Baburek już w nowym domku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2007 13:09 Baburek już w nowym domku

W jednym z bloków w Katowicach podrzucono czarna kotkę. Znalazła ja na wycieraczce moja znajoma - osoba cierpiąca na bardzo silną alergię. Mimo to zabrała kotke do domu, nakarmila, przenocowała i dzis poszła z nia do weterynarza. Kotka jest czarna, sliczna i bardzo miła, ogólnie zdrowa, choc cos jest nie tak z dziąslami i oczkiem. Jest tez prawdopodobne, że moze byc kotna, ale jesli nawet to sa to poczatki ciązy. W poniediałek jest umówiona na sterylizację.
Bardzo potrzebny jest domek tymczasowy, bo znajoma naprawdę bardzo cierpi (dusi się) a niedługo ma w planie krótki pobyt w szpital;u (jest osoba samotną).
Powiadomiłam o sprawie pini1, wiec gdyby ktos mógł pomóc proszę przez pini1 (ja będę w necie dopiero w poniedziałek).

Tu przeklejam opisana przez nią historie całego zdarzenia:
"Kolejny raz ludzie okazali się nieludzcy dla bezbronnego, tulącego się ufnie i zabiegającego o pieszczoty kota.

Do klatki wszedł mężczyzna z małą, dziewczynką ubraną w różową kurtkę. Zapewne ojciec z córką. Dziecko, mniej-więcej siedmioletnie, tuliło w ramionach czarnego kota. Gdy wyszli po niespełna paru minutach, ręce małej były puste.

Śliczna, czarna jak smoła koteczka o mięciutkim jak aksamit, wypielęgnowanym, połyskliwym futerku wylądowała na mojej wycieraczce pomiaukując rozdzierająco.
Moja „słomianka” została wybrana zapewne dlatego, że jest najgrubsza w całej klatce, a zatem najlepiej chroniąca przed zimnem posadzki.

Gdy pojawiłam się na schodach, kotka otarła się ufnie o moje nogi miaucząc przy tym żałośnie. Widząc otwierające się drzwi, bez chwili wahania śmignęła do mieszkania. W przedpokoju spojrzała na mnie z rozpaczą w ogromnych oczach. Bezbrzeżny smutek zdezorientowanego stworzenia nie pozostawił mi wyboru. Kotka, wbrew zdrowemu rozsądkowi, została.

Niestety, ten stan nie może trwać wiecznie, gdyż jestem silną alergiczką. Pełna miska kociej strawy i ciepły kąt to dla mnie opuchnięte, załzawione oczy, swędzące wykwity na skórze i zaognienie błon śluzowych nosa. Nie mogę zatem pozwolić sobie na luksus przyjęcia pod swój dach tego przecudownego, łagodnego i pięknego stworzenia, nie mającego szans na przeżycie na śmietniku. Dlatego błagam o pomoc dla przecudownej, mruczącej jak cała orkiestra kotki".

Podaje też kontakt mailowy do znajomej: u.paw@neostrada.pl

Pomózcie proszę, ta kicia na pewno znajdzie dom
Ostatnio edytowano Śro kwi 18, 2007 7:16 przez Amica, łącznie edytowano 5 razy
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pt mar 16, 2007 17:21

kto może pomóc? pilna pomoc potrzebna!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob mar 17, 2007 0:44

ręce opadają :twisted: :twisted: :twisted:
mój Maciuś też jest przepiękny, wypielęgnowany, czyściutki, ma aksamitne lśniące futerko, w dodatku wet stwierdził, że był wykastrowany (Maciuś, nie wet :oops: ) najdalej miesiąc temu :? Maciuś dla odmiany został w te kilka dni najgorszych mrozów (na przełomie lutego i marca) wrzucony do kontenera na śmieci na stacji benzynowej :twisted: :twisted: :twisted:

hop po tymczasik, a Dom na pewno się znajdzie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie mar 18, 2007 0:46

