Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 19, 2014 11:45 Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Pilnie szukam osoby z Warszawy, która w sobotę i niedzielę wieczorem pomoże mojemu TŻ-towi podać kotu kroplówkę dożylną (sól, glukoza).

Raz, że on boi się tego, że zrobi kotu krzywdę, dwa że dziś okazało się, że Radek wcale chętnie w domu kroplówek nie weźmie i potrzebna 2 osoba, która pomoże przy podłączeniu, odłączeniu, przetkaniu wenflonu i ewentualnym przytrzymaniu kota. Jeśli nikogo nie znajdziemy, będziemy musieli wydać majątek na taryfy i stresować kota wizytą w dalekiej lecznicy...

Propozycja jest oczywiście związana z zapłaceniem takiej osobie (chociaż chętnie przekażemy też kasę na jakiś dom tymczasowy/schronisko), mieszkamy 3 minuty piechotą od stacji kolejowej Warszawa-Rembertów.
Ostatnio edytowano Pt wrz 19, 2014 12:30 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Wydzielam post do osobnego wątku.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Pt wrz 19, 2014 16:31 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Nikt? Nic?

Bardzo proszę...Dla Radka to wielki stres wychodzić i jechać przez całe miasto...:( A on ma zapalenie trzustki :placz: :placz: :placz:

Rozmawiałam z weterynarzem - nie przyjdzie na wizytę domową do kroplówki...

edit: dodam tylko, że ja jutro wyjeżdżam o 12 na delegację za granicę...Dziś wieczór i rano podam jeszcze kroplówki, ale potem ciężko. Od poniedziałku, lecznica nasza czynna 9-20 więc też wet da radę po 2 razy podawać...
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Pt wrz 19, 2014 16:41 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Podniosę, chociaż kroplówki dożylne w domu to nie jest taka prosta sprawa.. może być ciężko bo jednak taka osoba bierze na siebie odpowiedzialność.
Obrazek

Artyna

Od: Śro kwi 09, 2014 19:10

Post » Pt wrz 19, 2014 16:44 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Radek ma włożony wenflon, trzeba będzie sprawdzić drożność, ale jak ktoś już podawał to wie jak.
Wiemy dokładnie ile, i jak szybko kroplówka ma lecieć, więc kwestia po prostu podłączenia ustrojstwa, ewentualnie pomoc przy przytrzymaniu kota i odłączenia - zabezpieczenia łapy plastrem.

Ponieważ nie pomyślałam o tym wcześniej, rzecz jasna zdajemy sobie sprawę z tego, że zawsze może coś pójść nie tak, i zwalniamy wszystkich z odpowiedzialności jakiejkolwiek. Gdyby Radek mógł zostać w lecznicy - zostałby. Ale on od razu wpada w apatię, skacze mu cukier i dostaje gorączki ze stresu...Weterynarze wolą nie ryzykować.

Madie

Post » Pt wrz 19, 2014 18:28 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Artyna pisze:Podniosę, chociaż kroplówki dożylne w domu to nie jest taka prosta sprawa.. może być ciężko bo jednak taka osoba bierze na siebie odpowiedzialność.

Gdyby wet uważał ,ze "ciężka" sprawa to by nie pozwolił podac kroplówki w domu.
Nie raz robiliśmy takowe w domu i jakoś się udawało. Spokój i powolne kapanie potrzebne.
Nie, nie bagatelizuję tego zabiegu, ale jak trzeba to się podejmowaliśmy.

Co do odpowiedzialności. Zawsze ją, my opeikunowie kotów, ponosimy .

Podniosę watek.
Weekend, ludzie mało zaglądają.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt wrz 19, 2014 18:41 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

ASK@ pisze:
Artyna pisze:Podniosę, chociaż kroplówki dożylne w domu to nie jest taka prosta sprawa.. może być ciężko bo jednak taka osoba bierze na siebie odpowiedzialność.

Gdyby wet uważał ,ze "ciężka" sprawa to by nie pozwolił podac kroplówki w domu.
Nie raz robiliśmy takowe w domu i jakoś się udawało. Spokój i powolne kapanie potrzebne.
Nie, nie bagatelizuję tego zabiegu, ale jak trzeba to się podejmowaliśmy.

Co do odpowiedzialności. Zawsze ją, my opeikunowie kotów, ponosimy .

Podniosę watek.
Weekend, ludzie mało zaglądają.

Pisząc, że może być ciężko chodziło mi o znalezienie osoby, która się tego podejmie. Ja również sama podawałam kroplówki dożylnie malutkim kociętom więc wiem, że się da i jest to zabieg, który można wykonać w domu.
Obrazek

Artyna

Post » Pt wrz 19, 2014 18:56 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

to się nie zrozumiałyśmy. :wink:
Podniosę watek :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pt wrz 19, 2014 20:01 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Może ktoś zauważy wątek , Rembertów nie jest tak daleko.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pt wrz 19, 2014 20:27 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Napisz do vega013 - Hania mieszka (chyba) niedaleko Ciebie . Tylko nie wiem, czy się podejmie.

Ja bym pojechała, ale mam zabieg w pełnej narkozie - nie dam rady.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob wrz 20, 2014 10:49 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Hej, dziekuje Wam za odpowiedzi. Udalo nam sie zalatwic.pielegniarke ktora ma kota tez.i ma.pomoc tz. Wczorajsze badanie krwi potwierdzilo stan zapalny i klopoty z.trzustka wiec dobrze ze kroplowki zostaly od razu podawane, po samym usg

Madie

Post » Sob wrz 20, 2014 15:15 Re: Wawa prośba o pomoc w podaniu kroplówki

Super :) i zdrówka dla kotka :ok:
Obrazek

Artyna