Witam,
Baypamunu już nie ma, jest odpowiednik, Zylexis. Też w zastrzykach, stosuje się podobnie.
Pozdrawiam, Juliusz.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jul-kot pisze:Witam ponownie,
Siean, nie radziłbym Ci podawać kociego interferonu, ani tutaj, ani przy białaczce. Dr Jagielski wypowiada się w wątku Galli o białaczce na temat jego stosowania, bardzo sceptycznie. Ludzki interferon podawany doustnie przynajmniej nie może zaszkodzić, a to jest jego duża zaleta.
Ja przy białaczce podawałem go łącznie ze scanomune.
Co do Twojego kota, może spróbuj interferonu, podaje się go zawsze tak samo, albo może scanomune, tylko podawaj długo. Tymi lekami na pewno mu nie zaszkodzisz.
Jest jeszcze jeden sposób. Ja stosuję czasem naświetlania noska i czoła lampą podczerwoną albo i zwykłą żarówką, z takiej odległości, żeby kota nie oparzyć, tylko delikatnie ogrzać. Kilka razy dziennie po 10 do 15 minut. To jest odpowiednik używanej przy stanach zapalnych zatok u ludzi lampy sollux. Polecają ten sposób niektórzy weterynarze i jest skuteczny.
Pozdrawiam, Juliusz.
Kazia pisze:Oxycort A jest na recepte...musi wet przepisac.
Ale mysle, ze warto sprobowac
jul-kot pisze:Siean, nie radziłbym Ci podawać kociego interferonu, ani tutaj, ani przy białaczce. Dr Jagielski wypowiada się w wątku Galli o białaczce na temat jego stosowania, bardzo sceptycznie.
jul-kot pisze:
Siean, co do podawania maści kotu do nosa ja jestem trochę sceptyczny. Kichnie i po zabawie. Natomiast dosyć łatwo zakrapia się środki półpłynne, przy główce uniesionej do góry. Potem przytrzymuje się jakiś czas w takiej pozycji, żeby spłynęło głębiej.
Pozdrawiam, Juliusz.
Tinka07 pisze:jul-kot pisze:Siean, nie radziłbym Ci podawać kociego interferonu, ani tutaj, ani przy białaczce. Dr Jagielski wypowiada się w wątku Galli o białaczce na temat jego stosowania, bardzo sceptycznie.
Halo Jul-kot,
dlaczego w takim przypadku nie radzisz podawania kociego interferonu?
Czy mógłbyś podać mi link z tym wątkiem o Galli, białaczce i dr. Jagielskim.
Co do skuteczności publikowanych badań - pamiętaj, że są one sponsorowane przez firmę produkującą ten lek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], puszatek i 115 gości