Rodzynki zawsze można dodać
Jak Ci wychodzi zbyt mokre ciasto, zawsze możesz dosypać mąki. Poza tym są różne przepisy na drożdżowe - w niektórych po pierwszym wyrośnięciu zagniatasz i dopiero czekasz na drugie wyrośnięcie, a czasem po pierwszym wyrośnięciu tylko lekko formujesz ciasto i już. Tak więc naprawdę przepisy są różne. A tam jest na tej stronie filmik, jak robić to ciasto, ja sobie go na początku obejrzałam i potem łatwo mi poszło z robieniem
Tylko na tym filmiku to z połowy składników jest - na 1 keksówkę. Jak robisz z całości, to ciasto przekrawasz na pół i wtedy do formy
Mogę dać Ci jeszcze przepis na pyszne rożki drożdżowe z jabłkami - naprawdę delikatne, puszyste i baaardzo smaczne
Poza tym do tych rożków to nie tylko jabłka można dodać, ale wiosną np. truskawki, albo jakąś marmoladę...
Ciekawa jestem, czy podejdzie Ci to ciasto drożdżowe
Pozdrowionka środowe