Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 22:28 Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Nie wiedziałam gdzie mój post umieścić wklejam go tutaj. Zaznaczam że ile lat żyje i jak wiele interesują mnie zwierzęta z takim czymś się nie spotkałam, a może ktoś z Was się z czymś takim spotkał? W poniedziałek późnym wieczorem między 22-23 mój kocur garfild , który zawsze ma otwarte okno żeby mógł sobie wchodzić i wychodzić kiedy chce, przyszedł zaś z niespodzianką. Przynosił różne rzeczy , myszy żeby się pochwalić,ostatnio nawet ptaki, ale tym razem zaszokował konkretnie!!!! W Pysku miał coś co nas zdumiało .... do domu wszkoczył przez okno z malutkim ..... kotem!!!!! Trzymając go w pysku za kark jak kotki przyszedł do pokoju i z wielkim miałczeniem zawodzeniem przystanoł z nim na dywanie. Byliśmy w szoku , najpierw myśleliśmy że jest martwy zabierając go Garfildowi on w padł w szok zaczoł biegac dyszyć miałczyć i wszystko na raz tak że musieliśmy go zamknąć w drugim pokoju. Kotek żyje tylko bardzo przerażony, chudy i cały zaropiały , oczy nos.
Jutro opisze więcej ,ale jeśli ktoś to przeczyta to niech podzieli się ze mną swoimi domysłami, spostrzeżeniami, a może spotkał się już z czymś takim???
Ostatnio edytowano Pon lip 09, 2012 7:17 przez alix76, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniosłam na właściwe podforum

Ewcia87

Od: Czw lip 15, 2010 12:12

Post » Śro lip 04, 2012 22:34 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Hej,
a czy "Garfild" jest wykastrowanym kocurkiem?
http://norweskie.blog.onet.pl/czekam na zamówienia;)
ObrazekObrazek

Niutek

Od: Pt sty 16, 2009 22:38

Post » Śro lip 04, 2012 22:44 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Kolegę sobie Garfild przyniósł albo koleżankę, bo wie, że u was jest dobre miejsce dla kotów :)
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lip 04, 2012 22:48 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Hej właśnie Garfild jeszcze nie został wykastrowany. Mój tata się śmiał że jego kastrowana kotka nie chce się z nim bawić, sąsiadów kotka też nie więc przyprowadził sobie kolegę bo to jest kot.
Spotkaliście się z czymś takim???
Mały miał dziś wizytę u weterynarza. Jest już późno a ja rano do pracy więc kończe napisze jutro.

Ewcia87

Od: Czw lip 15, 2010 12:12

Post » Śro lip 04, 2012 22:52 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Trzymam kciuki za malucha, to piekna historia zeby kot przyniosl drugiego kota i prosil o pomoc. Bardzo wzruszajaca.
Obrazek

lorraine

Od: Pt lis 14, 2003 16:33

Post » Śro lip 04, 2012 23:19 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Kocurki potrafią się ze sobą zaprzyjaźnić o wiele mocniej niż kocice.
Będą nierozłączni !

mziel52

Post » Czw lip 05, 2012 0:53 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Ewcia87 pisze:Hej właśnie Garfild jeszcze nie został wykastrowany. Mój tata się śmiał że jego kastrowana kotka nie chce się z nim bawić, sąsiadów kotka też nie więc przyprowadził sobie kolegę bo to jest kot.
Spotkaliście się z czymś takim???
Mały miał dziś wizytę u weterynarza. Jest już późno a ja rano do pracy więc kończe napisze jutro.

To wspaniała historia - stała się jakaś tam sprawiedliwość, czy choćby jej namiastka. Bo skoro wypuszczacie niewykastrowanego kocura, to pewnie odpowiada on za wiele kocich ciąż w okolicy. Może jak będziecie musieli się zaopiekować maluchem (być może dzieckiem waszego kocura), to da to wam trochę do myślenia.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Czw lip 05, 2012 3:59 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Ewcia87 pisze:Spotkaliście się z czymś takim???

Czytałam kiedyś historię jak wychodząca kotka przyprowadziła do domu ciężarną upośledzoną umysłową kociczkę. Potem opiekowała się jej małymi i nową kotką. Ale historii, żeby niekastrowany kocur przyniósł do domu żywego kociaka to pierwsze słyszę 8O
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Czw lip 05, 2012 7:09 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Ale niesamowita historia :1luvu:
Zatrzymacie malucha u siebie?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 05, 2012 9:40 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Takiej historii nie miałam, ale moje kastrowane kocury często noszą w ten sposób maluchy, które mam na odchowaniu :).
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw lip 05, 2012 11:10 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Może to jego dziecko?

mziel52

Post » Czw lip 05, 2012 11:17 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Takie historie uświadamiają mi tylko, że zwierzęta to "coś więcej niż instynkt" :)
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw lip 05, 2012 11:18 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

VVu pisze:To wspaniała historia - stała się jakaś tam sprawiedliwość, czy choćby jej namiastka. Bo skoro wypuszczacie niewykastrowanego kocura, to pewnie odpowiada on za wiele kocich ciąż w okolicy. Może jak będziecie musieli się zaopiekować maluchem (być może dzieckiem waszego kocura), to da to wam trochę do myślenia.

Dokladnie. Jesli kocur nadal pozostanie niewykastrowany to moze was czekac wiele takich niespodzianek , np w krzakach, z zaropialymi oczami z Kk- wszystko w rodzinie
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw lip 05, 2012 11:32 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Ewcia87 pisze: jeśli ktoś to przeczyta to niech podzieli się ze mną swoimi domysłami, spostrzeżeniami

Kota wykastruj.
Przemyśl kwestię, czy wypuszczanie go z domu jest rzeczywiście konieczne. Skoro jest młody, to spokojnie przyzwyczai się do bycia kotem niewychodzącym.
Kociątkiem się zaopiekuj i też go w przyszłości wykastruj.
Tu nie ma miejsca na domysły - kot produkuje nowe kocięta, nie wiadomo, jaki los je spotka. VVu ma rację - ot, sprawiedliwość dziejowa.
Aniada

Post » Czw lip 05, 2012 13:31 Re: Niewiarygodne !!! Przeczytajcie!!!!

Sprawiedliwość by była wtedy, gdyby kocur przytaszczył wszystkie swoje okoliczne dzieci...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[następna]