śliczny Naiki jedzie do Wrocławia :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro kwi 25, 2007 14:34 śliczny Naiki jedzie do Wrocławia :)

Ogłoszenie o Naikim zobaczyłam przeglądając allegro. Kot jest piękny, młody, bardzo mądry i łagodny. Chciałabym mu pomóc w szukaniu domu dlatego przeklejam ogłoszenie ze strony adopcyjnej, ogłoszenie to umieścili tymczasowi opiekunowie Naikiego.

"Młody kocurek o umaszczeniu burym z czarnymi pręgami z dużą domieszką białego w wieku niespełna roku szuka domku na całe życie. Ma na imię Naiki. Kocurek jest całkowicie oswojony, niekastrowany. Korzysta z kuwety.
Ma niezwykle spokojne usposobienie, jest bardzo kontaktowy, poddaje się
pieszczotom i lubi być na rękach u człowieka. Jest bardzo mądry, szybko adoptuje się do nowych warunków, znakomicie pozował do zdjęć. Jest w trakcie odrobaczania. Posiada książeczkę zdrowia. Kocurek został zabrany z parkingu obok Wydziału Prawa Uniwersytetu Gdańskiego na Przymorzu. Błąkał się przez kilka dni i szukał towarzystwa człowieka, garnąc się do każdego.
Czasami był dokarmiany przez Panów z ochrony. Gdy go zobaczyłem i zawołałem, dał się bez oporu pogłaskać. W chwili gdy trafił do mnie chorował na zapalenie uszu. Zgodnie z zaleceniami lekarza przez miesiąc każdego dnia będzie miał czyszczone uszka i podawaną maść. Przez kilka dni przebywał w domku u znajomej. Następnie zamieszkał u mnie i mojej parki koteczków. Radzi sobie całkiem dobrze, chociaż nie nawiązał serdecznej przyjaźni z rezydentami. Ma bardzo duży apetyt, ale nie jest zwierzątkiem wybrednym. Z racji planowanej przeze mnie przeprowadzki do nowego miejsca pobytu oraz ze względu na pewien konflikt z moją parką koteczków, Naiki bardzo pilnie szuka nowego domku. Nadaje się do towarzystwa dla dziecka. W kontaktach z udomowionym kotkiem o ile nie natrafi na opór, nie będzie wykazywał strachu i agresji. Możliwy dowóz kotka do nowego domu na terenie Trójmiasta. Wraz z kocurkiem przekażę oczywiście polecenia lekarza dotyczące leczenia wraz z maścią i jego książeczką zdrowia.
Człowieka o wrażliwym sercu, mającego możliwość stałej opieki i pokochania Naikiego proszę o pilny kontakt. Naiki potrzebuje dużo przytulania i głaskania. Odwdzięczy się mruczeniem i subtelnym przywiązaniem do swojego stałego opiekuna.

Kontakt: Waldemar Turek, e-mail: waldek@inc-herzog.com.pl, telefon: /501/692 798"

Obrazek

Czyż Naiki nie jest pięknym kotem??? Dla mnie jest po prostu niesamowity! Prośba głównie do osób z okolic Gdańska o pomoc w szukaniu dobrego domku dla kocurka, ktory już swoje w życiu przeszedł.
Z pewnością jest to domowy kot, którego ktoś pozbył się z domu. Miał to szczęście, że trafił na ludzi, którzy postanowili mu podać pomocną dłoń i zabrać na tymczas do siebie. Pomóżmy znaleźć Naikiemu cudowny domek!
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 2007 7:21 przez miki, łącznie edytowano 4 razy
Bemol, Tosiek i Feliks oraz Pchełka za TM i Koleś za TM

miki

Od: Śro paź 22, 2003 11:23

Post » Śro kwi 25, 2007 14:51

Śliczny kicio :) :D

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Czw kwi 26, 2007 12:04

kochany kiciek.
biedulek mój.
mam nadzieję, że domek się znajdzie :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Czw kwi 26, 2007 22:17

Kilka nowych fotek Naikiego, które wczoraj dostałam

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miki

Post » Pt kwi 27, 2007 7:17

miki, a Ty nie chcesz go przygarnąć? :wink:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Sob kwi 28, 2007 10:04

hop

Agata_2

Post » Sob kwi 28, 2007 20:13

puss pisze:miki, a Ty nie chcesz go przygarnąć? :wink:

Puss gdyby to było takie proste... Naiki jest piękny i z tego co właśnie przeczytałam od obecnego opiekuna (a obiecał nieługo tu sam napisać ;) )
wobec innych kotów jest badzo uległy.
Leczenie uszków jest zakończone, kocisko jest odrobaczone i będzie zaszczepione.