hop!!!
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie mar 18, 2007 9:41

hop po domek!
czarne kiciusie są przekochane!
sama mam 3 czarnuszki :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie mar 18, 2007 17:41

czy znalazła się ktoś kto pomógł tej Pani?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie mar 18, 2007 20:19

hop, na wszelki wypadek

Wielbłądzio

Post » Pon mar 19, 2007 8:33

Chyba nie, bo kotka cały czas u p. Urszuli. A kicia jest po prostu wspaniała, u weta mruczała podczas czyszczenia uszu, nie odstepuje swojej opiekunki ani na krok, wszędzie za nią chodzi, na jej (czyli pani) nieszczęście. Może ktoś z Katowic, doświadczony w adopcjach mółby pomóc w szukaniu domu - p. Urszula nie ma doświadczenia...
Obrazek

Amica

Post » Pon mar 19, 2007 23:45

:(
może ktoś...?

Wielbłądzio

Post » Wto mar 20, 2007 0:29

jak to dobrze, że znalazła ją osoba o tak wielkim sercu

pilnie szukamy domu dla kici !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Wto mar 20, 2007 1:28

możecie podesłać zdjęcia tej koteczki :?:
arwena69@o2.pl
wystawie ja na allegro i gdzie się da
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto mar 20, 2007 8:39

Słuchajcie, to co napiszę zabrzmi jak horror :twisted:
Podrzucona kotka, podejrzewana o bycie w stanie odmiennym, konsultowana przez konsylium, złożone z 3 (słownie trzech) weterynarzy okazała się wykastrowanym kocurkiem :ryk:
Ale cała reszta juz wcale nie jest zabawna - kot został dostarczony na zabieg wczoraj bladym świtem, po kilkunastogodzinnej głodówce. Miał być odebrany wieczorem (z powodu obowiązków służbowych jego opiekunki). Pani Ula zostawiła w lecznicy swój numer telefonu, oraz dwa inne - do siostry i sąsiada- na tzw. "wszelki wypadek". Nikt nie zadzwonił, była więc przekonana, że wszystko przebiegło zgodnie z planem. Po kota zgłosiła sie wieczorem i wtedy powiedziano jej nowinę - zabiegu nie było. Przez cały czas (ok. 12 godzin) kot był trzymany w transporterku bez picia, jedzenia i mozliwości skorzystania z kuwety
Pogratulowac tylko takim lekarzom, nierozpoznanie plci u dorosłego domowego kota to mistrzostwo świata, trudne do pobicia.
Kot dostał na imie Baburek , mam już zdjęcia - wstawię jak tylko znajdę chwilkę czasu.

bettysolo postaram sie jeszcze dzis wysłac Ci zdjęcia i sklecić tekst ogłoszenia.
Obrazek

Amica

Post » Wto mar 20, 2007 9:37

Tylko jedno zdjęcie nadaje sie do pokazania :oops:

Obrazek

Baburek jest wspaniałym, przemiłym kocurkiem. Ma ok. 5 lat (jesli weci się nie mylą :smiech3: bo mam wątpliwości co do ich kompetencji ) i waży 5 kg. Jest czysty, zadbany i zdrowy. Wszystkich kocha i wszystkim pakuje się na kolana - prawdziwa żywa przytulanka.
Domku, gdzie jesteś?
Obrazek

Amica

Post » Wto mar 20, 2007 9:40

Amica pisze:Tylko jedno zdjęcie nadaje sie do pokazania :oops:

a co, reszta jakaś niecenzuralna? :wink:

domku, jest kot który chętnie Cię pozna i przygarnie - odezwij się w tej sprawie 8)

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto mar 20, 2007 12:03

puss pisze:a co, reszta jakaś niecenzuralna? :wink:

Reszta niestety nieostra, rozmazana - trudno sfocić czarnego kota :cry:
Obrazek

Amica

[następna]