Obłędne, kolorowe kociaki w domach, ale kciuki b. potrzebne!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 19, 2007 11:29 Obłędne, kolorowe kociaki w domach, ale kciuki b. potrzebne!

Przedstawiam niezwykłe, kolorowe kociaki, które u znajomej karmicielki czekają na dom. Oto Maciuś, Zuzia i Kacper:
Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze dwa tygodnie temu kociaki mieszkały w brudnej piwnicy, miały koci katar i zaropiałe oczka, a do p. Izy przychodziły do ogródka, żeby się najeść. Razem z Nosią, czwartą koteczką (jest na DT u Katek).

Wszystkie domy tymczasowe przepełnione... Najpierw kociaki dostawały antybiotyk w jedzeniu na ogródku, aż po kilku dniach p. Iza zdecydowała, że weźmie tę trójkę do siebie, a ja będę szukać im domów. Ja złapałam Maćka, następnego dnia syn p. Izy złapał Zuzkę i Kacpra.

Kociaki mieszkają w dużej klatce wystawowej, raz dziennie są wypuszczane do pokoju na zabawy. Kociaki już są zdrowe, za kilka dni kolejne odrobaczenie, a potem szczepimy. Na początku dzikuski, teraz już lubią ludzkie towarzystwo. Pani Iza ma bardzo małe mieszkanie i pełne zwierząt - trzy koty (w tym niepełnosprawny Łapek), wrony i sunię po operacji. Kociaki nie mogą u niej długo mieszkać...
Obrazek
NAWET DOM TYMCZASOWY JEST POTRZEBNY!

A oto kociaki jeszcze z podwórka i już po złapaniu.
Kacper:
Obrazek Obrazek
Kacperek jest pięknym kocurem, niby zwykły buras – ale jaki ma "pierwotny wygląd" :wink: Jest moim osobistym uosobieniem PRAWDZIWEGO KOTA – piękne pręgowane umaszczenie, ciapaty brzuszek, dzikie spojrzenie i charakter miśka :lol: 8)

Zuza:
Obrazek Obrazek
Zuzia jest szylkretką pręgowaną tygrysio. Taki kolorowy burasek :D Jest drobniejsza od braci i okrąglutka. Ma śliczne spojrzenie i silny charakterek - wiadomo, jak to szylkretki. Słodka dziewucha z niej!

Maciuś:
Obrazek Obrazek
Maciusia ja złapałam. Był dzikidziki. W lecznicy dał popis dzikowatości, nawet kupę zrobił ze strachu :roll: Już kilkanaście minut po włożeniu do klatki wystawowej i obłaskawianiu gerberkiem, głaskałam go gołą ręką. Maciuś jest bardzo przumilny, uwielbia się przytulać do ludzi.

A to zdjęcia Nosi, jeszcze z podwórka. Teraz Nosia jest u Katek na tymczasie, już zdrowa i kochana panienka.
Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 10, 2007 12:52 przez Jana, łącznie edytowano 3 razy

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 19, 2007 11:53

o! Wiamy - nareszcie :D

Katek

Od: Wto gru 05, 2006 13:13

Post » Czw lip 19, 2007 12:42

piękne kociakowe puchacze :)
Bea i Futrzaki - Czaruś i Perełka

MOŻE GDZIEŚ ISTNIEJE LEPSZY ŚWIAT.... DLA TYCH KTÓRYCH KOCHAMY

Obrazek

beatka

Od: Wto sie 17, 2004 12:45

Post » Czw lip 19, 2007 13:16

Zapomniałabym o ważnej informacji - Zuzka, Maciuś i Kacper świetnie dogadują się z Perłą, jamniczką p. Izy. Mogą iść do zapsionego domu :wink: :lol:

Jana

Post » Sob lip 21, 2007 12:02

Kociaki są cudne i kochane, hop po domek!

Jana

Post » Nie lip 22, 2007 13:17

do góry cudeńka!

Jana

Post » Nie lip 22, 2007 14:08

i znów się zakochałam.. :1luvu:

kacper jest bossski!!!
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Wto lip 24, 2007 9:33

co tam u koteczków???

muszę sobie co jakiś czas popatrzeć na Kacperka, a on tak daleko na 4tej stronie :(
Obrazek

catawba

Post » Wto lip 24, 2007 10:18

Kociaki mają się dobrze. Zdrowie ok, zostały drugi raz odrobaczone, za tydzień szczepienie.

Maciuś jest wybitnie proludzkim kotem. Ładuje się na kolana, przytula do pleców, bardzo głośno mruczy :)
Nad Zuzką i Kacprem trzeba jeszcze troszkę popracować, zwłaszcza Zuzka ma charakterek, bawić się lubi, z przytulaniem gorzej.

Jana

Post » Wto lip 24, 2007 22:29

Kociaki do góry!

Jeszcze nikt się nie zakochał? :twisted:

Maciuś mruczy nawet jak mleko do picia dostanie (kocie mleko oczywiście) :D Za tydzień cała trójka będzie szczepiona.

Przyda się nawet DOM TYMCZASOWY dla choćby jednego kociaka! One teraz większość dnia spędzają w klatce, wprawdzie dużej, ale jednak jest im ciasno. Nie mogą cały czas biegać po mieszkaniu, bo u p. Izy są jeszcze trzy dorosłe koty (w tym mocno znerwicowany kociarnią kaleki Łapek) i sunia po operacji...

Jana

Post » Śro lip 25, 2007 8:34

hop :!:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Śro lip 25, 2007 17:34

hop kociaki na górę!!! :)
Obrazek

catawba

Post » Czw lip 26, 2007 10:26

Nikomu się te cuda nie spodobały?...

Jana

Post » Czw lip 26, 2007 11:44

Jana pisze:Nikomu się te cuda nie spodobały?...

Pewnie, że się spodobały.. :) słodziaki takie, że przed snem sobie oglądam ich fotki!
niestety naszym problemem jest brak własnego lokum i uzależnienie w decyzjach "futerkowych" od właścicieli mieszkania...
a nawet mój TZ się zgodził na koty, za co mu chwała!
natomiast jak tylko będą warunki to zgłaszam się na forum po 1-2 bidy, ale póki co, mogę tylko wzdychać do fotek :(

domki powinny się w kolejce ustawiać po takie cudne kociaki!!!!
Obrazek

catawba

Post » Czw lip 26, 2007 20:14

Piękne kociaki :love:
Domki! ustawiać się w kolejce! :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

[następna]