Hej hej Gdańsk!! Czy jest tu ktoś kto chciałby ofiarować swoje serce temu cudownemu kocurkowi???

miki

Post » Nie kwi 29, 2007 21:46

Koteczku wracaj na pierwszą stronę :D

miki

Post » Pon kwi 30, 2007 7:09

I na góre, śliczny!

KaasiakN

Od: Pt mar 09, 2007 19:36

Post » Czw maja 03, 2007 9:39

co z kotkiem? :wink:

Agata_2

Post » Pt maja 04, 2007 20:33

Cały czas szuka ukochanego domku.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Pt maja 04, 2007 21:43

Waldku napisz coś więcej o Naikim!

miki

Post » Pon maja 07, 2007 0:54

Napiszę dzisiaj wieczorem.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Pon maja 07, 2007 22:56 Gdańsk-śliczny Naiki czeka na dom

Naiki lepiej niż z początku radzi sobie z kocurkiem Frankiem. Mniej widać w jego zachowaniach uległości. Potrafi nawet sam zaczepić Franulka. Dzisiaj widziałem go, gdy podszedł do Franka i pacną go łapką w główkę. Nie widać w jego zachowaniu nadmiernego stresu. Obserwowałem go w różnym środowisku: w czasie, gdy go spotkałem wolno żyjącego, podczas pierwszego tygodnia pobytu u znajomej w domku z dziećmi i innymi kotkami oraz w miejscu, gdzie razem przebywamy obecnie. W każdej sytuacji Naiki wykazuje duży spokój, mozna nawet powiedzieć pogodę ducha. To niezwykly kocurek o dużej inteligencji, wielkim panowaniu nad sobą, takcie i umiejętnościach społecznych.
Jutro popołudniową porą lub we środę idziemy do lecznicy na szczepienie i obcinanie pazurków.
Zauważyłem też ciekawy szczegół budowy ciała u Naikego. Jego ogon nie jest szczególnie długi, lecz bardzo gęsto pokryty sierścią. Wygląda bardzo pięknie.
Niestety tymczasowo nie został doceniony przez nikogo stosownie do swoich wielkich zalet i nadal szuka domku na całe zycie. Dobrze chociaż, że nasz pobyt w dotychczasowym mieszkaniu przedłużył się o jeden miesiąc.
Dziękuję Ci, Agnieszko za pomoc w szukaniu domeczku dla kotka, który Ciebie zachwycił, a mnie ujął swoim dostojeństwem w chwili, gdy go poznałem. Naiki na pewno wkrótce znajdzie swojego człowika na zawsze.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Śro maja 09, 2007 0:36 piękny kocurek Naiki ciągle szuka domku na stałe

Byłem dzisiaj z kocurkiem u lekarza. Poprosiliśmy Panią doktor o zbadanie Naikiego przed szczepieniem. Okazało się, że Naiki jest dosyć poważnie chory. Gorączka 39,9. Chore gardło i szmery w oskrzelach. Została postawiona diagnoza: zapalenie krtani, tchawicy oraz oskrzeli. :cry: Nie wiem tylko w jaki sposób doszło do zakażenia. Mógł chodzić już z chorobą od czasu zamieszkania u mnie. Podczas pierwszego badania inna lekarka nie osłuchała kocurka. Zobaczyła tylko chore uszka i szybko zakończyła leczenie. Mógł zarażić się poprzez kontakt z wychodzącymi kotkami u znajomej. Tam mieszkał pierwszy tydzień od chwili naszego spotkania. A może to efekt wspólnego pobytu z Zuzią, która spędziła z nami noc przed wyjazdem do Warszawy i była bardzo mocno zakatarzona. Ważne, że kocurek dostał dwa lekarstwa w zastrzykach. Przez cały najbliższy tydzień codziennie będzie chodził do lekarza na zastrzyki i kontrolę stanu zdrowia. Stan ogólny kocurka jest bardzo poprawny. Dwa dni wstecz zauważyłem tylko, że jest bardzo spokojny, trochę mniej zjada i smiesznie przekrzywia łepek przy jedzeniu. Musiało go boleć gardło i przełyk, a na powolne ruchy wpływ miała pewnie wyższa niż normalnie temperatura.
Pomimo chwilowego pogorszenia stanu zdrowia, kocurek wciąż szuka swojego człowieka. Zapraszam do pokochania ślicznego i spokojnego kotka.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

[następna]