caly rok byly badane wszystkie dostepne karmy na polskim rynku, nie tylko labolatoryjnie, ale takze ich bezposrednie dzialanie na grupie kotow. Nadmieniam, ze po badaniach wszystkie koty znalazly dobre studencie domy, jeden jest m.in u Magdy :lol:
Otoz w skrocie Whiskas byl najgorszym szajsem i tylko dlatego tak dokladnie to pamietam. Dlaczego spytacie..otoz nie z powodu tajemniczych Ecostam, albo innych tajemniczych substancji.
Po prostu karmy te maja sladowe ilosci miesa, zas podstawa jest SOJA. Tak soja, wiec chyba jasne dlaczego nie powinno sie karmic kota, zwierzecia badz co miesozernego, wegetrianska papka. Niekoniecznie musi ona potwornie szkodzic, ale przyczynia sie do anemii, oslabienia koscca, innych czesto trudno wytlumaczalnych zaburzen kociego organizmu. Jako ciekawostke dodam fakt ze moj tata byl naczelnikiem w Ministerstwie Rolnictwa 10 lat temu (jest juz na rencie) i mial watpliwa przyjmenosc spotkania przedstawiciela firmy Masterfood's. Otoz ten zwrocil sie z prosba o zakup tanich odpadow chmielowych (jest to ekstrakt alkoholowy pozostaly po warzeniu chmielu). tata spytal po co i dowiedzial sie, ze mam to sluzyc jako wypelniacz zwierzecych karm..Waszych karm 8O . Tat odmowil, ale jego nastepca juz nie.
Koty mozna oszukac dodajac do tego badziewia preparaty smakowe i zapachowe i tak tez sie robi...
Reasumujac, zaden normalny kot nie zywi sie w naturze piwskiem i soja, wiec dlaczego im to fundowac w kochajacych domach :?:
Odpierajac potencjalne zarzuty dodam jeszcze jedno.
Karmy tej samej firmy ale sprzedawane jako np. Hills podchodza juz pod karmy lecznicze czy tez wspomagajace i zwiazku z tym maja robione czesto kontrole jakosci. Zly wynik kontroli oznaczaloby dla nich utrate ww certyfikatu. To zapewnia wieksze prawdopodobienstwo, ze kupujac karmy z tzw. wyzszej polki kupujemy to co powinno sie tam znalezc wg opisu na opakowaniu.
Uffff, to juz koniec :lol:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

[poprzednia][następna]