Krówka i abisyńczyk do adopcji razem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro wrz 26, 2007 21:53 Krówka i abisyńczyk do adopcji razem

4 tygodnie temu urodziło się 7 kociąt w ogrodzie w pewnej wsi gdzie juz nie ma kotów, bo zyczliwi ludzie wytruli wszystkie poza matką tej siódemki. Niestety jedno z kociąt nie przezylo pierwszej doby, a na szóstkę wydano wyrok - utopić! Za kociakami wstawili sie ludzie, ktorzy postanowili im pomoc. Najpierw jakos przekonali gospodarza, żeby nie topil kociat, ze oni kupia im jedzenie, ze dokarmia kotke, zeby choc kawalek stodoly im udostepnil, a gdy tylko matka wykarmi zabiora kociaki i znajda im domy. Niestety gospodarz po 4 tygodniach stracil cierpliwosc i kazal natychmiast zabrac koty. Na domiar zlego ich matka ma zlamana noge. Nie wiadomo jak to sie stalo, ale znajac podejscie gospodarza do "problemu" on sam mogl byc przyczyna tego nieszczescia. W ogole nie przejal sie losem kotki i ją tez kazał zabrac. Tak jak w przypadku innych biedactw takze i tą szóstkę wraz z ich kontuzjowaną matką postanowilismy wziac pod skrzydla DCC - tym bardziej, że teraz kotki są niemal sasiadami naszego klubu. Dzis u wetrynarza okazalo sie ze kotka ma zlamane podudzie - jutro czeka ja powazna operacja, dodatkowo wszystkie gruczoly mlekowe maja zastoj, poniewaz jak wykazalo sledztwo, gospodarz umiescil kotki w bardzo wysokim kartonie, tak ze kotka nie mogla od kilku dni do nich wejsc - bo jej tylna noga byla zlamana. To cud ze kocieta przezyly, a matka dluzej nie musiala czekac na pomoc, bo moglo sie to wszystko bardzo zle skonczyc dla wszystkich kociakow i tej kotki. Pierwszy miot tej kotki niestety zostal utopiony, czas wiec aby zakonczyc ta spirale nieszczescia. Zaopiekujmy sie tymi kotami i dajmy im szanse na normalne, szczesliwe domy. Wszystkie sa bardzo przyjaznie nastawione do ludzi. Nie mamy dla nich jeszcze imion - moze cos wymyslicie? :-)
Oto kocieta i ich matka dla ktorej takze szukamy domu:

Obrazek
Koteczka nr 1

Obrazek
Koteczka nr 2

Obrazek
Koteczka nr 3

Obrazek
Koteczka nr 4

Obrazek
Koteczka nr 5

Obrazek
Kocurek (rodzynek i do tego caly czarny, moze jakis dymny - nie znamy sie na takich kolorach)

Obrazek
No i mama, piekna mloda kotka, pomimo cierpienia nadal ufajaca ludziom, o niezwyklych oczach przypominajacych koty norweskie, podobna do naszej klubowej Mruczysławy...

Jeśli ktoś z Was wie o kimś kto szuka kota z dobrego domu - piszcie.
Ostatnio edytowano Sob paź 27, 2007 10:55 przez Dream Cat's Club, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Dream Cat's Club

Od: Czw mar 16, 2006 11:08

Post » Śro wrz 26, 2007 23:01

Kocieta sliczniutkie. Kociczka też.
Gospodarz to potwór. Ja na gnoja donos do prokuratury złozylabym. Jak mozna tak dręczyć kota. Kicia chodzila kilka dni ze złamaną łapka a on nic. Przecież to chore. To przerażające. Nie dosc ze kicia cierpiała fizycznie, to gnój jeden skazał ją jeszcze na cierpienia psychiczne. Nie mogla się biedulka dostać do swoich dzieci.
Jezuuuu szlag mnie trafia...
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Czw wrz 27, 2007 8:02

Skoro mamy jesień, sezon grzybowy to..... :mrgreen:

Gąska, Kurka, Kania, Opieńka, Pieczarka no i dla chłopaka do wyboru: Maślak, Kozak lub Borowik

albo: Malina, Jeżyna, Jagoda, Poziomka hmmm i wena mi się skończyła...
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw wrz 27, 2007 8:53

Mysza pisze:Skoro mamy jesień, sezon grzybowy to..... :mrgreen:

Gąska, Kurka, Kania, Opieńka, Pieczarka no i dla chłopaka do wyboru: Maślak, Kozak lub Borowik

albo: Malina, Jeżyna, Jagoda, Poziomka hmmm i wena mi się skończyła...

:lol: :lol: :lol: ta pieczarka i opieńka to tak średnio ;) dobrze, że nie purchawka...ale Malinka, Jeżynka, Jagódka, Poziomka i np. Kalinka brzmi fajnie :lol: Tylko jeszcze co dla chłopaka...bo ten Kozak :roll: za bardzo z butem się kojarzy :lol:
Obrazek

Dream Cat's Club

Od: Czw mar 16, 2006 11:08

Post » Czw wrz 27, 2007 9:13

dla dziewczynki jeszcze Borówka

a dla chłopaka :roll: ........

Agrest? 8)
można jeszcze go na Poziomka w rodzaju męskim przerobić
albo Orzeszek
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw wrz 27, 2007 10:03

Mysza pisze:...albo: Malina, Jeżyna, Jagoda, Poziomka hmmm i wena mi się skończyła...

Dorzucam Borówkę. :lol: A chłopak? No chyba zostaje Rodzynek. :wink:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Czw wrz 27, 2007 10:13

Sa Śliczniutkie te małe! Ale...Kotka to dopiero cudo!
Jeszcze nigdy nie spotkałam doroslego kota/kotki ktora podobałaby mi sie bardziej niz małe. Tu jest wyjatek.

Ech , ech , ech, czemu nie moge jej wziac?! A naprawde nie mogę. :(

Ale... Jesli moge cos dla Niej zrobić to dawajcie znac
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Czw wrz 27, 2007 16:43

Maleństwa i Mama - na pierwszą stronę
Karolina+Wiewióra, Rebeka, Wypłosz, Maluch i Julka... a ostatnio także wirtualnie Brukselka z Fundacji Felis:)

filemonka

Od: Pt lis 10, 2006 1:02

Post » Czw wrz 27, 2007 17:30

ech wszystkie kociaki ładne, ale kocurek to prawdziwa ślicznota... ja proponuję imię Rubin :roll:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Czw wrz 27, 2007 18:00

Jakie śliczności :1luvu: A ich mamusia do mamusi moich malutkich podobna :D
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt wrz 28, 2007 16:38

Takie śliczne kociaki... naprawdę nikt się nie skusi???
ja mogę tylko podnieść :oops:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pt wrz 28, 2007 16:42

Mnie sie ten podoba niesamowicie :D
Obrazek
Obrazek

dzidzia

Post » Pt wrz 28, 2007 18:36

dzidzia mi też ten najbardziej... chyba przez ten wytrzeszcz gałów i słodką minkę 8) ciekawe jaki będzie mial kolor oczek, jak dorośnie :P
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pt wrz 28, 2007 18:59

Ciekawe... :D
Obrazek

dzidzia

Post » Pt wrz 28, 2007 23:25

Wszystkie są przecudne choć gdybym tylko mogła to ukradłabym koteczkę nr 2... Ale nie mogę więc choć podniosę na dobranoc...

Ewutek

Od: Wto wrz 04, 2007 17:48

[następna]