"Młody kocurek o umaszczeniu burym z czarnymi pręgami z dużą domieszką białego w wieku niespełna roku szuka domku na całe życie. Ma na imię Naiki. Kocurek jest całkowicie oswojony, niekastrowany. Korzysta z kuwety.
Ma niezwykle spokojne usposobienie, jest bardzo kontaktowy, poddaje się
pieszczotom i lubi być na rękach u człowieka. Jest bardzo mądry, szybko adoptuje się do nowych warunków, znakomicie pozował do zdjęć. Jest w trakcie odrobaczania. Posiada książeczkę zdrowia. Kocurek został zabrany z parkingu obok Wydziału Prawa Uniwersytetu Gdańskiego na Przymorzu. Błąkał się przez kilka dni i szukał towarzystwa człowieka, garnąc się do każdego.
Czasami był dokarmiany przez Panów z ochrony. Gdy go zobaczyłem i zawołałem, dał się bez oporu pogłaskać. W chwili gdy trafił do mnie chorował na zapalenie uszu. Zgodnie z zaleceniami lekarza przez miesiąc każdego dnia będzie miał czyszczone uszka i podawaną maść. Przez kilka dni przebywał w domku u znajomej. Następnie zamieszkał u mnie i mojej parki koteczków. Radzi sobie całkiem dobrze, chociaż nie nawiązał serdecznej przyjaźni z rezydentami. Ma bardzo duży apetyt, ale nie jest zwierzątkiem wybrednym. Z racji planowanej przeze mnie przeprowadzki do nowego miejsca pobytu oraz ze względu na pewien konflikt z moją parką koteczków, Naiki bardzo pilnie szuka nowego domku. Nadaje się do towarzystwa dla dziecka. W kontaktach z udomowionym kotkiem o ile nie natrafi na opór, nie będzie wykazywał strachu i agresji. Możliwy dowóz kotka do nowego domu na terenie Trójmiasta. Wraz z kocurkiem przekażę oczywiście polecenia lekarza dotyczące leczenia wraz z maścią i jego książeczką zdrowia.
Człowieka o wrażliwym sercu, mającego możliwość stałej opieki i pokochania Naikiego proszę o pilny kontakt. Naiki potrzebuje dużo przytulania i głaskania. Odwdzięczy się mruczeniem i subtelnym przywiązaniem do swojego stałego opiekuna.
Kontakt: Waldemar Turek, e-mail: waldek@inc-herzog.com.pl, telefon: /501/692 798"

Czyż Naiki nie jest pięknym kotem??? Dla mnie jest po prostu niesamowity! Prośba głównie do osób z okolic Gdańska o pomoc w szukaniu dobrego domku dla kocurka, ktory już swoje w życiu przeszedł.
Z pewnością jest to domowy kot, którego ktoś pozbył się z domu. Miał to szczęście, że trafił na ludzi, którzy postanowili mu podać pomocną dłoń i zabrać na tymczas do siebie. Pomóżmy znaleźć Naikiemu cudowny domek!