Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 17, 2010 13:58 Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

Dziś do naszego mieszkania zawitała mała Hania z AFN'u. Po śmierci Zoe[*], nareszcie zawitało szczęście. Chcielibyśmy na tym wątku udokumentować jak nasze kociaste się ze sobą zaprzyjaźniają, jak im się żyje razem, no i oczywiście z nami.

Dzień pierwszy.
Od momentu jak Hania do nas zawitała zdążyła już obejść (a raczej się przeczołgała) po mieszkaniu, po czym trafiła do łazienki i już tam została. Najpierw spacyfikowała Bilona (naszego rezydenta) robiąc mu do kuwety i fucząc na niego zaciekle. Więc Bilon teraz trochę się w tym wszystkim zagubił i wygląda tak jakby krzyczał "kobieta mnie bije". Ale jest dobrze jak na ten moment w ich kocich relacjach - nie ma łapoczynów, walk i bijatyk. Hania doszła do wniosku, że łazienka to w całym domu najbezpieczniejsze miejsce i siedzi albo za pralką albo udaje, że jej nie ma i siedzi w bilonowej kuwecie. Jednak jest światełko w tunelu bawi się myszką i miotełką z piórkami, ale tylko i wyłącznie w łazience, jednak przy małej zachęcie wychodzi na przedpokój i nie dalej. Oba kociaste się zaciekle obserwują, ale Bilon jakby bardziej się przygląda i zastanawia co to zwierze tu robi?? Najciekawsze jest to, że w momencie kiedy Hania chce do niego podejść to ten nasz Kocur odsuwa się zachowawczo ( jakby miała go oparzyć) lub ucieka w popłochu, jakby właśnie miał do czynienia z co najmniej pitbullem.
Udało się przekonać Małą, żeby wyszła z łazienki i coś zjadła, ale jak już się najadła to czmychnęła znowu do łazienki.:) oczywiście do kuwety i tak sobie siedzi i się przygląda. Teraz potrzebuje spokoju i pogłaskania (hehe kicia jest jakby jednym wielkim włącznikiem kociego mruczenia).
A pod spodem kilka zdjęć robionych na gorąco 8)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

---

Kuba i Monia :D
Ostatnio edytowano Sob lip 12, 2014 9:34 przez KubaTST, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt gru 17, 2010 15:18 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Super relacja i fotki. Trzymam kciuki za dogadanie się futerek. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt gru 17, 2010 15:52 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

cześć Hanko Chuliganko, mam cię na oku, pamiętaj i bądź grzeczna (nich ci twoi Duzi przeczytają ze słownika wyrazów obcych (dla kota) co to znaczy :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt gru 17, 2010 16:28 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

hehe przetłumaczymy jej na pewno. Niezłe z niej ziółko!! 8). "Warczy" na Bilona, a on pantoflarz zmyka gdzie pieprz rośnie. Już wiemy, że to ona tu będzie rządzić :D. Nawet nie chce Bilona do kuwetki wpuścić.
A teraz koty się pospały.

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt gru 17, 2010 16:33 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Gratuluję adopcji :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pt gru 17, 2010 16:45 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

ja też! :ok:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt gru 17, 2010 17:55 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

O jak fajnie, że Hanka Chuliganka ma domek forumowy! Będę zaglądać ;) trzymam kciuki za aklimatyzację małej i dogadanie się z Bilonem :ok:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Pt gru 17, 2010 18:05 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

No i się zaczęło :) Bilon postanowił walczyć o swoje 8). Łapie Hankę za futro na grzbiecie i tak ją trzyma, a Mała się buntuje miauczy, fuczy, syczy i mnóstwo odgłosów z siebie wydaje, aż się dziwię, że z takiego małego kota takie dźwięki wychodzą 8O. Ale się nie daje!! Za to Bilon jakby nie rozumiał o co jej chodzi i dalej swoje. Hanka się nawąchała zapaszków w mieszkaniu i co jakiś czas sobie kichnie...
Wreszcie wyszliśmy z łazienki:)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Pt gru 17, 2010 18:31 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:No i się zaczęło :) Bilon postanowił walczyć o swoje 8). Łapie Hankę za futro na grzbiecie i tak ją trzyma, a Mała się buntuje miauczy, fuczy, syczy i mnóstwo odgłosów z siebie wydaje, aż się dziwię, że z takiego małego kota takie dźwięki wychodzą 8O. Ale się nie daje!! Za to Bilon jakby nie rozumiał o co jej chodzi i dalej swoje. Hanka się nawąchała zapaszków w mieszkaniu i co jakiś czas sobie kichnie...

