Rozgadana tricolorka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 04, 2014 16:06 Rozgadana tricolorka :)

Witam serdecznie :) jesteśmy tutaj nowe - ja i moja około dwumiesięczna Inka. Kicia jest moim wymarzonym i upragnionym kotem, ale z racji tego, że pierwszym, będzie niestety również kotem doświadczalnym zanim tak naprawdę się zrozumiemy do końca (czy to w ogóle możliwe? ;)) W każdym razie jest u mnie od tygodnia i radzi sobie całkiem dobrze, jest piekielnie inteligentna i bardzo szybko się uczy (a może to tylko wrażenie świeżo upieczonej "kociej mamy"..) kuweta od pierwszego dnia nie stanowiła żadnego problemu, gryzienie "chrupek" też poszło gładko (potem okazało się, że lubi gryźć również domowników, ale z tym też uporałyśmy się dość szybko), jest bardzo żywiołowa, gdy nie śpi dostaje nazywanego przeze mnie "turbo" - bieganie z prędkością światła, grawitacja nie istnieje i wszystkie zabawki są mordowane w trybie natychmiastowym. :) Inka (jej umaszczenie skojarzyło mi się z kawą - czarna jak kawa, biała jak mleko i brąz wpadający w rudy jak kawa z mlekiem) jest również bardzo rozmowna, co zdziwiło mnie chyba najbardziej - nie miałam chyba nigdy do czynienia z tak rozgadanym kotem. Nie wiem czy jej przejdzie z czasem czy może taka jej natura, ale to akurat ułatwia nam kontakt - ja też jestem mocno rozgadana, więc mam kompana do rozmów. :D Rozmawia w każdym możliwym momencie, po przebudzeniu, przy zasypianiu (szczególnie na mnie, przerywając mruczenie pojedynczymi miauknięciami), przed jedzeniem, po jedzeniu, po skorzystaniu z kuwety (!) i w wielu różnych sytuacjach :)
Odkąd podjęłam decyzję o przyjęciu kotki namiętnie czytam forum, różne książki i staram się popełniać jak najmniej błędów wychowawczych, ale każdy z nas doskonale wie, że na początku nawet mimo wiedzy teoretycznej, ta praktyka jakoś kuleje. Mam nadzieję, że kota będzie szczęśliwa ze mną :)

Załączam zdjęcie, z czasem pewnie będzie ich spoooro więcej :)

Obrazek

siljestene

Od: Śro lip 02, 2014 11:02

Post » Pt lip 04, 2014 19:50 Re: Rozgadana tricolorka :)

Fajna kicia. Ciesz się,ze możesz jej złote myśli usłyszeć. Nie każdy ma takie szczęście :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lip 05, 2014 13:57 Re: Rozgadana tricolorka :)

Cześć :) tricolorki górą! Fajnie że masz taką torpedę: ja z premedytacją wzięłam dorosłego kotka bo bałam się pomysłów kociaka, a pojawiające się czasem myśli o dokoceniu kończą się na myślach: o dużego kota Melinda byłaby zazdrosna, małym by się opiekowała, ale ja bym dostała zawału z kotem chodzącym po karniszu. Tak więc żyjemy sobie we dwie z moją stateczną królewną :) zapraszamy i do nas :))
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob lip 05, 2014 14:21 Re: Rozgadana tricolorka :)

Piękna Inka!!!! :1luvu: :1luvu:
I super, że taka gaduła z niej - nasz Marcel też uwielbia rozmawiać, to jest wspaniałe :D
Zaznaczę sobie wątek.
Mam nadzieję, że będziesz opisywała psoty i nie tylko, swojej kici - liczę też na zdjęcia :D
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lip 05, 2014 14:40 Re: Rozgadana tricolorka :)

Cudna kicia i ma bystre spojrzenie, bedziesz miala pocieche. Moja szylkreta tez gadula straszna, moze tri tak maja?

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon lip 07, 2014 10:04 Re: Rozgadana tricolorka :)

Nasza Mia też tricolorka :1luvu: :kotek:
Obrazek

lucka1

Od: Śro sty 19, 2011 9:53

Post » Pon lip 07, 2014 12:40 Re: Rozgadana tricolorka :)

Śliczna kicia :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lip 07, 2014 13:30 Re: Rozgadana tricolorka :)

Co u Was? :)
Obrazek

aannee99

Post » Pon lip 07, 2014 19:58 Re: Rozgadana tricolorka :)

Dziękujemy za tak miłe przyjęcie! :) u nas coraz lepiej, Inka zaczyna się robić coraz samodzielniejsza, wcześniej nie wiedziała do czego służą zabawki dopóki ich nie poruszyłam :) a teraz już sama lata i poluje, wydaje takie śmieszne, "szczekające" dźwięki, jest mega słodka.. ale jak to kociak, większość dnia nadal przesypia, noce mijają raz lepiej raz gorzej.. Ale muszę ją pochwalić, tej nocy pierwszy raz upolowała muchę - kicia dorasta :1luvu:
Dzisiaj mamy dzień relaksu:

Obrazek

A jak u Was? :201461

siljestene

Post » Pon lip 07, 2014 20:06 Re: Rozgadana tricolorka :)

MamaMeli pisze:Cześć :) tricolorki górą! Fajnie że masz taką torpedę: ja z premedytacją wzięłam dorosłego kotka bo bałam się pomysłów kociaka, a pojawiające się czasem myśli o dokoceniu kończą się na myślach: o dużego kota Melinda byłaby zazdrosna, małym by się opiekowała, ale ja bym dostała zawału z kotem chodzącym po karniszu. Tak więc żyjemy sobie we dwie z moją stateczną królewną :) zapraszamy i do nas :))

Ja właśnie myślałam już o dokoceniu, ale jeszcze nie teraz! :) Troszkę Wam zazdroszczę, że możecie być tylko we dwie i Mela nie potrzebuje drugiego kociaka, moja Inka to wulkan, chyba potrzebne jej będzie towarzystwo do "rozładowania", człowiek może nie sprostać jej wymaganiom :) na szczęście po karniszach nie chodzi, ale już prawie lata :kotek:

siljestene

Post » Wto lip 08, 2014 11:04 Re: Rozgadana tricolorka :)

Kretki witaja Inusię i jej Dużą! Drugi kotek jak najprędzej!! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lip 08, 2014 11:53 Re: Rozgadana tricolorka :)

Piękna jest!!! :D
Obrazek

aannee99

Post » Wto lip 08, 2014 12:00 Re: Rozgadana tricolorka :)

kalair pisze:Kretki witaja Inusię i jej Dużą! Drugi kotek jak najprędzej!! :mrgreen:

Witamy Kretki! :201461 Jeśli drugi to co byś polecała dla tego szatana? Dorosłą/ego, wykastrowaną/ego, stateczną/ego, czy drugiego małego wariata? :twisted: Drugi kociak będzie bezsprzecznie, ale najprędzej we wrześniu, bo będziemy się przeprowadzać do nowego domku.

aannee99 pisze:Piękna jest!!! :D

Dziękujemy :oops: :)

siljestene

Post » Wto lip 08, 2014 12:33 Re: Rozgadana tricolorka :)

Piękna Ineczka.
Drugi kotek jak najszybciej.
Zbliżony wiekiem i temperamentem, bo starszego może zamęczyć, a chodzi o to żeby się razem bawiły.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lip 08, 2014 13:00 Re: Rozgadana tricolorka :)

Śliczna kicia :1luvu:
Moje też są takie gaduły :) i fajnie że myślisz o dokoceniu :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[następna]