♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri dezerter

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 09, 2014 6:23 ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri dezerter

Obrazek
Ponieważ tradycyjnie już - po raz trzeci - rodzina postanowiła mnie dobić, tak oto przyszło mi zakładać nowy wątek w dniu urodzin dwóch ważnych mężczyzn w moim życiu z których jeden jest przyjacielem a drugi moim tatą. Żeby było zabawniej, przed-poprzedni zakładałam 12 sierpnia, w dniu urodzin mojej babci a imienin najlepszej przyjaciółki :mrgreen:

Ale do rzeczy. Kto nas zna to wie, że z Budapesztu nadają Arielka, Melinda i Nureyev. Kto nas nie zna, niechaj niniejszym poznaje :mrgreen: albo czym prędzej zmienia wątek bo nie zawaham się nas przedstawić!

Arielka, mama Meli i Nureyeva, od półtora roku mieszka w swoim raju na Ziemi czyli w stolicy Bratanków. Tutaj zaopatrzyła się w dwa najmniej ekonomiczne grzejniki świata i co miesiąc napędza je mieszaniną mięsa krowiego, drobiowego, puszek i smaczków. Śpiewa, maluje, zarabia na grzejniki w korpo i opowiada o mnóstwie spraw które nikogo nie interesują :ryk:

Melinda, pierwokotny grzejnik, kilkuletnia (pomysły były od 3 do 10 więc przestałam zgadywać) patchworkowa królewna, najmądrzejsza koteczka na świecie. Adoptowana 12 kwietnia 2014 delikatnym podstępem ze schroniska które za nic w świecie nie chciało wydać jej do wynajętego mieszkania (którego właściciel przy każdej wizycie błaga kotę o to, by wyszła spod kocyka żeby mógł ją chociaż zobaczyć). Mam z nią cudowną więź od pierwszych chwil razem, już pierwszej nocy ze mną spała. Niech pracuje na puszki :twisted:... chociaż tak naprawdę mogłaby tylko być a i tak bym wokół niej skakała. Jak mówi nasz pan doktor: najgrzeczniejszy kot świata który podczas ściągania szwów rozglądał się z nudów po gabinecie, czyszczenie uszu komentuje jedynie burknięciami a przy obcinaniu szponów mruczy.

Nureyev, ponad roczny błękitny książę, adoptopwany 23 sierpnia. Wizyta przedadopcyjna w domu tymczasowym polegała na tym, że przez czterdzieści minut stałam bez ruchu w drzwiach balkonowych udając że nie istnieję i głaszcząc rezydenta, podczas gdy tymczasowa mama Nureyeva usiłowała wywabić go na dreamiesy spod kanapy. Gdy zobaczyłam chudego, kulejącego (krzywo zrośnięty uraz miednicy z wczesnego dzieciństwa), przerażonego młodzieńca, zakochałam sie w nim na zabój. Pierwsze kilka tygodni spędził na zmianę pod kanapą albo za szafą, obecnie król kanapy wywalający bzuha do głaskania i pozwalający sobie bez większych ceregieli obcinać pazury.

Serwis foto:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A motto przewodnie wątku można podsumować nastepująco:
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 14, 2015 10:42 przez MamaMeli, łącznie edytowano 18 razy
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto gru 09, 2014 8:19 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

O, jezdę piewsza u koffanego Nurisia i jego sioszczyczku Meli! :dance2:
Lizam was po uszkach. I Ofelku też was liza.
Mała Ciorna Carmen

Duża też się wita :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto gru 09, 2014 9:04 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Dzień dobry

Wita się duża z Marcelkiem,Lunką i żarłoczną Tosią :kotek: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto gru 09, 2014 10:07 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Dobry dzień :kotek:
Witają się Monika z rezydentami Felusiem i Rudim oraz tymczaską Morelką :mrgreen:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Wto gru 09, 2014 10:43 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Carmeeeeeeeeeeeeen, je t'aime!
Nuriś

Witamy wszyscy wszystkich :kotek:
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto gru 09, 2014 11:38 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Wujukubłusięmeldujeukradkiembozpracy
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto gru 09, 2014 13:52 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Wpraszam się z moimi kocimi zbójami, witamy Mamę i Melindę i Nurisia :1luvu:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Wto gru 09, 2014 14:29 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Jesteśmy i my :1luvu:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto gru 09, 2014 14:59 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

MamaMeli pisze:Carmeeeeeeeeeeeeen, je t'aime!
Nuriś

Witamy wszyscy wszystkich :kotek:

Nuri mój Nuri! Nie wiedziałam co do mię miaukłeś ale spytałam Duzią i ona mię przetumaczyła. Ja cię też okropecznie bardzo :oops: <3
Mała Ciorna Carmen
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto gru 09, 2014 15:03 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Cześć Qbełki, Kotełsonki i Milenki !!!
Ja już jadę do domku. Zmiana o 6 rano ma wiele plusów. Tylko zapomniałam kupić płyn do prania :roll: ale to już jutro.
opijamy. dostałam awansik <3
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto gru 09, 2014 15:05 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Brawo,brawo,brawo!!!! :D :D

Obrazek
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto gru 09, 2014 15:19 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Gratulujemy również 8) Korpożycie może zapewni nam inny scenariusz niż ten:

Obrazek

:smokin:

kotelsonciorny

Od: Pt lis 22, 2013 13:05

Post » Wto gru 09, 2014 15:25 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

No właśnie to była pierwsza rozmowa w której nie było takich durnych pytań tylko techniczne konkrety a z tego jestem dobra. :dance:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto gru 09, 2014 16:09 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

Gratuluję awansu. To kim teraz jesteś?

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto gru 09, 2014 16:15 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫

dalej korpoludzikiem :mrgreen: ale zamiast użerać się z debilami na poziomie parapetu, będę ogarniać takie bardziej skomplikowane przypadki, pomagać w dłuższych instalacjach itp, i nikt mi nie będzie truł czy najpierw zapytałam o numer telefonu czy o lokalizację.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

[następna]