No to sukces!
Pamiętam, jak maleństwo dziczyło w klatce na Kocimskiej 8O Jej bracia do dzisiaj tam siedzą i syczą :(
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt gru 17, 2010 18:40 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:No i się zaczęło :) Bilon postanowił walczyć o swoje 8). Łapie Hankę za futro na grzbiecie i tak ją trzyma, a Mała się buntuje miauczy, fuczy, syczy i mnóstwo odgłosów z siebie wydaje, aż się dziwię, że z takiego małego kota takie dźwięki wychodzą 8O. Ale się nie daje!! Za to Bilon jakby nie rozumiał o co jej chodzi i dalej swoje. Hanka się nawąchała zapaszków w mieszkaniu i co jakiś czas sobie kichnie...

ona sobie nie daje w kaszę dmuchać, awanturuje się a potem sama zaczyna :wink:

Zaglądajcie jej co jakiś czas w uszka, nie wiem czemu ale dość jej się brudzą. To nie świerzb. Wygląda jakby była flejtuchem i sobie nie myła uszu.

Tweety

Post » Pt gru 17, 2010 18:47 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Ok. Będziemy zaglądać, a myślę, że za jakiś czas jak się ogonki dogadają to Bilon przejmie toaletę uszu Hani, a ona zadba o jego uszy:)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob gru 18, 2010 7:26 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Dzień drugi.
Wieczorem i w nocy oczywiście się nie obyło bez fuczenia, miauczenia i syczenia. Zastanawialiśmy się czy rozdzielić kociaki na noc czy nie, bo Hania jak widziała Bilona już z odległości pół metra to się zaczynały przejawy niezadowolenia, ale w efekcie stwierdziliśmy i idąc za powiedzeniem "niech się dzieje wola Nieba, jej się zawsze słuchać trzeba" i koty zostały na noc razem. My zaś, żeby mieć względną kontrolę przenieśliśmy się na tę noc z sypialni do salonu. Kociaste poszły spać, ale oddzielnie (Bilon na fotelu, a Hania na oparciu sofy). W domu zapanowała błoga cisza.... W nocy przebudziłam się, żeby zobaczyć czy się jeszcze nie "pozabijały", patrzę Bilon śpi między naszymi głowami, a Hania za moimi plecami. No to myślę "niech się dzieje...." złapałam Hankę i ułożyłam też między nami. Pogłaskałam oba i już chcę zamykać oczy, a tu Bilon rusza w stronę Małej 8O. O NIE!!! Czekam sobie cierpliwie, choć w lekkich nerwach :D co z tego wyniknie i normalnie oczom nie wierzę. Bilon zaczął myć Haneczkę!!(a ta się nie sfuczała na niego) :ryk: . Tak więc umył jej mordkę, ucho i kawałek brzusia. Aż się uszczypnęłam, żeby mieć pewność, że mi się nie śni. Jakiś czas potem koty się sobą znudziły. Hania poszła spać na fotel, a Bilon został na łóżku.
Teraz oba już są aktywne. Doszło do kilku bitew... Jedna nawet obyła się bez protestów, awantur i wielkich puszystych ogonków :twisted: . Hanka odkryła parapet. Siedzi sobie więc i podziwia co tam za oknem ciekawego się dzieje. Od czasu do czasu omiauczy wszystko co się da i nawet sama do siebie też pogada. Jest dobrze.
Później wrzucę nowe zdjęcia.
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob gru 18, 2010 7:50 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

WOW!!! Szybko idzie dokocenie :D
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob gru 18, 2010 9:22 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

wojna i pokój :ryk:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Sob gru 18, 2010 9:25 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

a tak w ogóle to Bilon wygląda jak nasza Truskawka:)

Tweety

[następna]