Marzenia11 pisze:Mam 5 kotów, w tymm nerkową Mikunię a stałej pracy nie mam, więc wiesz jak jest. Moje dwie dziesięciolatki to jedna miała usg u Marcińskiego, a druga u zwykłego weta, dwie siedmiolatki miały usg w tamtym rokku, nic sie nie dzieje na razie przynajniej, więc nie będe robić w tym, no a Mika to ma usg wtedy gdy wet zaleca.
Czyli nie robię co roku, wręcz zaczęlam jako profilaktykę usg robić w zeszłym roku.
Dzięki za info

PixieDixie pisze:Witam sie na watku...
Eryk.. piekny kot... ma cos w oczach takiego....
Czarne koty sa wyjatkowe... mam do nich slabosc ...
Profilaktyka jest ok

Ale nalezy byc dobrej mysli

Witamy
Oczywiście, że jestem dobrej myśli, ale momentami włącza mi się ta paranoja, niestety
bea3 pisze:Same dobre myśli dla Was

Dzięki
zuza pisze:Moze jest goraco?

Wiem, ze nie mozna przesadzac z reagowaniem, wiem

Moje lekarki tez cos wiedza na ten temat...
Ciesz sie obecnoscia pieknego pantera

Jemu chyba nigdy nie jest gorąco

Potrafi w upały leżeć pod kocem

fili pisze:Eryk jest piękny

Ta czerń w połączeniu z miodowymi oczami... A czarnym kotom tak trudno zrobić ładne zdjęcia.
Co do badań - dzisiaj zafundowałam mojej aktualnie najstarszej kocicy (11 lat) badania krwi, moczu i ciśnienia. Czy coś jeszcze - to zależy od wyników badań.
Co do zdjęć, masz rację, mam mnóstwo zdjęć Eryka, na których jest czarna kulka z oczami. Albo bez oczu

Z kolei z lampą nie raz wychodzi fatalnie, bo za bardzo rozjaśnia. Z trzeciej strony Eryk na widok aparatu (generalnie na widok wszystkiego) zwiewa na swój drapak i się boi, więc sesje zdjęciowe mam utrudnione. Ale w sumie powinnam się zabrać za jakieś nowe foty

Dzięki za info o badaniach, planowałam właśnie to, co piszesz plus ewentualnie usg.
Zastanawiam się tylko, jak mu złapię mocz, bo on sika w nocy

Ale może mu pobierze z pęcherza, jak się uda.
I zastanawiam się, czy może dawać mu jakieś suplementy? Skoro już jest seniorem? Macie jakieś doświadczenie?