Zbiorowe nicki / użytkownicy

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 13:41 Zbiorowe nicki / użytkownicy

Są takie na forum (np. Fundacja KOT, Lubelskie Tymczasy, *koteria*) - nicki, z których pisze kilka osób, a może jedna, ale taka, która jest już zalogowana jako inny użytkownik.

No właśnie - tak naprawdę nie wiadomo kto to. I ile tych osób.

Jak to się ma do regulaminu?

Czy nie warto by się przedstawić, tj. napisać gdzieś (w podpisie, w wątku? nie wiem) kto pisze spod takiego 'zbiorowego' nicka?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro cze 23, 2010 23:53 Re: Zbiorowe nicki / użytkownicy

Myślę, że nie tylko warto, ale wręcz należałoby (niezależnie od tego, czy jest coś o tym w regulaminie, czy nie). Zwykła uczciwość, odpowiedzialność za słowo i odwaga cywilna.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob lip 03, 2010 7:35 Re: Zbiorowe nicki / użytkownicy

zabers pisze: .... Zwykła uczciwość, odpowiedzialność za słowo i odwaga cywilna.

Podrzuciłam linka do LT, ale zamin odezwie się któraś z dziewczyn napiszę, że nie kryje się za tym brak uczciwości, nieodpowiedzialność czy tchórzostwo.

Dzięki temu nickowi współpracującym ze sobą dziewczynom z Lubelskich Tymczasów łatwiej atualizować informacje o kotach. W ten sposób nie jest tym obciążona jedna osoba, tylko w danym momencie robi to ta, która akurat ma nowe ważne informacje, albo czas na uporządkowanie danych.

Normalnie każda z Nich wypowiada się pod własnym nickiem, a jak już któraś się zapomni i nie przeloguje się to zwykle edytuje post i podpisuje się pod wypowiedzią.

Poza tym od dawana nie zauważyłam, by LT wypowiadało się pod tym nickiem w innych, poza swoimi własnymi wątkami.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob lip 03, 2010 9:49 Re: Zbiorowe nicki / użytkownicy

Jana pisze:Są takie na forum (np. Fundacja KOT, Lubelskie Tymczasy, *koteria*) - nicki, z których pisze kilka osób, a może jedna, ale taka, która jest już zalogowana jako inny użytkownik.

No właśnie - tak naprawdę nie wiadomo kto to. I ile tych osób.

Jak to się ma do regulaminu?

Czy nie warto by się przedstawić, tj. napisać gdzieś (w podpisie, w wątku? nie wiem) kto pisze spod takiego 'zbiorowego' nicka?

*Lubelskie Tymczasy* przedstawiły się na samym początku, w tym wątku:
*Lubelskie Tymczasy* pisze:(...)Podpisały:
Anda
kwiatkowa
Tiger_
Monika K-G
oleska222 (solidarnie)
pixie65

viewtopic.php?f=8&t=82065&p=3556411#p3556411

zabers pisze:Myślę, że nie tylko warto, ale wręcz należałoby (niezależnie od tego, czy jest coś o tym w regulaminie, czy nie). Zwykła uczciwość, odpowiedzialność za słowo i odwaga cywilna.

Powiem szczerze, że nie bardzo rozumiem jak te kwestie odnieść do jakiegokolwiek nicka.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob lip 03, 2010 10:43 Re: Zbiorowe nicki / użytkownicy

Ja , jako jedna z "Lubelskich Tymczasów" dodam , że tym nickiem posługujemy się tylko i wyłącznie w jednym wątku ( w kolejnych jego edycjach - obecnie V) i tak jak napisała Pixie65 , od razu po założeniu tego nicka wszystkie jego użytkowniczki przedstawiły się .

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Sob lip 03, 2010 10:49 Re: Zbiorowe nicki / użytkownicy

zabers pisze:Myślę, że nie tylko warto, ale wręcz należałoby (niezależnie od tego, czy jest coś o tym w regulaminie, czy nie). Zwykła uczciwość, odpowiedzialność za słowo i odwaga cywilna.

Jeszcze tylko dodam , że powyżej zacytowane, pogrubione przeze mnie słowa mają się nijak, również w przypadku indywidualnych nicków....
Bo są to tylko nicki ....
Pomimo dość długiej obecności na forum , niewiele z nich kojarzę z osobami i konkretnymi imionami i nazwiskami ....

To tak na marginesie ...:)

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Sob lip 03, 2010 13:19 Re: Zbiorowe nicki / użytkownicy

Tak jak dziewczyny pisały. Wspólny nick Lubelskie Tymczasy służy temu, aby każda z nas mogła zmienić tytuł wątku i pierwszy post, w którym uzupełniamy zdjęcia i dane. Wszystkie inne posty są indywidualne.
Nigdy pod tym nickiem nie odzywamy się w innych wątkach.

O co Wam chodzi konkretnie??
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46