Jeszcze dwa tygodnie temu kociaki mieszkały w brudnej piwnicy, miały koci katar i zaropiałe oczka, a do p. Izy przychodziły do ogródka, żeby się najeść. Razem z Nosią, czwartą koteczką (jest na DT u Katek).
Wszystkie domy tymczasowe przepełnione... Najpierw kociaki dostawały antybiotyk w jedzeniu na ogródku, aż po kilku dniach p. Iza zdecydowała, że weźmie tę trójkę do siebie, a ja będę szukać im domów. Ja złapałam Maćka, następnego dnia syn p. Izy złapał Zuzkę i Kacpra.
Kociaki mieszkają w dużej klatce wystawowej, raz dziennie są wypuszczane do pokoju na zabawy. Kociaki już są zdrowe, za kilka dni kolejne odrobaczenie, a potem szczepimy. Na początku dzikuski, teraz już lubią ludzkie towarzystwo. Pani Iza ma bardzo małe mieszkanie i pełne zwierząt - trzy koty (w tym niepełnosprawny Łapek), wrony i sunię po operacji. Kociaki nie mogą u niej długo mieszkać...

NAWET DOM TYMCZASOWY JEST POTRZEBNY!
A oto kociaki jeszcze z podwórka i już po złapaniu.
Kacper:

Kacperek jest pięknym kocurem, niby zwykły buras – ale jaki ma "pierwotny wygląd"

Zuza:

Zuzia jest szylkretką pręgowaną tygrysio. Taki kolorowy burasek

Maciuś:

Maciusia ja złapałam. Był dzikidziki. W lecznicy dał popis dzikowatości, nawet kupę zrobił ze strachu

A to zdjęcia Nosi, jeszcze z podwórka. Teraz Nosia jest u Katek na tymczasie, już zdrowa i kochana panienka.