Godric (Aphrodite’s Giants) czyli zielone i niebieskie oko.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 11, 2013 13:37 Godric (Aphrodite’s Giants) czyli zielone i niebieskie oko.

Witam mrucząco Wszystkich Zakoconych i tych, którzy by chcieli, ale z różnych powodów nie mogą. :)

Chciałem wszystkim przedstawić mojego kocurka. Jeszcze nie ma domowego imienia, a imię z rodowodu (Len) u mnie odpada z powodu kręcenia się czasem po moim mieszkaniu pewnej Leny (na ten czas mam kilka pomysłów na imię: Freud, Carl Gustav, Koks, Koksik, Gandalf). Kocurek rasy (uznanej na razie tylko w WCF) Aphrodite’s Giants, wersja z krótką sierścią i lewym oczkiem niebieskim, a prawym zielonym (czyli APS w 63).

Dziś obchodzi swoje pół roku! :) :balony: :torte:
Ostatnio edytowano Wto wrz 17, 2013 22:26 przez Afrek, łącznie edytowano 4 razy

Afrek

Od: Śro wrz 11, 2013 11:04

Post » Śro wrz 11, 2013 14:09 Re: Zielone i niebieskie

Witaj :piwa: A foteczka jakaś?
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Śro wrz 11, 2013 16:08 Re: Zielone i niebieskie

No właśnie, wrzucić chciałem fotkę do podpisu, ale nie wiem dlaczego ona się w nim nie znalazła ... a nie mogłem tego wcześniej sprawdzić, bo czekałem na zatwierdzenie przez moderatora (nie mylić z zatwardzeniem u moderatora, bo ani na nie czekałem, ani go jemu czy jej nie życzę). :)

Już nadrabiam. :) To fotka jeszcze zrobiona w hodowli, a kocurkowi się już troszkę urosło ... ale postaram się na dniach jakąś nową zrobić i tu wrzucić. :)

Obrazek

(pozwolę sobie na wrzucenie fotki, a nie samego linku, bo to jego pierwsza focia tutaj)

Afrek

Post » Śro wrz 11, 2013 16:11 Re: Zielone i niebieskie

afrodyzio pisze:No właśnie, wrzucić chciałem fotkę do podpisu, ale nie wiem dlaczego ona się w nim nie znalazła ...

Tu masz wyjaśnienie
viewtopic.php?f=5&t=152312
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro wrz 11, 2013 16:58 Re: Zielone i niebieskie

To malo znana rasa. :) Jakby ktoś chciał poczytać o niej: http://www.aphroditecats.com/about.php
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro wrz 11, 2013 17:41 Re: Zielone i niebieskie

Piękny kotek, bardzo dostojny :)

bea3

Od: Śro cze 26, 2013 12:23

Post » Śro wrz 11, 2013 21:20 Re: Zielone i niebieskie

witamy pięknego kotka :) opowiedz nam o nim troszkę, jesteśmy ciekawi, co sobie porabia na codzień, czym się bawi, co zjada, a czego nie lubi :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Śro wrz 11, 2013 21:28 Re: Zielone i niebieskie

Z moim kociakiem dopiero się docieramy. W sumie to był impuls, żeby zadzwonić do hodowli i pojechać zobaczyć koteczka. Zawsze bardzo podobały mi się zupełnie białe koty z krótką sierściuchą, a szczególnie daszki ... i duuuuże koty z drugiej strony. Teraz mam wszystko w jednym, plus bonus w postaci jednego zielonego, a drugiego niebieskiego oka.

NITKA/KARINKA pisze:Tu masz wyjaśnienie
viewtopic.php?f=5&t=152312

Dzięki wielkie, bo szukałem, ale nie znalazłem odpowiedzi. To bardzo dobre rozwiązanie, bo wiem co to znaczy plaga podpisowa. :)

Afrek

Post » Śro wrz 11, 2013 23:14 Re: Zielone i niebieskie

MariaD pisze:To malo znana rasa. :) Jakby ktoś chciał poczytać o niej: http://www.aphroditecats.com/about.php

:ok:

Po polsku na jej temat można coś poczytać w jednym z numerów Kocich Spraw:

http://www.kociesprawy.pl/magazyn/czyte ... y_artykul/

Afrek

Post » Czw wrz 12, 2013 14:38 Re: Zielone i niebieskie

Przepraszam, że piszę bezpośrednio pod swoim własnym postem, ale nie chciałem pozostawiać pytań bez odpowiedzi ...

Milena_MK pisze:witamy pięknego kotka :) opowiedz nam o nim troszkę, jesteśmy ciekawi, co sobie porabia na codzień, czym się bawi, co zjada, a czego nie lubi :)

Jest u mnie od niedawna, więc jeszcze aż tak się nie znamy. Zgodnie z zaleceniem hodowczyni zjada karmę Taste of the Wild Canyon River i jak na razie mu smakuje i nie zgłasza sprzeciwu. W hodowli czasami dostawał mleko kozie, ale jakoś się boję. Powoli będziemy wprowadzać inne rzeczy do jadłospisu ... to nie jest pierwszy kot w moim życiu i z pewnością nie mam zamiaru go niczym otruć, ani też dawać mu czegoś, co jest podejrzane lub bezwartościowe. Nie chcę zbyt wcześnie wprowadzać tutaj innych rzeczy, bo niech wpierw oswoi się z nowym miejscem i będzie na karmie do której się przyzwyczaił, a później przyjdzie czas na wprowadzanie tego co jadał w hodowli dodatkowo i tego co może sam mu będę chciał dać do wypróbowania.

Zabawki. Ma swoje różne małe zabaweczki z "futerka" z dzwoneczkami w środku, które sobie lub podrzucać, "rozszarpywać" (warcząc przy tym) i gonić je kiedy mu je rzucam. Oczywiście drapak też lubi. Do tego pełno sznureczków zawiązanych na węzełki, szmatek do miętolenia.

Żwirek miał normalny bezzapachowy Super Benek Compact, a więc nie chcę mu go tak szybko zmieniać, ale powoli będę go przyzwyczajał do drewnianego (albo silikonowego).

Na tygodniu większość dnia siedzę w domu, więc jest dużo czasu na zabawy i mizianie, bo wychodzę tylko na kilka godzin. W weekend bywa różnie, bo najczęściej w weekendy pracuję więcej, ale mam nadzieję, że spokojnie damy radę.

Czego nie lubi? Czasem uwielbia mizianie, a są chwile, że jak mnie widzi ucieka. W sumie wciąż się dopiero poznajemy, więc ja mu się w ogóle nie dziwię.

Afrek

Post » Czw wrz 12, 2013 17:05 Re: Zielone i niebieskie

afrodyzio pisze:Jest u mnie od niedawna, więc jeszcze aż tak się nie znamy. Zgodnie z zaleceniem hodowczyni zjada karmę Taste of the Wild Canyon River i jak na razie mu smakuje i nie zgłasza sprzeciwu. W hodowli czasami dostawał mleko kozie, ale jakoś się boję. Powoli będziemy wprowadzać inne rzeczy do jadłospisu ... to nie jest pierwszy kot w moim życiu i z pewnością nie mam zamiaru go niczym otruć, ani też dawać mu czegoś, co jest podejrzane lub bezwartościowe. Nie chcę zbyt wcześnie wprowadzać tutaj innych rzeczy, bo niech wpierw oswoi się z nowym miejscem i będzie na karmie do której się przyzwyczaił, a później przyjdzie czas na wprowadzanie tego co jadał w hodowli dodatkowo i tego co może sam mu będę chciał dać do wypróbowania.

Zabawki. Ma swoje różne małe zabaweczki z "futerka" z dzwoneczkami w środku, które sobie lub podrzucać, "rozszarpywać" (warcząc przy tym) i gonić je kiedy mu je rzucam. Oczywiście drapak też lubi. Do tego pełno sznureczków zawiązanych na węzełki, szmatek do miętolenia.

Żwirek miał normalny bezzapachowy Super Benek Compact, a więc nie chcę mu go tak szybko zmieniać, ale powoli będę go przyzwyczajał do drewnianego (albo silikonowego).

Na tygodniu większość dnia siedzę w domu, więc jest dużo czasu na zabawy i mizianie, bo wychodzę tylko na kilka godzin. W weekend bywa różnie, bo najczęściej w weekendy pracuję więcej, ale mam nadzieję, że spokojnie damy radę.

Czego nie lubi? Czasem uwielbia mizianie, a są chwile, że jak mnie widzi ucieka. W sumie wciąż się dopiero poznajemy, więc ja mu się w ogóle nie dziwię.

Super :) ToW to dobra karma. I żwirek też ma fajny, ja go używam i sobie chwalę. Tzn moje koty :) Jakbyś miał jakieś foteczki to wrzuć w wolnej chwili, bo maluch jest przecudowny! a zwłaszcza jego oczy, takie niespotykane... :1luvu:

Dobrze ma z Tobą, bo w tygodniu dużo czasu spędzacie razem. Moje niestety mają mnie tylko wieczorami i rano + weekendy. Ale przywykły, mają siebie nawzajem.

Milena_MK

Post » Pt wrz 13, 2013 13:45 Re: Zielone i niebieskie

Dziś byliśmy u weterynarza, bo kotek wczoraj wieczorem miał lekką biegunkę (bardziej bardzo luźną kupkę, niż biegunkę w sumie) i dziś rano też, a ja wole jednak metodę szybkiego reagowania, niż zastanawiać się co zrobić. Gorączki nie ma, brzuszek nie jest bolesny. Dostał zastrzyki dwa i jutro kontrola, ale powinno już być wszystko ok. Oczywiście rozkochał w sobie naszą wetkę. :)

Afrek

Post » Pt wrz 13, 2013 17:09 Re: Zielone i niebieskie

afrodyzio pisze:Dziś byliśmy u weterynarza, bo kotek wczoraj wieczorem miał lekką biegunkę (bardziej bardzo luźną kupkę, niż biegunkę w sumie) i dziś rano też, a ja wole jednak metodę szybkiego reagowania, niż zastanawiać się co zrobić. Gorączki nie ma, brzuszek nie jest bolesny. Dostał zastrzyki dwa i jutro kontrola, ale powinno już być wszystko ok. Oczywiście rozkochał w sobie naszą wetkę. :)

:ok: popieram, ja też wybieram tą metodę. Lepiej być ostrożnym, zwłaszcza przy małym kotku. Nie dziwię się, że zrobił wrażenie na wetce, jest taaaki cudny!

Milena_MK

Post » Pt wrz 13, 2013 17:20 Re: Zielone i niebieskie

W tamtym tygodniu ważył 2.20, a teraz już 2.70.

I już prawie wybrałem mu imię. Pewnie jeszcze z tydzień pomyślę zanim będę na 100% pewien, ale jestem już prawie zupełnie do niego przekonany. :)

Afrek

Post » Pt wrz 13, 2013 17:29 Re: Zielone i niebieskie

afrodyzio pisze:W tamtym tygodniu ważył 2.20, a teraz już 2.70.

I już prawie wybrałem mu imię. Pewnie jeszcze z tydzień pomyślę zanim będę na 100% pewien, ale jestem już prawie zupełnie do niego przekonany. :)

ładnie przybiera na wadze :)

jak już będziesz na 100% pewien, to oczywiście nam zdradź.

Milena_MK

[następna]